dagens ridtur

blev Ängarnarundan. En riktigt bra runda med mycket skritt i början och slutet och också mycket galoppsträckor. Catty var lite seg och sur i början men efter en ganska snabb galopp efter Tut och sen en långsam först så vände det helt och hon blev som vanligt, övertaggad. Resten av rundan skrittade hon fort,fort och så fort jag rörde tyglarna så var det framåååt och om jag då bromsade blev det sidledstrippning och ner i diket... Och sen så när vi tänkte trava så slår hon så klart över i galopp i smyg och när vi väl ska galoppera så skjuter hon iväg som en kanon x)) Förresten, är det någon mer än jag, JuliaC & Susanne som tror att Catty går på knark?! hehe, vi red alltså långt och med mycket galopp idag och det var skitkul och tjockis-Tut behövde det kan man ju säga. Också roligt att han var jättepigg han också.


heeeeeii, jag heter catty & jag tror jag är 5 år & inte 29 för jag knarkar i smyg!

Haha, KRAM DIANA


Taggelitaggad

Taggad kallas det bara, jag är ganska så taggad för resten av veckan. Träning ikväll och då ska det fan gå bra. Sen imon skola ett tag och sen ridning! På bästaste Snurre och jag hoppas verkligen att det går lika bra som förra gången. Lördag kanske jag ska rida istället för en kompis. Om jag kan, spendera lite tid i stallet och sen på söndag drar jag till Udden med min ridlärare.
Är det någon mer som ska dit så skriv gärna en kommentar! :)

Kanske skriver ihop ett litet inlägg senare
Puss på er
Julia


dagens vill ha


jadu.

nu var det ju så att man vill inte stå på skolgården i regn och blåst utan jacka i tio minuter. Men ibland får man ju det. Rökutveckling i kemisalen. Great. Tur att inget sprängdes. Men nu så ska jag dra till stallet snart, och vädret ser lite bättre ut :)



Tjingeling, KRAM DIANA

nattuggla

tjingeling, jag borde sova. Men som vanligt gör jag inte det. Aja, har bloggat dåligt denna veckan men ska försöka göra fler inlägg imorgon :D om allt går som jag vill så har jag en nyhet att berätta då också. En rolig en. Aja, jag håller tummarna. Vi hörs imorgon!


finaste cattfnatt & jag i lördags. Älska den blå himmeln.

KRAM DIANA

Hilfiger

eller Figge fick jag idag på lektionen. Har endast ridit honom en gång ute i skogen i somras innan så var riktigt taggad på att prova honom i dressyren då han ser väldigt rolig ut. Meeen så röstar min grupp på att rida ut och då blev jag sur ;( jag rider ju alltid ut annars så då ville jag ju trimma dressyr idag. Men det blev kul sen iaf för jag och Julia babblade loss hela vägen. Fick itne så stor uppfattning om hur Figge är att rida då han var lite halvpigg, fladdrig och allmänt lufsig idag så kändes som vilken häst som helst. Längtar till nästa vecka och att få prova honom ordentligt.


hilfiger, figge, figaro, figgs.

KRAM DIANA

blod, svett och tårar

Som rubriken beskriver blev det lite blodigt i stallet idag.
Men jag kanske ska börja beskriva ridpasset?
Vi red ut idag, och det var faktiskt sjukt mysigt. Det roligaste jag gjort på länge, jag red bakom Diana och vi babblade ungefär hela rundan. Hahah
Hade Snurris idag också (Har man tur eller?) och det gick faktiskt bra. Han hade bra bjudning och jag fick ihop honom helt okej när jag krävde det av honom. Men i galoppen fick han rejsa lite eftersom han hade två stora hästar framför sig! :D

När vi kom tillbaka såg vi att Kimberly hade slagit upp på benet och blödde ganska mycket. Så tvättade av henne och torkade (det var bara ett gammalt skav som hade gått upp igen) Ganska dumt.
Sen när jag går förbi Mistys box så ser jag att det är fullt med blod på hennes mule. Det ser ut som om det är näsblod men vi kollade i näsan och upptäckte att det nog var ett sår ganska lång upp och att hon typ fräst ut allt blod.
Så tvättade av lilla Misty och sen åkte vi hem.

Imorgon ska jag hinna blogga innan träningen och sen på fredag rider jag igen! :)


Ha det riktigt gött.
Kram Julia


fina misty mast

2 outfits ala Diana


Måndag: kavaj -h&m , linne-monki,       Tisdag: Kofta - h&m, linne(klänning, upprullad)-topshop
jeans- gina, armband-cubus                   jeans-veromoda, armband-rutmfl,h&m & från thailand.

Vilken är finast tycker ni? :D tycker ni jag ska lägga ut outfits då och då? 

Godnatt, KRAM DIANA

dagens ridpass

började i regn men det slutade efter ett tag vilket var skönt :'D jag red Tut och jag är riktigt nöjd! Satte upp mål inför ridpasset innan och vår plan var att hoppa lite idag. Målen:

- få till ett ordentligt tryck i galoppen, hans språng blir underbara då!
- att jag skulle följa med bra över hindrena

 Först hoppade jag bara det ena hindret och det kändes okej men han rev det. Sen hoppade jag båda och det gick super! Han hoppade av ordentligt (för jag hade  trycket i galoppen) och jag följde med bra. Sen hoppade jag båda igen och det var inte riktigt lika bra, jag övertänkte lite och försökte verkligen räkna ut när jag skulle hoppa och då glömde jag att känna istället, så då blev mitt medföljande knäppt på första och då failade andra språnget också. Körde båda en gång till och det kändes ännu bättre än första gången! Jag är supernöjd! :D Bra tryck, bra språng och jag följde med bra alla gånger utom en. Greatans!


finaste Tuteluten ♥

KRAM DIANA


jag vill ha sommar

När man tittar ut nu så är vädret rent ut sagt SKIT!
Jag vill ha sommar och sol.
Bad och Glass.
Långa ridturer och solbränna.
Denna vinter har gjort mig så trött och det skulle verkligen vara skönt med lov och sol och slappa i 10 veckor!
Inte helt fel eller vad tycker ni?

Bjuder i alla fall på en riktigt somrig bild!


några bilder

eftersom jag inte har så mycket att skriva om idag så blir det bilder på Amandas fina c-ponny Duster, tagna av mig igår.





Jag gillar bilderna, vad tycker ni? :DD

KRAM DIANA

outfiiiit

Denna outfit är tänkt som en ute-tävlings-outfit. Eller iaf där vi bor kan det bli väldans blåsigt på utomhus tävlingar och då är det grymt snyggt att ha en så tjusig softshell jacka ifrån Pikeur. Mums. Stövlarna ifrån Di Niro skulle jag verkligen inte tacka nej till och schabraket är bara så snyggt.
Ett plus med mörkblått eller marinblått och silver är att det funkar med alla hästar. En av anledningarna till att det mesta utav min tävlingsoutfit är mörkblå. Eller börjar bli mörkblå ;)

Vad tycker ni? Hiss eller Diss?


jag äääär duktig.

Jag har sprungit 5 km idag, helt sjukt bra jobbat. Fast jag dog flera gånger. Har så äckligt dålig kondis :(

Sen var det ju skolan och vi började med Soprov på morgonen, jag skrev 8 sidor! För mycket, jag dog nästan. Och så hade vi bild och vi målar nakna människor, intressant....
Efter lunch var vi på teater och det var riktigt kul :D jättebra var den! Och sen franska och hem. Jag slog också hastighetsrekord i stallet. Cyklade hemifrån kl 4 och sen cyklade jag från stallet tjugo över! Jag mockade, tvättade vattenkopp och fyllde mat. Tyckte hästarna skulle gå ute i det fina vädret så skippade ryktningen.
Sen sprang jag då och nu har jag pratat med julia och borde duscha men orkar inte riktigt.... Blablabla. Hejdå på er så länge!


snön är borta, tjalalala!

KRAM DIANA

mår inte helt okej

Ingen träning för mig ikväll eftersom jag efter skolan kom hem och mådde riktigt dåligt. Känns som om jag ska kräkas och jag fryser konstant!!!
Ont i magen har jag också, men jag vill inte få spysjukan nu! vill inte....

Men nu till en trevligare sak, Dagens vill ha!


En kingslandsväst! Vill verkligen verkligen ha, trots att vintersäsongen är slut så är det galet mysigt att ha i stallet om det blåser eller om man fryser lite.
Men istället för att köpa en svindyr för lite över 1000 så funderar jag på att köpa en ifrån typ everest eller liknande eller pimpa själv. Jag vet inte, men skulle jag komma över en Kingsland billigt skulle jag aldrig tveka över att köpa en.
Dagens vill ha!

dagens ridning

var ingen vanlig ridning! Vår klasskompis Hanna var med och hon är livrädd för hästar x)) men sjukligt duktig var hon! Jag är så imponerad :D jag red lite på båda hästarna, tänkte inte så mkt utan travade mest runt och gjorde lite vad jag kände för. Tut måste få lite pluspoäng faktiskt för han har blivit himla mkt bättre att rida på bara några veckor! Och Catty går inte att beskriva. Hon är som hon är och det är en helt underbar häst! Tihi, svammelsvammel, nu ska jag sova snart. Massor att fixa imorgon kväll!


bara för att dom är det finaste som finns.

Och så måste jag säga tack till  Julia. Ett otroligt gulligt inlägg skrev om hon till mig men jag får ju nu press på mig att göra något lika gulligt tillbaka...... Går det bra med choklad julia??? :D:D

KRAM DIANA

tävlingsbilder





som sagt, uselt ljus - usel skärpa. men det är min klasskompis Amanda/gary som rider sin tipperary! ;) har andra bilder med som kanske visas någon annan dag, vem vet.

Tog några bilder på hennes andra häst Duster också, i hagen. Och de blev jättefina så dom kommer ni få se :D

KRAM DIANA

Nu tänkte jag såhär....

Att jag skulle skriva en liten rad om Dianis.
Och jag hoppas verkligen att ni vet vem jag pratar om ;)

Det bästa med Diana är att hon är sjukt kul att vara med, vi har väldigt roligt tillsammans. Hon säger nästan alltid sanningen, även fast det kanske inte är det snällaste! Vi tänker ganska lika och tycker lika om de flesta personer och saker. Det finns alltid någon jag kan smsa eller ringa om jag mår dåligt eller bara har kommit på en helt galen sak. Oftast fattar hon vad jag menar när jag kläcker ur mig en helt random sak!
Diana är smart, ibland till och med smartare än mig.
Hon har faktiskt helt okej klädsmak. (Det dumma är att du inte gillar mitt 80-tals skärp!)
Hennes humor är grym, vilket är ganska gött!


Det enda jag kan komma på nu när det gäller det sämsta med Diana är att hon faktiskt är perfektionist. Dock har det blivit bättre, men det är fortfarande helt SJUKT! Gäller i princip allt; ridning, kläder, fotografering, särskrivning (!!!!!!!!!), you name it!


Detta var lite saker jag kunde komma på om min kära vän diana, för sanningen är att du är ganska charmig! :)


division 1

tävling har jag varit och kollat på hela dagen. Min klasskompis Amanda tävlade med sin häst Tipperary! Hon var superduktig och red 0:a men tyvärr kom inte laget till omhoppning. Jag fotade ganska mkt men ljuset i vårt ridhus är så dåligt så bilderna är hyfsat fula. Men några kommer upp sen :)


fina Tippan, innan tävlingen :))
Nu ska jag cykla till mina hästar, trots att jag är dödens trött.

KRAM DIANA

10:17

Igår var jag i stallet hela dagen. Putsade alla mina saker och sprayade även lite i hjälmen så att den inte skulle lukta så äckligt!
Hade skötarkurs och sen BUS-möte!
Det gick bra och var riktigt roligt när vi planerade för vår lilla Påskjakt.
Sen hjälpte jag till att fixa lite för idag när det är division 1 tävling i vårt stall.
Tyvärr ska jag inte vara med och vara funktionär, har annat för mig idag.
Ska pilla lite med datorn och sen bege mig!
Ha en riktigt bra söndag! :D


Jag & Smokey på VFKs invigning för typ två år sedan.
Ser ni tungan? Galet söt iaf!

snabbis

mötet idag var väldigt kul ;) vi hittade på galna ledtrådar till en skattjakt och så. Nu har jag sprungit en runda och ska snart duscha och fixa mig. Har en klädplan för ikväll som jag tror blir riktigt snyggt :D ha en bra lördagskväll!


liten & söt - randombild

KRAM DIANA

I'm in love, I'm in love and I can't get enough.

Herregud vilken underbar förmiddag! Jag & JuliaC red ut barbacka i strålande sol i 1,5 timmar. Mycket skritt men lite trav och galopp också. Precis i slutet mötte vi Elin och Jessica som red Allan så då var vi med dom lite och då fotade Elin oss! Faktiskt de första bilderna jag har på mig & Catty. Alla bilder tagna av Elin och med vår lilla kamera. Hann inte ta några bilder efter sen. Men här är från ridningen!


mina favoriter JuliaC & Tut


jag o catty

jag o catty
Ursäkta mina miner... Inte lätt att prata, rida och bli fotad samtidigt x)) och min jacka är extremt ballongliknande.. Som ni ser på första bilden så går hon under, hon har alltid gjort det och man får bara försöka plocka upp henne när hon blivit stadig, steg för steg. Hon var fin idag, extremt pigg som vanligt... Och jag hade helt håriga ben efteråt och det gjorde ont lite ibland för hon är inte den mjukaste som finns med det är mysigt iaf.

jag älskar dig catty.

Nu drar jag vidare mot VFK och möte, hoppas jag hinner blogga sen men inte säkert! KRAM DIANA


Lördagens planer

1O.OO avfärd till stallet. Rida länge i solen (y) ska också ta med systemisen idag tänkte jag så lite bilder kommer nog sen!

15.OO Ungdomssektionsmöte. Vi ska planera en Påskjakt, har lite awesome ideer!

18.3O ska vi till några kompisar.

Sen emellan allt sak jag försöka äta, duscha och kanske springa en runda. Om jag orkar....

Nu måste jag byta om, ha en härlig dag i solen alla söta!



KRAM DIANA

dagens ridtur

var sjuktligt rolig! Gosh, vilken eftermiddag. Kan knappt komma ihåg när jag skrattade så mkt. Tack JuliaC, du är för kul du. "shit, tänk om han hört vad vi sagt?! Vi måste alltid kolla bak innan vi säger något i fortsättningen". Aja, inte kul för er som inte var med.

Men innan stallet chillade vi och åt våfflor och sen åkte vi ut och mockade och tog in hästarna som haft kul i hagen. Leriga alltså. Så vi hann bli ordentligt hår och dammförgiftade innan vi till slut sadlade och red iväg. Vi red på några nya random stigar och klättrade lite -mkt behövligt- och sen red vi på en stig som vi inte ridit på sen i oktober... Så det var kul och hästarna gillade också att upptäcka nytt & gammalt. Och sen så var Tut (som jag red) jättefin idag! Så fort jag kortade tyglarna var han i rätt form och efter lite jobb i traven så funkade det då också :D finast någonsin i skogen med mig faktiskt, inte riktigt orkat innan men nu var han så glad och jag så glad så då blev det kul! Och Catty var knäppis idag med, speeeedad. Det var allt för mig, vi hörs!


så. fin.

KRAM DIANA


Dagens ridning

Idag hade jag Snurre Sprätt. Min hopponny ifrån förra terminen!
Han hade inte gått sedan i tisdags då Karin red honom på morgonen. Sen hade tandläkaren kommit och dragit ut några tänder och när han ändå var ganska nerdrogad och lugn så bestämde sig Karin att klippa honom. (Eftersom han blir grymt svettig och hade galet mycket päls) Så hon klippte honom och han hade vilat sedan tisdags.
Något jag inte visste när jag hoppade upp ;)
Men FYFAN va bra det gick!!!!

Helt galet. Vi red en ganska bra övning där vi gjorde 10m volter vid varje bokstav och vände sedan snett igenom ifrån F & K. Ökade tills X, gjorde en halvhalt och ökade sedan igen.
Obeskrivligt när den lilla ponnyn flyger iväg i världens finaste ökade trav och bara sträcker ut.
Helt obeskrivlig känsla, vilket steg, vilken ponny.
Det var verkligen något jag behövde efter denna dagen.

Han är inte riktigt lika stark i galoppen som traven så det blev några knasiga fattningar, men det var stor skillnad från innan då han bröt av titt som tätt. Nu galopperade han i kort och samlad galopp hur fint som helst!
En riktig liten dressyrponny och fy vad nöjd jag är.
Tycker jag red riktigt bra också faktiskt.
Men underbara underbara UNDERBARA ponny.
Kärlek till lilla Snurris!



dagens ridning

skogstur i sol is tha shit :D:D jag red Catty idag, världens bästa! Och vi red ner till industrivägen och våra två fina terränghinder som vi skuttade över några gånger, 3 språng gjorde jag. Första var aaaaamazing! Aldrig har hon hoppat så fint med mej innan :D uppåt istället långt och framåt som hon gjort innan. Andra språnget blev inte bra alls.  Sen red vi bort för att kolla om en ridväg fungerade, och det gjorde den inte, alldeles för mkt vatten. Sen hoppade jag ett språng till, och det var nästan så bra som det första men nu var hon så galet pigg. När jag fattade galopp så rusade hon, sen fick jag ner henne i lugnare galopp några språng och sen de två sista var rus-varning igen ;P älskar den pigga tanten! Sen hela vägen tillbaka så var det taktning och småtravning och allmänt pigg & glädefnatt. Så gullig är hon. Nu ska jag ta itu med lite plugg, vi hörs!



sötgröt!

KRAM DIANA

summer.

idag har cirka 1000 vårtecken visat sig och jag har varit hyfsat sprallig hela dagen ;) några av vårtecknen var;
- årets första fjäril!!
- krokus & snödroppar syns i rabatter
- varenda ledig minut i skolan sitter man utanför bibliotetket med kompisarna och är allmänt schteeek, utan jacka
- två "eget-ansvar-lektioner" på vilka vi satt ute.
- bara två lager kläder i stallet & sommarskorna på
- hästarna är leriga (inte så kul men bevisar ju att snön är borta)
- det är skymning när man cyklar HEM från stallet istället för DIT :D:D ljuuuus.
- det är vatten överallt och bäckarna forsar


en "liten" pöl skimmrar i dagens skymning.

KRAM DIANA (snart kommer dagens ridpass)

plugg, godis och lite skador

Jag är skadad på äpplen helt enkelt. De senaste dagarna har jag käkat minst tre stycken per dag.
Det är kanske inte bara hästar som diggar äpplen?
Något mindre gött är jag misstänker att sträckningen i min högra vad har kommit tillbaka igen. Det ömmar som fasen och det är inte najs!
Aja, tröstar mig med lite godis och franskaplugg.
Åh, vad jag är otaggad på det!


Dagens vill ha, galet snygg helt enkelt!


Dagens Hopplektion

à la Julia!
Idag var det hoppning och ni kan snabbt läsa om övningen i Dianas inlägg här nedan.
Jag hade Kimberly som är ganska seg överhuvudtaget men har trevligt steg. Dessutom fick jag hoppa i dressyrsadel. Det var inte skönt!
Men jag är ganska nöjd med min insats. Eftersom Kimberly har korta galoppsprång och är ganska slö så tycker jag att jag fick fram henne bra och verkligen vågade rida på istället för att korta ihop, för då hade det bara blivit pannkaka av alltihop!
Men jag är lagom nöjd och tycker att det gick bra.
En riktigt bra kväll som började med ridpass och slutade med mindre bra svenskaplugg! (N)(N)(N)


Nej, Kimberly är inte världens snyggaste häst.
Tack för mig.

dagens ridpass

Övningen: hoppning. Räcke, 4-5 galoppsprång oxer (kort båge). Eller Räcke 6-7 galoppsprång räcke (lite längre båge).

Hur det gick: dåligt. Celeste var speedad, men inte riktigt lika mkt som förra veckan. Däremot var hon helt okänslig för vänsterskänklen och sköt ut bogen. Därför fuckade bågarna sig totalt och sprången blev konstiga. Galoppen in var ingen höjdare den heller, bara vingel och försök till att byta galopp. Det plus att hon var så pigg gjorde att jag travade in på räcket istället och då blev det mycket bättre :) så lite bättre gick det i slutet men jag är verkligen inte nöjd. Tråkigt när det inte går bra ;((


men ack så söt hon är iaf... ;)

KRAM DIANA

hoppning i damsadel?!

om en stund bär det av till VFK och vekans ridlektion. Hoppning på schemat och ingen aning om hur det kommer gå... Förra veckan var Celeste helgalen och då var det bara bommar vi skulle över. Så ja, vi får se hur det går ;) lillasyster ska kanske filma lite, men det kommer bara upp om det går bra!

Men en sak är iaf säker, jag är inte så här dum att jag hoppar utan hjälm och väst... Eller hoppar i damsadel??? (från 1.40) Vad fn tänker dom med? Det dunsar ju som satan i hästens rygg och dessutom rycker hon i munnen. Djurplågeri. Och den andra hästhanteringen är inte heller så bra...



Det var min åsikt, dumma människor. SÅ ska jag iaf inte göra idag....

KRAM DIANA

mer kärlek till folket

imorgon så har min kära skola bestämt sig för att ha kärleksdag. Vi ska göra någon musikquiz, se en film och träffa någon sexexpert. Låter väl intressant?! ;) hihi mkt bättre än vanlig skoldag iaf. Hoppas det är någon bra film! Måste faktiskt säga att jag gillar min skola. Visst, den har väl lite dåliga grejer med det är soft miljö och jag har ju världens bästa klasskompisar! Ska bli riktigt sorgligt (&skönt...) den 16 juni då vi skiljs åt. Men gymnasiet tror jag kommer bli toppen också! Tyvärr kommer jag inte kunna rida alls mkt nästa termin. Ska busspendla till skolan och det tar ju tid och dessutom ska jag gå NV, vilket betyder pluuugg. Oj, nu har visst mina tankar skenat iväg och inlägget blev inte riktigt vad jag tänkte. Men skulle ni vilja läsa mer om mitt vardagsliv utanför hästarna? Kanske vanliga outfits och sånt? (: just tell me! Nu ska jag snart stänga ögonlocken och drunkna i sömnens förtrollande värld! Cheers my dears!


jag störtälskar den här bilden! ♥ svävande häst.

KRAM DIANA

aldrig kan det vara perfekt.

idag var vädret perfekt (förutom lite blåsigt). & då är det ju såklart så att alla snö smält från ridbanan/hage så det var ju hur mjukt som helst där och knappt ridbart utan att förstöra allt. Jag vill ju ha bra väder OCH bra ridbana. aldrig kan det vara perfekt. Suck. Får bara bli uteritter några veckor nu, roligt det med men jag vill ju göra allt.

Till ridningen då, red fram på grusvägen sen in i hagen för att hoppa lite (kunde inte rida någon dressyr, pga underlaget) så vi satte upp hindrena på det torraste stället. Två styck på liten båge. Inte höga alls. Klart det blev lite dressyr emellan åt och då var Tut himla fin, i skritt eftersom det var det enda jag gjorde. Han hoppade också superbra idag! Jag fick till bra tryck i galoppen så sprången blev ordentliga :)  men sen jag då... Varför kan jag bara inte följa med hästen? Och ha bra sits och allt sånt? Det går inte ;( blir bättre då och då men sen går det dåligt igen. Handen och bra eftergift är största problemet... Jag skulle behöva ha en veckas hoppning i rad för att få bra känsla. Men det går ju inte så jag får helt enkelt kämpa på och hoppas att det försvinner så småningom. Men när det försvinner dyker alltid något annat problem upp. aldrig kan det vara perfekt. Sen joggade och skrittade vi av på grusvägen igen.

Vet inte om jag ska vara nöjd eller onöjd med dagens ridpass. Hästen var kanon och jag skapade bra bjudning men jag måstemåste fixa min sits över hindrerna på något sätt. Hjälp mottages gärna!


tut & allan idag! Stor & Liten.

KRAM DIANA

Röd och Brun outfit


En riktigt snygg oufit med rött och brunt som jag plockade ihop.
Gillar också att benskydden, schabraket och tröjan har blåa detaljer!
Stövlarna är helt enkelt underbara och hur snygga som helst!
En riktigt snygg träningsoutfit tycker jag!
Vad tycker ni?

solen, du är välkommen vår vän!

Varenda ledig minut idag har vi suttit ute och njutit. Tyvärr är det inte så många på tisdagar, men ändå... Nu ska jag vidare ut till stallet & hoppas på fortsatt underbart väder! Idag ska jag rida Tut och det är hagen som gäller. Ska först försöka få honom bra i dressyren och sen avsluta med lite hoppning! Jag måste verkligen komma på en ridplan och sen följa den för annars blir det bara pannkaka! Men är riktigt taggad så jag kan nog lyckas, hehe.


finingen! ♥

KRAM DIANA

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Stina:
Hur gamla är ni? 15 (diana, 95a) & 14 (julia, 96a)

Har ni haft blogg innan? Ja, flera olika båda två

Michelle, www.ponnybrudarnaa.blogg.se,
 till Julia:
Om du tävlar med din häst vilka klasser isåfall? Har ju ingen egen häst men tävlar med ridskolans hästar på Klubbnivå. Hoppar ca 70-80 med stor häst och D-ponny. I dressyren rider jag LC men för det mesta LB.

Till Diana:
Hur gammal är "Tut" ? Han är 19 i år.

Och hur länge har du ridit? Sen jag var drygt 7. Alltså 8 år sammanlagt :)

Har ni eget stall till "dina" hästar eller inhyrda någon stans? :D De bor i Susannes stall, alltså så är de inte inhyrda utan bor i hennes stall.

 Maja
Hur många dagar í veckan rider ni? Diana rider ca 6 dagar, beroende på väder. Och Julia 2 dagar.

Hur ofta hoppar ni? På ridskolan var fjärde vecka. Och Diana hoppar med sina hästar lite då och då, ganska ofta men inte så högt och många hinder.

Tävlar ni något? Julia tävlar, läs svaret på Michelles fråga.

Och hehe, vad är ert favoritgodis? ^^ Diana- SURT! Julia-SURT! (eller räknas Ballerina Kladdkaka som godis?)

Klara Dahlstedt,http://klaradahlstedt.blogg.se/
Favoritmärke häst/ryttare? Diana: BacktoBack, underbart sköna ridbyxor! Gillar Schockemöhes schabrak. Julia: ganska övervägande gillar jag JW och Kingsland. Kingsland främst på ryttare. Gillar också Schocklemöhles schabrak något enormt!

Vad i hästväg skulle ni göra om ni fick 10 000kr (shoppa, träna, tävla m.m.)? Diana: Jag skulle köpt hindermaterial! Vill så gärna ha riktiga hinder :D och sen en ny hjälm, en JW. Julia: ShoppaShoppaShoppa kläder, stövlar och massa fina saker. Skulle säkert slänga in lite hopp och dressyrspecialer också. Man rider ju inte bättre bara för att man har massa fina saker!

Rida på våren eller sommaren? Diana&Julia: Våren, inte så mycket flugor och inte för varmt!

Gräs eller grus på tävling? Diana: tävlar ej. Julia: Gräs om det inte är halt och om man har broddar

Ute eller inne på tävling? Diana: tävlar ej. Julia: Utomhus i hoppning inomhus i dressyr. Utomhus får hästen en mer självklart bjudning. Men såklart kan den bli skrämd av något i dressyren.

Tyra, till julia:
Hur högt har du hoppat som högst och hur högt brukar du hoppa? Jag har hoppat ett enkelhinder på 1.20. På tävling brukar jag hoppa ca 70-80. Träning ungefär detsamma :D

Ronja&Sofia, http://dressyrtjejerna.webblogg.se/ 
Vad följer ni för bloggar? Vi läser www.dressyrmupparna.se, www.johannagrant.shapemeup.se, www.carlssonpataket.se, www.ponnybrudarnaa.blogg.se & www.klaradahlstedt.blogg.se m.fl.

Varför just hoppning? :) Diana: jag älskar dressyr också! Om jag bara fick göra en hade jag valt dressyr. Men tycker jättemycket om båda så därför blir det blandning. Varför tror ni att vi är bara hoppryttare? :)) Julia: jag gillar hoppning mer för att det är mer rättvist än dressyren och det är mer fart och så otroligt mycket roligare. Men man klarar ju sig inte utan dressyr. 

Ellen
Hej, bor ni i norrland? :)
Hahhaha nej, småland!
 
Elin
Hej, om ni fick hur mycket pengar som helst...vart skulle ni resa då? :)
Diana: Mocambique, läste ni häst&ryttare?!?! Vill, vill, vill! Julia: MADAGASCAR

Lilja
Använder ni långkalsonger under ridbyxorna på vintern? Vilket märke använder ni i så fall? :)
Diana: jag har Ullmax ;) Julia:  McKinley

Jessica
Visste ni att långkalsonger kan orsaka väldigt irritationer på smalbenen, i vissa fall exem!? 
NEJ DET VISSTE VI INTE ;OOOOO

Iza
Hej!
Är betfor bra att stoppa i sår?
 Nej!!! Det tror vi verkligen inte x))
Tove
Hej!
Jag har precis skaffat egen häst , jag kan inte riktigt sadla, kan ni ge lite tips?!
 Diana & Julia: Du borde ta lite fler ridlektioner tror jag..

Minnah
Hej, vilken bra blogg!
Vad har ni för storlek i kläder?
Diana: 36-38. Julia: 38-40

Karina
Är ni bra kompisar med stallpersonalen? Vi är inte ovänner precis ;P julia mer kompis än diana...

Vad är er favorit-mat? Diana: grillad kyckling... Julia: pastasallad
 
Moa
Hej! Vilken bra blogg! Har du en chihuahua? :) Jag älskar chihuahuas! :) vi har inte någon chihuahua...
 
Filippa
Vad tycker ni om Brad Pitt? Inte för att det är nån hästfråga men ändå? :)) diana: fult namn, vet inte så mkt om honom men lite snygg ;) julia: ingen kommentar

Hahha, bara så ni vet. En del frågor är skrivna av några kompisar som bara flummat ;D

KRAMAR DIANA & JULIA

wierd like a fox

konstig dag idag x)) började med att so:n började 15 min för sent. Sen så glömde vår lärare bort svenskan (och vi påminde inte henne...) och sen skulle vi se en film hos kuratorn. Men eftersom vår skola suger så funkade inte filmvisningen så det tog 1,5 h att hitta ett ställe vi kunde vara på och få igång det där. Så då missade jag franskaprov. Hahha, det provet har bliivit framflyttat cirka 7 gånger redan... Så idag hade jag bara 2 lektioner, men var ändå på skolan från 9.15-15.40.... Lustigt!

http://knasryttarna.blogg.se/2011/march/fragestund.html avslutas ikväll! Fråga vad ni vill :)

Nu ska jag åka till stallet,
KRAM DIANA


några bilder i solen



och så en söt tunga...

Tog fler bilder men de får ni se en annan dag :) hoppas ni haft en bra helg, min har varit greatans!
 
KRAM DIANA

asså shiiiet

vilket vackert väder! :D:D Kan ni fatta att jag red i bara långarmad tröja och säkerhetsväst idag? På överkroppen då, hade ju byxor också xD 

Dressyr var det ju som sagt på schemat och jag kan ju inte säga annat än att jag är nöjd! Känns jättebra att ha kommit på hur man ska rida fram Nado (y) Eftersom Nado lätt tappar bjudningen och tycker dressyr är tråkigt så hoppade jag några språng också. Jag måste säga att den hästen kan hoppa! Han hoppar av bra och är lätt att följa, och så tycker han det är jätteskoj (jag med...). Supernöjd med dagens avklädda ridpass :D

Vi var inte de snabbaste i stallet idag kan man ju säga... Men roligt hade vi! & njöt mycket av vädret. Tog några foton också som kommer upp senare för nu tänker jag inte sitta inne vid datorn längre, gör inte det ni heller!


as I said, nya bilder kommer sen.

KRAM DIANA

Söndag



Otroligt!
Tack alla som läser och kommenterar vår blogg! :)
Men glöm inte frågestunden för guds skull!


singing a song, all day looong

Hellu! Har ätit nu och innan dess var jag i stallet en sväng till med JuliaC & hennes kusiner Lina & Ellen. Imorgon så ska jag rida Nado, JuliaC Tut och Lina ska rida Catty. Och nu ikväll ska jag till JuliaC & Lina och ha lite skoj hoppas jag. Är på flummhumör så det blir nog greatans! Nu ska ni få fnissa lite också:


 
yeep, århundradets vackraste bild :D

KRAM DIANA


catty&allan








Allan & Catty är de tjusiga modellerna för idag. Jag älskar Cattys ansiktsuttryck när hon kommer gåendes mot mig :) och allan är ju rätt charmig han med när han tuggar hö....
 vad säger ni? Gillar ni bilderna? :)

KRAM DIANA

galopphest

Catty är en galopphest på 29 år. Brukar inte de vara 3 år undrar ni då? Jag har svaret. NEJ. Catty är en speedtant. HAHA. När vi då släppte henne och Allan så sprang de lite, rullade sig och sen sprang Catty själv. Fick några härliga galoppbilder på speedtanten!




svävande hest!




och lite lugnare, i trav.

Gosh vad jag älskar den speediga tanten! Hon är så speciell och det är kul att hon är så pigg fast hon är riktigt gammal :)  Några "lugna" bilder från idag kommer senare.

KRAM DIANA

Glöm inte frågestunden!


Min vardagliga ridutrustning


När jag rider till vardags så har jag en del utrustning som jag använder. Tänkte att jag skulle skriva lite om det jag använder och vad jag tycker om det jag har.
Vantarna är ett par Tegera Pro och jag har haft i lite mindre än ett år och de håller jättebra. De har blivit väldigt slitna men är hur sköna som helst. Funkar kalas på sommaren och man slipper frysa om fingrarna!
Hjälmen är en John Whitaker Classic och är hur skön som helst. Jag har ett ganska stort huvud och har storlek 58 i min hjälm (:O) I början tog det ett tag för den att bli inriden men nu sitter den verkligen som en smäck. Helt klart värt pengarna och jag ångrar inte att jag köpte den. Det som är lite dåligt är att min har blivit väldigt ful vid hakbandet, men det är nog för att jag använt den en hel del. Världens skönaste hjälm helt enkelt.

Bootsen är ett bar Dublin advance och är väldigt nätta i designen och väldigt sköna. De plus chapsen ifrån börjes är egentligen bara en tillfällig lösning tills jag får pengar till ett par Pioneer-stövlar. Men chapsen funkar också bra trots att dragkedjan är lite paj ibland och åker upp. Men de är lätta och ta på sig eftersom de har mycket resår.
Västen är en Racesafe storlek Children XL och sitter som en smäck. Den skönaste väst jag någonsin haft och jag älskar den. Men jag har blivit lite lat och orkar inte riktigt rida med väst när jag "slapp-rider" eller trimmar.  Men jag tycker att det är skönare att rida dressyr utan. Såklart skulle jag aldrig riskera någonting bara för att det är skönare att rida utan väst. Jag har den alltid när jag rider markarbete/hoppar och nästan alltid på lektionerna. Det är helt klart en säkerhetsfråga och det är ju ingen menning att ha en bra väst om man inte ska använda den.

Ridbyxorna tog jag med eftersom de är de bästa ridbyxor jag haft. De sitter sådär lagom bra. Jag måste ha ett skärp eftersom de är lite stora i midjan, men det gör egentligen ingenting. Med trycket blir de dessutom så galet snygga att de gör dem till de snyggaste brallor jag ägt! Sjukt nöjd med dem.

Dethär var min ridutrustning och jag hoppas att ni tyckte det var hyfsat intressant att läsa ;)
Glöm inte frågestunden!

sunshinemorning

jippie, sooool! :D ska byta om nu så blir det stallet. Ingen ridning idag för lillasyster vill inte (??!!). Istället ska vi leka lite med Allan och Catty i hagen. Får se hur det går, Allan älskar det iaf. Ska ta med systemen idag så hoppas på snygga bilder!


sötaste ponnyn i världen, Allan!

KRAM DIANA

Dagens ridning


Dagens hoppövning. Jag hade Baccardi och det gick faktiskt riktigt bra. Vi hoppade inte högt men det var ändå skönt att få känna att man hade en riktigt bra sits, var följsam, stod i balans mellan hindrena och red som man skulle runt hela banan. Jag är riktigt nöjd.
Vi började med att värma på det rosagröna krysset i trav. Sedan hoppade vi banan två, tre gånger. Först rosagrönt, sen rosa, sväng till vänster på mörkgrönt och sen till ljusgrönt.
Tanken var att stå upp på alla "transport-sträckor" och sedan sätta sig ner mot hindret och vara följsam över. Baccardi är en ganska lätthoppad ponny för han tycker det är roligt och har väldigt bra bjudning. Han har också en mycket lätt ponnygalopp med snabba steg!

En riktigt bra övning om man är lite osäker på sin sits och bara vill känna att det flyter på!

dagens ridning

Vi hade som sagt ridlektion för jessica & elin idag! Och jag tycker det gick jättebra! Båda två var duktiga :) sen i slutet red jag och juliac lite. Jag red Tut och han var faktiskt fin för att inte rida så länge ;) Inte mkt mer att säga om dagens ridning, jag red bara runt lite som sagt.


Nado & Catty.

KRAM DIANA

jaha.

som ni vet så pluggade jag ju hela kvällen igår (typ). Och idag så fick vi inte förhör på något av det iaf!! Vi flyttade franskan till måndag och engelskan glömdes bort och son hade vi muntligt. En onödigt jobbig gårkväll blev det ju då.

Men nu är jag glaaaad för nu är det helg :D alldeles strax ska jag ut till stallet där jag ska hålla ridlektion för Elin (juliac's syster) och Juliac ska hålla för min syster. Vi tror det blir mkt enklare så då man lätt bara blir sur på sin egen syster!

Ciao på er & glöm inte frågestunden!

KRAM DIANA

mess in tha head

fy fän. Franska, so, engelska. Franska igen & so igen. Wonderful!! Usch för prov... Nu ligger jag iaf i sängen och ska sova snart, medans allt fortfarande snurrar i skallen. Tänkte ge er en helgens planer:

- fredag: hålla ridlektion för jessica & elin. Kanske ska jag och juliac rida hästarna lite efter ;p
-l ördag: rida ut med jessica. (elin fyller år så juliac kan inte)
- söndag: rida dressyr i hagen på Nado med juliac och hennes kusin Lina :D skas rida samma uppvärmning som förra gången!

Och så hoppas jag på att hinna blogga om några grejer som står på min blogglista i skallen :D


århundradets fulaste bild! Jag & Nado ;) vidvinkel eller vad?

GODNATTKRAM DIANA

dagens ridtur (i snö!)

Sooolsken och underbart vid lunch och en bit in på eftermiddagen. Jag åkte ut till stallet och började mocka innan juliaC för hon slutar senare än jag. Och lagom till hon kom ut så började det ju såklart snöa. B a j s. Men efter som vi redan broddat och var ridtaggade så red vi ju iväg iaf. Det blev skritt genom skogen (fick smash-pinne under ögat :(((( aj..) och sen lite trav & en galopp på grusväg innan vi red tillbaka igen. Hahah på tillbakavägen red vi slalom mellan träden och hästarna tyckte vi var galna ;P Jag red iaf Catty idag hon var mjuk och sammarbetsvillig. Roligt roligt! Red mkt på kort tygel och ville få henne stadig och jag tycker det gick bra.


finaste älsklingen! (:

sen ska jag bara säga TACK till Michelle på www.ponnybrudarnaa.blogg.se <--!! Hon gav oss ett fint inlägg idag:D:D jättegulligt! Och ni som är nya här, jag brukar uppdatera ca 3 ggr om dagen men just nu är det körigt i skolan, ska bli bättre!

KRAM DIANA (och glöm inte frågestunden! Fråga om oss, hästarna eller vad som helst!)


FRÅGESTUND!

Jag har inte riktigt diskuterat dethär med Diana. Men nu är det dags för Knasryttarnas alldeles egna FRÅGESTUND!
Skriv era frågor bland kommentarerna och var inte blyga, ni kan fråga om precis allt!
Ett plus är om ni skriver vem frågorna är till, Julia, Diana eller båda!
Kom igen nu, vi vill ha mycket frågor!

Frågestunden har inget "sista-datum" ännu men vi kommer skriva på bloggen innan den avslutas.


dumt.

jag har massa roliga bloggideer men hinner aldrig skriva :(( blir samma sak imorgon -skola,stall,plugg. Blääää. Hoppas ni fortsätter kolla in så ska jag försöka blogga mycket i helgen! :D  nu ska jag sova, helt slut efter den här dagen.


catty gosar med marken...

KRAM DIANA


Men visst ska väl jag också...

... göra ett sådanthär 5 plus & 5 minus om min ridning.
Jag tycker det är viktigt att se sin kunskap utifrån vilka förutsättningar man har. Jag har inte egen häst, jag rider bara två gånger i veckan och då är det klart att jag inte utveklas lika mycket som en som rider varje dag och tränar kanske två gånger i veckan.
Men jag klagar inte, utan kämpar på med min ridning, för trots att jag inte har egen häst ska jag rida i Skandinavium en dag!

Fem bra saker:
Jag har en väldigt bra grundsits, händer, hållning, ben osv...
Jag är konsekvent och väldigt bestämd. Vill ha reaktion direkt.
Jag känner ganska ofta vad det är som går bra och vad som går galet.
Jag lyssnar bra på instruktioner samt följer de bra.
Jag är ganska tuff och har jag bestämt mig för en sak så ska det funka.

Fem mindre bra saker:
Min hoppsits, måste bli bättre på att sitta kvar och vänta.
Måste bli stabilare i bålen (magen), speciellt på mindre hästar.
På framridning för tävling kan jag bli lite mesig och tänker bara på att det ska se snyggt ut (framförallt dressyr)
Min vänstra armbåge sticker ibland rakt ut. (har dock blivit bättre)
Jag kan inte räkna galoppsprång när jag själv rider (fick reda på det idag)



Det är bara att bestämma dig för en sak och sen träna, träna, träna!


dagens ridpass

Var ju ridskola idag igen och jag hade stora Celeste. Uppvärmningen gick jättebra men sen när vi skulle börja med övningen så gick det... fort. Vi övade galoppbommar och räkna galoppsprång, korta, länga osv. Ja, Celeste tyckte det var riktigt lajbans! I början var hon pigg men sen blev hon för pigg, kunde inte gå framåt i början utan hoppade på stället och vek halsen och sen när hon väl gick fram gick det vääääldigt fort. Fast jag är nöjd med min ridning iallafall för jag gjorde det bästa av situationen. Sen skulle vi galoppera över en bom, hoppa bock, över bom igen. Men jag tog det i trav en gång och sen i galopp för att hon skulle lugna sig lite. Och då gick det jättebra! Hon drog knappt iväg alls ;D Det var dagens ridpass, knasig hästen med bombenergi och faktiskt duktig diana som satt kvar och löste det ;P


ceeeeleste

Om ni undrar var för jag inte uppdaterat idag så var jag hos tandläkaren efter skolan och sen direkt stallet. blir inte mkt mer uppdatering nu heller, mååååste plugga :(

KRAM DIANA

mitt hoppproblem

Jag vill alltid hoppa före hästen. Jag vet inte varför och alla säger bara "sitt kvar och vänta" men det går inte. Jag bara hoppar, och så hoppar hästen sen och allt blir tokigt. Det var i somras på ridlägret som det här problemet blev riktigt tydligt. Då red jag en häst som låg på som faan mot hindren men trots det hoppade av sent... Så när hon gasade på så trodde jag att hon skulle hoppa av tidigt, men det gjorde hon aldrig. Ganska många tokiga språng blev det... Har en film här, som jag hoppas att ni ser för det tog 35 min att ladda upp den på youtube...


Jag hoppar före henne på det rödvita, drygt 20 sek in i filmen. Ursäkta min systers filmning också x))

och problemet på bild:


hm, tjusigt


ser förjävligt ut, jag vet

Men idag så var jag faktiskt jätteduktig på att hoppa samtidigt som hästen så hoppas det är på väg bort :D har ni några tips om vad man kan göra?!

KRAM DIANA

dagens ridtur

var supermegaduperpegaskoj! Vi red ner till ett ställe på en mjuk grusväg där vi byggt upp två extremt "fina" hinder...  Så då skuttade vi över dem några gånger och jag är riktigt nöjd med en del språng! Särskilt ett där allt stämde! Tut blir lång och hoppar av dåligt ibland och jag brukar ha svårt att följa med alla hästar över hindren men en del språng så hoppade han uppåt och jag följde med bra :D så då fick jag en riktigt härlig känsla!
Och så JuliaC & Catty... Den tanten är ju galen! Hon blev så taggad av att hoppa så hon bockade, galopperade på stället och trippade sidleds... Och efter hindren så dundrade hon på utan att vilja stanna. Knashest ♥ sen på väg tilbaka så red jag mkt på kort tygel och jag fick Tut att jobba riktigt fint mest :) nice ridning idag!


älskade Tuten ♥

KRAM DIANA

Det jag behöver just nu

Detta är verkligen något jag behöver just nu, inte vill ha utan verkligen behöver.
STALLSKOR!
Har spanat på ett par men vågar inte köpa via internet. Mina fossingar är ganska knasiga och behöver pröva storleken. Dessutom vill man ju känna och klämma lite på det man köper så man vet om det håller eller inte.

Vad har ni för några?
Vilket märke är bäst?


failbilder!

några failbilder från igår:


när tut sprang iväg....




hehe gnägg!

Nu blir det stallet, heido!

KRAM DIANA

lite tankar på måndagskvällen

tanke 1. Jag måste plugga mer denna här veckan.
tanke 2. Tanke 1 var onödig.
tanke 3. Vad ska jag blogga om imorgon?
tanke 4. Tanke 3 var viktig.

Mitt val: Jag fortsätter tänka på tanke 3. Bloggningen imorgon blir: dagens ridpass/ridtur, failbilderna från igår och en text om Tut (har faktiskt inte berättat om hans personlighet så noga...) Och eventuellt något mer! Önska gärna något som ni vill läsa mer om! Jag har massor av ideer att blogga om när jag går och lägger mig men på dagen så orkar jag aldrig skriva om det iaf. Men om ni önskar något får jag en lite knuff så då gör jag det! Äsch, nu ska jag sova. Ursäktar detta flummiga inlägg, men jag älskar att vara tramsig ;P haha, kram på er och hoppas ni uppskattar min humor.

KRAM DIANA

PS. vi ändrade om lite till i headern idag, jag tycker det blev bättre så här. Får se hur länge vi vill ha denna annars ändrar vi igen.

pictures

Allan





Tut







Catty




Japp, de var de bästa :) har några roliga failbilder som kanske kommer upp om någon dag. Och hästarna är lite raggiga, Allan fäller som tusan och Tut är svettkrullig. Sött!

Sen måste jag bara berätta en rolig grej... För att få hästarna att stå fint så spelar jag upp ett gnägg på mobilen. Och Tut lyssnar jättenoga som om han tänker "Var är du lilla hästen som ropar?!" Och idag så travade han till och med iväg för att leta efter "hästen" xD så söt är han!
Tyckte ni bilderna var fina?

KRAM DIANA

stall

Dagens stalltur varade i drygt 4 timmar. Vi red långrunda på drygt 1 timme och 30 min. Asnice för vi galopperade mkt och Catty blev galet pigg!! Hon började trippa i sidled när hon fattade att det var galopp på gång... Hon var mjuk och lättjobbad i början men i mitten var hon så taggad så det gick det inte alls. I slutet var hon hyfsat mjuk igen :) när vi kom tillbaka så fotade vi dom i hagen och bilderna kommer ikväll för nu ska jag till Julia!


catty <3

KRAM DIANA


HISS/DISS

En stor fet HISS till hellånga chaps!
Galet sköna att rida med, man slipper frysa, slipper bli blöt och de sitter som en smäck.
När jag får råd ska jag köpa ett par, kanske inte för att använda hela tiden men bara för att de är bra att ha!
Vad tycker ni?
HISS/DISS??


måndagmorgon & studiedag!

Wiho! Ska till stallet om en kvart ungefär och då blir det ridning och fotografering. Det är mulet ute men det får gå ändå, man slipper i alla fall alla skuggor på korten ;D bara det inte börjar regna! Vi hörs senare,

 

KRAM DIANA

NY HEADER!

Blev lite sugen så här på söndagkvällen att trixa i PS och det blev en ny header. Imorgon ska jag och Julia träffas och då fixa mer med färgerna på bloggen. Men vad tycker ni om headern? Annorlunda, eller hur? :D Hope you like it,

KRAM DIANA

vet du vad det bästa är?

leksaker från BR! HHAHAHAH tramsig jag är. Nej men, det bästa är faktiskt att imorgon är det måndag. Och ... STUDIEDAG! Och gissa hur jag firar den? Med hästar såklart :D stallet på förmiddagen, ska rida lååångt och också ha en riktig uppställningsfotografering så jag hoppas på kanonväder! Så om vädret är bra så blir det många nya (och förhoppningsvis fina) bilder imorgon. Det var nog allt för mig, vi hörs senare! :D


bild från förra uppställningsfotograferingen! Visst hade han snygg päls? :)

KRAM DIANA


bilder


HAHAHAHA pappa kom förbi och tog den här bilden. Han hade vidvinkel-objektiv på kameran så ja, liiiite galet blev det allt. Men det är jag & Nado om ni inte ser det ;)


nado äter hö


Tutis


nado-dado-dingelidong!


Nado


lilla Allan!


Hehe lillasyster Jessica & Allan! Jessica säger att ni ska läsa hennes och Elins blogg också, www.ejac.devote.se <--
Vilken bild gillade ni mest? :)
KRAM DIANA

dagens ridpass

var på Nado. Dressyr på schemat och jag är sjukt nöjd! :D Jag brukar fokusera för mkt på vad hästen har huvudet men idag bestämde jag mig för att bara rida utan att tänka på formen utan bara framåtbjudningen, något Nado saknar. Så framridningen var skritt,halt,skritt,halt,skritt,trav,skritt,trav,halt. Ni fattar, övergångar! Och så red jag på fyrkant och gjorde en fjärdedels framdelsvändning i hörnen. Han blev snabbt uppmärksam och fick mer bjduning och då fortsatte jag med skänkelvikning och fortfarande övergångar. Och vips, så var han fin i formen tack vare att han lyssnade så bra! :D så nu började jag med volter och så och det gick kalasbra! Jag är absolut mer än nöjd med dagens ridning. Tänker rida fram så här i fortsättningen på Nado för det funkade jättebra.


gammal bild men sen kommer ganska många nya bilder från idag! :D

KRAM DIANA

Inget tingsryd för mig....

Stor fet diss på att jag inte kunde följa med till Tingsryd och kolla på tävlingar idag.
Skulle egentligen följt med min ridlärare och kollat på henne, men det var mycket starter och jag skulle ha möte vid klockan fyra. Kan ju inte svika ungdomssektionen helt!

Aja, ska kanske iväg och handla lite med mammi innan jag drar ut till stallet och möte.
Men nu ska jag göra mig i ordning.
Kram Julia


luciashow 2010, har jag nämnt att jag extraknäcker som statist i star wars-filmerna?


Det jag vill ha nu...

... är egentligen bara en häst.
Det behöver inte ens vara en egen häst. Bara någon snäll, lagom stor och ordentlig häst att rida på. Känns som om alla mina kompisar har egna hästar, medryttarhästar eller foderhästar.
Jag har ju haft en del sköthästar genom åren men ingen riktig som jag kännt att man kan rida riktigt ordentligt på eller känna att man har mycket ansvar för.
Dessutom är det ju ett plus om man slipper betala, att den bor i Bergundastallet och är hyfsat trevlig att ha och göra med. Jag vet att det kanske låter lite tjatigt eller gnälligt.
Men det är verkligen en av de saker jag önskar mig mest nu!


tur att jag har fina ridskolehästar som windi-li-wu att pussa på när jag känner mig såhär deppig.

@kusinen

usel bloggning idag men har haft mkt att göra som vanligt på helgerna! Efter stallet var jag, juliac, amanda och hanna på grand samarkand! En assnygg byxdress från H&M tog jag med mig hem, vill ni se en bild på den? :) Och sen gick jag, juliac och amanda en runda och nu är jag hos min kusin. Imorgon blir det ridning på fm och US-möte på eftermiddagen. Mitt första möte som sekreterare! Nu ska jag vara social mot släkten, ciao!
jag & Tut i en frän vinkel! (btw, frän är ett av mina favoritord just nu...)
KRAM DIANA

dagens ridtur

var i pissväder och varade drygt en halvtimme. Vi hade tänkt rida en runda på drygt en timme men istället red vi inte någon speciell runda utan lite i skogen, lite på grusväg och så. Vi träffade på två ponnyer och både Tut och Catty blev helt till sig och stod och glodde jättemycket ;) Jag red i alla fall Tut och han var mycket pigg idag med, stark som tusan i galoppen! Vi hade lite tur ändå för det haglade när vi red så det studsade av ridbyxorna så man blev inte blöt ;P Nu ska jag fixa mig sen blev blir det stan med några vänner!


Tuts söta bett ;D och min smutsiga hand...

Btw så var chapsen jättesköna och bra!

KRAM DIANA

shopping at city gross

Jag har som sagt stor brist på ridsaker i alla dess former så idag åkte jag till City Gross med mamsen och lillasyster. Och visst hittade jag lite, men såklart inte det jag vill hitta mest. Ridbyxor. Varför finns det inga snygga enfärgade och helskodda ridbyxor? Här är vad det blev i alla fall;



Som ni ser så är det ett par mjuka läderchaps. Har ju ett par stövlar men vill inte rida med de i skogen så då är chaps bra! Bara strumpor är så halt. Men USCH vad jag hatar när saker är skinande och rena och skrikeeeer; VI ÄR NYKÖPTA! Så tänker smutsa ner chapsen ordentligt imorgon (y) 

Sen blev det ridstrumpor för 29 kr, bara att passa på att köpa för det behövs ju alltid någon gång.
Och sen sporrskydd och sporrremmar då mina är utslitna. Rider aldrig med sporrar på Tut & Catty men på ridskolan behövs det då en del hästar är lite skänkeldöva.

Mkt svarta saker har jag men jag funderar på att köpa färgglada sporrremmar om jag hittar några snygga någonstans :D och en sommarjacka behövs ju också snart, hoppas jag.

KRAM DIANA

dagens lektion

Red Baccardi på lektion idag. Vi hade markarbete och en markarbetsbana som jag tycker är riktigt bra. Fick dock inte igenom honom så mycket som jag velat och det kändes inte riktigt bra. Han kändes ganska stel men gick fint som han brukar i trav och galopp.
Gillar hans galopp då han verkligen har en riktig ponnygalopp som nästan bara studsar på stället :)
Tänkte jag skulle förklara banan lite.


rida i vänstervarv och vända in mellan konerna, över bommarna. Utanför konen och igenom de dubbla konerna. Sakta av till skritt och skritta en volt. Utanför konen och fatta förvänd galopp. Över galoppbommarna. Sakta av till trav. Skritt vid de dubbla konerna. Volt i skritt och sen utanför konen. Sen över bommarna och ut på spåret ett varv.

Personligen gillar jag dehär övningarna. Men idag kändes det helt enkelt inte riktigt bra.
Ser fram emot nästa gång då vi ska hoppa.
Det var allt för mig ikväll

Ciao

dagens ridtur

Idag har vädret varit helt igenom... knäppt. Mulet, sol, halvmulet, helmulet, sol, snö, jättesnöflingor-snö, hagel, klar himmel! Wtf? Aprilväder tror jag det kallas. I mars iofs...

Jaja, en ridtur på 1 1/2 timme blev det iaf. Jag på Cattys rygg och JuliaC på Tuts rygg. Långsvängen på Ängarna kallar vi rundan. Mktmkt skritt i början och slutet- bra för gamla hästar. Och så hyfsat bra tempo i mitten - roligt för ryttare och hästar! Tut var i alla fall speedad som en banan idag. Stått i två dagar efter cirka två veckors hårdträning ja, då finns det energi över. Han började trava så fort Juliac rörde tyglarna, ställde sig upp eller bara ändrade pyttelite på sitsen. Sen när vi skulle ta en galopp upp för en backe sa det tjoff. Sen var Tut på väg i full fräs och Catty var inte sen att hänga på x)) söta, pigga, galna hästarna! Trevlig ridtur trots att det började snö lite i slutet. Sen fick jag och jessica cykla ifrån stallet så fick juliac och elin göra det sista med hästarna för vi hade jättebråttom hem för vi skulle till City Gross och kika lite hästgrejer. Och lite köpte jag, visas i nästa inlägg :)


extremt snygg bild från dagens ridtur. JuliaC & Tut brevid vildsvinsbök. Bara jag som är rädd för de svinen?!

KRAM DIANA


Windi-li-wu

Kom på att jag glömde berätta vem lilla Windi är egentligen!
Hon kom till vår ridskola för ett ganska bra tag sedan. Som en raggig liten 4-åring tillsammans med sin mamma Grynet. Hade då bara blivit riden i skogen innan. Det är ju inte riktigt en bra utbildning för en liten ponny. Hon är ungefär en C-ponny. Men har växt en hel del sen kom hon till oss.
Jag red Grynet en hel del när hon var hos oss, men hon passade inte som ridskolehäst och fick åka hem igen.
Men Windi är väldigt söt och snäll och har skött sig jättebra hos oss.
Just nu är hon ungefär 5 år och hur go som helst.
Hon lär sig snabbt och är nyfiken på det mesta.
Tyvärr fick jag inte rida henne idag men jag tycker det har gått jättebra med henne under veckan.


söta söta windi-li-wuuuuu

ridtröja

visade ju en från mountain horse igår, men har nu hittat en ännu snyggare från HV polo.


me like!  Men gissar att priset är rätt saftigt... Någon som vet? Är inte så inne i märkeshästvärlden.

KRAM DIANA


Dagens ridning

Idag på praon fick jag faktiskt rida Windi, och inte bara det. Fick hoppa henne lite också. Dock bara två hinder på typ 50 cm men på sista hoppade hon faktiskt av ordenligt och landade i galopp.
Jag känner mig som en stolt mamma ungefär.
Tänkte att jag skulle berätta lite om veckan med mig och Windi!
I måndags när jag red henne så var hon ganska stel och lite hård i munnen, lyssnade inte riktigt och var inte riktigt med på vad jag menade. Då fick jag hjälp av Karin och red mycket övergångar ifrån skritt-halt, trav-skritt, trav-ökad trav osv. I galoppen är hon inte så stark i fattningarna eller i själva galoppen. Orkar typ galoppera två varv i ridhuset. Men fick till några riktigt bra fattningar och efter galoppen fick jag tillbaka henne till en riktigt bra takt i traven också. Hon travade på ordentligt och fick henne att svänga bra i galoppen också.
tisdagen skrittade vi bara ut en liten runda men jag tror hon tyckte det var mycket nytt hon skulle smälta. Jobbade henne lite på marken också, och att hon skulle lyssna på mig bättre.
I ondags red jag ganska likt måndagen. Jobbade övergångar, gick riktigt bra. Samt försökte mig på framdelsvändningar. Det gick bra tillslut, när hon hade slutat backa och trixa. Fick till några riktigt bra galoppfattningar och hade en riktigt bra takt i traven hela tiden.
Idag torsdag så hoppade vi lite. Hon skötte sig exemplariskt när vi red fram och lyssnade hela tiden. Fick till de framdelsvändningar jag gjorde även om jag bara gjorde ungefär tre stycken. När vi hoppade kom jag i slutet på ett räcke i trav, landade i galopp och galopperade på ett annat räcke och hon hoppade av ordentligt och landade i galopp och allt. Riktigt duktig ponny och jag är supernöjd med henne!

Får se om jag får rida henne imon också ;)

Sommartävling

Är med i en sommarbildtävling hos http://klaradahlstedt.blogg.se/ <-- Här är mitt bidrag:



Jag hade lite svårt att välja men tog denna för ponnyn är så söt och så är det lite humor i bilden!

KRAM DIANA

Klantiga jag.

Vi skippade ridningen idag. Ingen skulle tyckte det var roligt ändå så vi mockade, gjorde höpåsar, kollade igenom de blöta hästarna och fodrade. Sen satte vi oss i sadelkammaren för en nogrann smörjning. JuliaC tog sadlen som vanligt och jag tränset. Vi gjorde Tuts idag för Cattys gjorde vi förra gången. Jag tar alltid isär hela tränset när jag ska putsa, gör du också det? :) Snyggt blev det förstås som vanligt... Sen passade jag på att smörja mina underbara Pioneer-stövlar. Det behövdes kan jag ju säga. Sen gjorde vi Cattys saker jättefort också, så då tog jag inte isär tränset.
Och till rubriken. Jag fotade lite av utrustningen när vi putsade för att visa er och det är ju alltid kul med nya bilder, eller hur? Och sen glömde jag kameran i stallet. Klantigt Diana, klantigt!


frän bild från Island i somras får duga idag!

KRAM DIANA


bajskoooorv

Har ni sett värdret?! Eller ja, om ni inte bor i växjö vet ni ju inte hur det är. Men det kan jag tala om! Det är cirka 1 plusgrad, det regnar och snöar och blåser. Visst blir man taggad på att rida ut då? Åååååh. Vi hade ju tänkte skynda lite idag och hinna rida långrundan innan det blir mörkt. men nu så får det antingen bli kort eller ingen alls. Deppigt, deppigt!

I övrigt har det inte varit min dag idag på andra sätt heller. Började med att jag får punka på cyklen när jag har bråttom till tandläkaren imorse. Great. Får cykla på den iaf för jag hann inte gå och det skumpade lagom skönt i rumpan kan jag ju säga då.... Väl oss tandläkaren fixade de lite med tandställningen så nu ömmar det skönt (y) äh, nu ska jag inte trötta ut er mer med mitt gnäll. Om cirkus en halvtimme tar jag mammas cykel till stallet och mockar och kaanske rider en runda. Hörs efter det, ciao!


finaste julia & tut.

KRAM DIANA MED OND TAND & OND ROOOOMPA

dagens vill ha!

Snygga ridtröjor istället för jackor nu när det börjar bli vår! :D


snygg från mountain horse, men dumt med luvan.

jag måste verkligen ta mig till en hästaffär snart! Behöver byxor, sporrskydd, jacka/tröja och kanske nya sommarskor.

Ha en fortsatt bra dag,

KRAM DIANA

Randoms om mig...

- jag älskar att smörja träns! Så mysigt och luktar gott (y)
- jag kan få panik över okammat hår... En gång sprang jag och köpte en borste för att jag fick för mig att jag hade trassligt hår.
- jag suger på att hålla ordning på mitt rum. Men i stallet är jag nogrann och har koll på mina och hästarnas grejer
- försöker alltid hitta något dåligt i en bra situation. Kan aldrig nöja mig med bara bra, måste veta något som kan bli bättre. Samma sak med ett foto. Alla säger att det är skitsnyggt men jag ser bara det som inte är snyggt. Positivt tänkande behöver tränas upp!
- jag är en nörd på Mario-spel. Askul och avkopplande att sitta och fippla framför tvn


yeees, that's me. Ska börja dra mig från datorn nu, puss & kram på er! //DIANA

dagens ridpass

idag var det som sagt ridlektion som gällde och jag hade Celeste. Vi övade skänkelvikningar och mycket flytta på volter. Jag är jättenöjd med min ridning, gjorde verkligen mitt bästa. Men tyvärr mjuknade inte Celeste ändå som jag ville :( Emeli (ridläraren) sa att hon inte gått så mycket denna veckan och därför var lite stelare än förra veckan. Jaja, jag kände att jag satt fint med stadig hand, något jag kämpat mkt med, och red så bra jag kunde men ibland räcker det inte ändå. men när man känner att man gjort sitt bästa kan man ju inte annat än att vara nöjd, eller hur? 


fina men krångliga Celesten-hästen!

Jag gillar att rida Celeste för jag känner att jag utvecklas supermycket med henne, nice :D
Nu blir det bloggläsning&facebook sen så får vi se.... ;P

KRAM DIANA


VFK

tjenaa, hemma efter en helt okej dag i skolan och nu ska jag alldeles strax byta om och åka till VFK för lektion. Hoppas jag kan koncentrera mig mer på ridningen idag än igår iaf. Nu har jag nog inte mer att säga så jag säger bara ciaomiao!


söt liten ponny från ridlägret i somras.

KRAM DIANA

onödigt.

Skriv den första hästen du kommer att tänka på!

A-ponny - Mulle

B-ponny - Allan
C-ponny - Duster
D-ponny - pretty rose
Stor häst - Tut
Bara ordet ponny - Uni boy
Bara ordet häst - Catty, Tut
Shettis - Mulle
Fjording - Leo
Fux - Nado
Svart - Catty
Mörkbrun - Tut
Skimmel - Uni Boy
Skogsmulle - Tut & Cattyyyyyyy

Lagom underhållande, jaoo.  Ha en fortsatt bra dag!

KRAM DIANA

godmorgon, godmorgon

sovmorgon så då tänkte jag passa på att slänga in ett inlägg. Här får ni några favoritbilder på mina favoriter.







Ha en bra dag, KRAM DIANA

klura & plura.

försöker komma på lite roliga saker att blogga om... Ni får några knasbilder så länge ;D


inte fel vinkel eller så, nej nej


överlycklig häst över en puss. (dock inte värre än Catty som nästan attackerar när man pussar henne?! :O)
ååå, vilka minnen jag får när jag ser den bilden. Jag saknar den hästen något enormt. Om ni vill läsa om honom kan ni läsa här: http://knasryttarna.blogg.se/2011/february/uni-boy.html#comment <-- Skrev i det inlägget att jag skulle skriva om våra minnen tillsammans men det glömde jag visst. Så det ska jag göra om några dagar.

Nu ska jag plugga lite och sen sova.

KRAM DIANA

dagens ridpass

jag är inte alls nöjd med dagens ridning. Både jag och Tut var ofukserade och trötta på att rida i hagen. Min sits sög, min ridövningspåhittardel i hjärnan sög, Tuts bjudning sög. ALLT SÖG! Så jag drar ett sträck över dagens ridpass. Bokstavligt talat. Tyvärr har vi bara en upplyst ridväg och den är stenhård så vi har inget annat val än att rida i hagen. Om vi inte bara vill skritta då. Jag längtar så tills det är ordentligt ljust ute. Nu är det precis på gränsen att vi hinner/inte hinner rida innan det är svart ut när vi slutar sent i skolan. Dumt!


en stilig tut i sommarpäls ♥

ciao på er, ska plugga lite nu & sen uppdaterar jag mer :)

KRAM DIANA

prao-tisdag

Ni får ha översikt med att jag inte orkar med två bloggar och brutala arbetstider. Så här kommer texten ifrån min praoblogg. Helt ocensurerad och kopierad.
Enjoy!

På morgonen blev jag upplockad av min privata taxi (Karin) och körde vidare mot stallet. När jag kom dig visste jag nästan direkt vad som skulle göras så jag började fodra privathästarna. Efter ett tag kom Sussi och hjälpte till. Vi fodrade och mockade sedan hos ridskolehästarna. Släppte ut dem och ledde ut sedan alla privathästar. Malin la ut hö i alla boxar medan jag blandade höpåsar och efter ett tag käkade vi frukost. & VI KUNDE SITTA PÅ VERANDAN! UTOMHUS!!!! Så ni beräknar vi att bli kvar på uteplatsen fram tills oktober eller något. Efter en stund åkte vi och hämtade spån till ridskolehästarna. Vi hade 20 st påsar på ett släp och när man skulle lyfta dem (de var ganska tunga) fick man verkligen tänka på att böja på benen och inte ryggen och allt det där... Vi åkte hem, tömde påsarna i boxarna. Sen samlade jag & Karin ihop lite skräp (bråte och allt annat knasigt man kan tänkas hitta i Bosses bod) och drog till tippen. Käkade lunch och städade lite i köket. Jag hittade en påse mjöl med misstänkta svarta saker i. Riktigt äckligt! Tog in ridskolehästarna, lunchfodrade och sen skrittade jag en liten runda på Windi, medan Karin gick framför med MUE i koppel! MUE är skadad och får inte ridas utan måste läka ihop benet först. Det var riktigt mysigt att skritta i det underbara vädret. Något som är riktigt skönt med praon är att man får vara ute hela tiden. Jag kommer få mystiska utbrott när jag ska sitta i en lektionssal hela dagarna sedan! Vi fikade lite och sen fick jag enligt Emeli sluta, men medan jag väntade på mammi så pratade jag lite med Karin och fettade in Emelis chaps. Höll också SUS när hon skulle få sitt ben tvättat eftersom hon har ett riktigt obehagligt mugg-sår. Blääääääää!
dagens + den gulliga gubben som jobbade på tippen och när vi pratade om elefanten sonja som simmade över helgasjön! & att Malin sa att jag var den bästaste praktikanten!
dagens - att jag får sågspån & damm och gud vet vad i ögonen & näsan hela tiden.
DAGENS TIPS DAGENS TIPS NANANANA DAGENS TIPS: be aldrig pappa att göra pannkakor att ta med som lunch. de blir oftast väldigt tjocka och du orkar äta ungefär en halv pannkaka.
ciaao

bloggtips

Några bloggar jag läser!

--> www.carlssonpataket.blogg.se <--Sara Carlssons blogg, men vem läser inte den? :P grymt duktig tjej iaf med snygga kläder som tusan!

--> www.ponnybrudarnaa.blogg.se <-- två söta tjejer med ponnys som skriver om vardag & träning. Mycket bilder! (y)

--> www.klaradahlstedt.blogg.se <-- helt sjukt söt skäckponny har hon och hon skriver bra och intressanta inlägg :)

Sen läser jag ännu fler men de var alla för den här gången. Tipsa mig gärna om fler bra bloggar för jag älskar att läsa om andras hästar :D

KRAM DIANA


helskodd VS knäskodd?

Jag har bara helskodda ridbyxor. Tycker det är mycket bättre och i mina favoritridbyxor är även skoningen i stretchmaterial så de är supersköna och inte alls stela som de kan bli. Jag fattar inte riktigt varför JW-byxorna bara är knäskodda? Jag tycker de är grymt snygga men vill inte ha bara knäskodda byxor.

Vad tycker du? Knäskodda eller helskodda ridbyxor? Smaken är som baken, det passar faktiskt ovanligt bra in här ;D


grymt snygga men går bort pga knäskoningen.

KRAM DIANA

hade tråkigt...

så jag redigerade en bild på Catty i lite olika färger. Gjorde slarvigt och fort men, men. Enjoy.

svartvit


blå


grön


röd.

Min favorit är den röda, den ser lite gammal ut precis som hästen ^^ vilken gillar du mest?

potatismos

lev med att rubriken är random.... Hehe jag gjorde ett liiitet misstag imorse. Jag vaknade 10 min efter vi börjat skolan... Oupsi. Men 1 gång är ingen gång som man brukar säga.

Annars var dagen rätt okej i skolan och efter skolan blev det stallet med lillasyster för JuliaC rider lektion på måndagar. Vi mockade Cattys box och tog sedan in henne och Tut för broddning, ryktning och sadling. Efter det red vi upp på grusvägen och skrittade länge innan vi red in i hagen. Jag red inte så seriöst på Tut för jag hjälpte Jessica istället. Hon var faktiskt duktig och lyckades få Catty att gå i form lite då och då. Men sen när vi skulle galoppera dummade sig Catty och lyssnade inte alls på Jessica så då hoppade jag upp och bråkade med henne lite. Och hon tramsade i början men gav sig fort. Sen red vi ut igen och travade och galopperade lite på ett ställe där vägen var mjuk och då gick det bra för Jessica. Tut var ganska fin trots att jag inte jobbade honom mer än fem minuter typ.


fick bli en bild på lilla Allan i stark sol.

KRAM DIANA

NEJ JAG ÄR INTE DÖD

Praoar hela veckan och känner redan av tröttheten i kroppen. :)
Men jag tror att det kommer bli en jätteskön vecka då jag får vara ute hela dagarna och vara i solen. Det mest intressanta idag var väl att jag fick rida Windi, en av ridskolans yngsta ponnihestar som är under utbildning. Hon var galet duktig och det gick verkligen jättebra.
Duktiga Duktiga häst!
Jag lovar att ni ska få se lite bilder i slutet av veckan om hur det varit på min prao. Men eftersom jag ska blogga till skolan också om praon så kommer det förmodligen bli väldans lite uppdatering denna veckan :(

Puss & kram på er.

TUT VS TUT

Hittade en bild på Tut från 28/9-10 och jisses vad fin han var då! Pälsen blänkte (& var inte 5 cm lång och håller på att falla av) och han hade mer muskler. Tyvärr är magen ungefär lika stor xD Så här får ni en bild på en snygg Tut & en på en lite mindre snygg Tut.


28/9 -10


4/3-11. Jag hittade tyvärr ingen nytagen bild i hagen på hela tut utan täcke så fick bli en ridbild ur form. Det syns att han tappat muskler. Och pälsen är helt annorlunda! diana ♥ sommarpäls

KRAM DIANA


bilder tagna i fel sekund

Hur fult ser det inte ut när hästar hoppar egentligen? Kolla på dessa bilder tagna i fel ögonblick och ja, skratta.





hehe & juliac's miner gör bilderna ännu roligare (y)

KRAM DIANA

jag garvar ihjäl mig.

herregud! Solsidan idag var ju för fÄn underbart kul! Bajsmackan var sjukt äcklig men äntligen fick Ove käka lite skit för allt dumt han gjort! (nu fick jag till det eller hur?!). Äh, nog snackat om solsidan nu men det var riktigt många roliga repliker i det här avsnittet!

Och nu till bloggen. Jag har inte uppdaterat särskilt flitigt den senaste veckan (iofs är julia ännu sämre, var är du blåggkåmpisen?!!) men jag ska försöka ändra mig! Och när jag väl sitter vid datorn på kvällen ska jag göra lite tidsinställda så det blir bättre uppdatering, vad sägs om det? För det är väldigt svårt att hinna med att göra "liveinlägg" fem gånger om dagen. Om det är något ni vill läsa mer/mindre om so just tell me :D


ytterliggare en bild från igår på söta catty :)

NU ska jag göra 1 eller 2 inlägg tills imorgon, de ni!

KRAM DIANA SOM HELT PLÖTSLIGT FICK EN ENORM BLOGGLUST....


diana hjärta sol

åh fy bubblan vilket underbart väder det varit hela dagen! :D jag har varit med juliaC sen klockan tio tills nu... Först var det stallet och vi hade med oss alla fyra hästarna och red dressyr! Jag på Nado, Juliac på Tut, Jessica på Catty och Elin på Allan. Men jessica och elin bytte i slutet. Jag är inte nöjd med ridningen idag :( Nado var så jädrans seg och tråkig. Lite roligare blev det i slutet för då travhoppade jag några gånger på ett kryss och det tyckte han var kul så då piggnade han till lite! Det var kul iaf. Jag tror Nado skulle vara himla fin om han bantade bort magen och byggde lite muskler och då skulle han vara kalas att rida. Hoppas jag får rida honom mycket i sommar så han kan bli lite snygg ;D får inte rida ut på honom om Susanne inte är med för hans ägare är rädd att han ska göra något dumt för han är inte riktigt pålitlig... x)


Nado & Catty hade det gött i vårsolen igår :D

efter stallet åt vi grillade korv i julias växthus... Sen slappade vi lite och sen gick vi till mig och gjorde en kladdkaka som inte blev kladdig :(( efter det kände vi oss lite tjocka, hahah, så vi bestämde oss att gå en sväng i fina vädret. Men det blev lite längre än vi tänkt... Och så råkade vi gå förbi stallet och just då tog Susanne in hästarna så vi hälsade på hästarna lite som stod och mumsade mat. Sen gick vi hem, vår runda blev cirka 7 km. Superskönt!

KRAM DIANA


morgooooon

Hej hallå, ett tag sedan jag var här eller hur?
Sanningen är att vi har haft folk här i helgen, eller har fortfarande och jag har faktiskt inte haft tid & utrymme för att blogga. Igår var vi på US-gala, och precis som diana så får maten en STOR FET DISS. Dock var det väldigt roligt att träffa andra US och prata om olika saker. Fick dessutom kanske igång ett framtida arbete med en annan Ungdomssektion i Växjö. Hurra Hurra!
Idag ska jag kanske ut och gå en runda, blir inget stall eftersom vår bil står parkerad någonstans, sen ikväll ska vi ut och äta med ett friidrottsgäng och imorgon börjar min prao.
Är det inte någon som har nån idé om vart jag ska spendera min vecka?

Njut av det vackra vädret idag, för det ska jag göra! :)
Kram Julia


Finaste Mingo MU får vara med på bild!

tierd

rubriken stämmer allt för väl faktiskt. Ridturen idag var supermegafantastisk! Solen värmde och båda hästarna var superglada över att få ut på en av de långa favoritrunderna. Och vi också såklart! Solen hade tinat grusvägarna bara under dagen så de var mjuka och trav&galoppvänliga. Och gissa vilka som var glada över det? ALLA, fast särskilt Catty. Söta gammelhästen (: jag tycker det känns lite onödigt att rida henne i form i skogen får då försvinner lite av hennes glada humor och ja, det är roligare att bara åka med i skogen. Imorgon ska jag i alla fall rida dressyr i hagen på Nado, juliac ska rida Tut och jessica och elin turas om på Catty. Ska bli roligt :)

Och så galan... Det var kul att träffa andra ungdomssektioner och höra deras ideer men maten... Det stod att det skulle vara buffé. Det var potatis och kyckling eller kassler. BUFFÉ?! Och så efterrätten var ostkaka. Jag tror jag kräks. Är det något på denna jord jag inte kan äta är det ostkaka. Usch o fy o blä o bläblä. Aja, vi fick iaf med oss en riktigt bra idé hem :)


kärlek ♥

nu ska jag sova & kl 10 imorgon avgår cyklen till stallet. Hörs efter det!

KRAM DIANA

HAPPYFACE

jag & julia var nyss en sväng på grand samarkand där jag köpte ett par skor. Svarta pumps i mocka med kilklack. SÅ sjukt sjukt sjukt snygga! de ska jag ha på mig ikväll då vi ska på distriktetsungdomssektionsgala! Ska bli spännande hur det är, aldrig varit på gala förut. Vi skulle förfestat/fixat oss hos josse innan men jag hinner tyvärr inte det. Måste ju till stallet och rida först :D idag ska vi ta en skogsrunda i det underbara vädret! Tror inte jag hinner uppdatera mer idag men ska göra ett tidsinställt iaf, vi hörs när vi hörsssssss.




KRAM DIANA MED DE SNYGGA SKORNA

juliaC & tut hoppar

Jag red inte idag (eller jo, jag travade och skrittade av...) men jag fotade när juliac hoppade tut! Vi släppade fram hindertunnorna och letade upp mer björkar och byggde hinder och lite markarbetesbommar. Det hindret med tunnorna var som kryss cirka 40 cm och det rättuppstående blev 80-90 cm. Så högt har Tut inte hoppat på flera år så han tyckte det var skitkul och jobbigt. Han har fin teknik men lite svårt att hoppa av rätt, förmodligen för att han inte hoppats så mycket. När vi la till markbommen blev det bättre iaf :) har hur många failbilder som helst så läger ut de fina först och om någon dag när jag orkar de failiga.


uppvärmning


första höga språnget, han vet inte riktigt vad han ska göra med frambenen xD


nu börjar han få mer koll på tekniken!

Avslutar med en frän bild på mig och tut, hahah xD


Och så har jag massa fina dressyrbilder på tut & juliac och dom kommer upp i andra inlägg :)
Och jag ursäktar uppdateringen men jag hinner verkligen inte en del dagar. Jag är i skolan, stallet och sen idag så åkte vi till hanaslöv igen och jag har seriösa skills på snowboard nu. Kan svänga åt båda hållen! (a) imorgon blir det nog dålig update igen men ja, jag ska försöka.

Nu ska jag sova, kram på er alla! /DIANA

bara en liten söt ponny

Många har säkert sett den här videon men jag tycker att ponnyn är den sötaste som finns! Så otroligt gullig och ryttaren också som kämpar på :D


 
Nu är jag i skolan så det här är ett tidsinställt inlägg, vi hörs ikväll igen!

KRAM DIANA

dagens ridpass

idag så rushade vi lite i stallet för att hinna rida och japp, vi hann! Skrittade på grusvägen och sen in i hagen för lite mer träning. Liiite inspererad av gårdagens dressyrlektion så började jag med öppnor efter framtravningen. Det gick kalasfint för Tut har lätt för alla sidvärtsrörelser så jag gjorde bara några gånger i varje varv sen var jag nöjd. Sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde.... Åttvolter tror jag, favoritövning all the time. Sen galopperade jag över minihindret några gånger för att göra dressyrpasset lite omväxlande. Sen provade jag på galoppombyten för första gången. De två första gångerna lyckades men var inte bra och jag kände inte riktigt. Sen sa JuliaC att jag skulle rakrikta lite mer innan och när jag gjorde det kände jag verkligen hur han bytte! Najsbajs, nu har jag gjort galoppombyten för första gången :D Nästa Jan Brink är jag nog allt!

En rolig grej med att rida dressyr på Tut är att jag inte gjort det så många gånger innan (för jag har alltid ridit Nado när vi varit sugna på dressyr) så jag utvecklas enormt hela tiden! Det är alltid positivt, men fortfarande är JuliaC överlägsen på Tut.... Men jag får fortsätta träna, det är ju så grymt kul när det går framåt!

Sen ska jag bara säga att JuliaC hade Catty i kalasfin form idag! Vi båda har verkligen lärt känna henne alltså så det är så kul för i somras kunde vi ha henne i form typ 2 steg i skritt i taget och inget mer men nu är hon stadig i alla tre gångarterna! Beror nog både på våran utveckling och på hennes muskeler som nu existerar ;)


vi & våra älskade pållar ♥

Sovdags för mig nu, vi hörs imorgon som är ännu en överspäckad dag i mitt liv. Jaja, vila får man göra en annan tid.

KRAM DIANA

HISS/DISS

Jag bestämde mig för att både hissa & dissa i detta inlägg.
Jag ska dissa scapas schabrak. Enligt mig har de alldeles för stor logga som inte alls ser snyggt ut under sadeln. Jag gillar dock tanken med stor logga och de har fin modell på schabraken i coola färger.
Däremot ska jag hissa schockemöhles schabrak. De har riktigt fin logga som är neutral och jag gillar deras schabrak för att de har extremt snygga och neutrala färger.







Vad tycker ni är snyggast?
Själv älskar jag det gråa!

Lite fakta

Hittade ett litet skojjigt test hos http://varriddagbok.blogg.se/ <-- så jag gör ju det då...

RYTTAREN
Namn: Diana
Smeknamn: Dunki av mina syskon...
Klubb: Växjöortens fältrittklubb
Född: 1995
Längd: 170.5 cm
Hårfärg: Mellanblond naturligt. Brunett nu ;D
Tävlat som högst, hoppning: 50 cm hhahah, jag var 10 år typ. Ingen tävlingsmänniska!
Tävlat som högst, dressyr: LB, uppvisning.
Hopp- eller dressyrryttare: Mest dressyr men lite hoppning skadar ju aldrig!

HÄSTEN 1
Namn: Catty
Smeknamn: Cattfnatt
Född: 1982
Kön: Sto

Ras: halvblod... Kanske?
Ursprung: danmark
Mankhöjd: 153 cm, ungefär
Färg: Svart
Tecken: stjärna, spriden pga ålder. Vita karleder bak
Tävlad som högst, hoppning: vet ej!
Tävlad som högst, dressyr: vet ej!

HÄSTEN 2
Namn: Eminent
Smeknamn: Tut (det enda ni hört hittils... Och jag har ingen aning om hur det uppstod)
Född: 1992
Kön: valack
Ras: halvblod... Kanske?
Ursprung: sverige
Mankhöjd: 160, typ
Färg: mörkbrun
Tecken: vit kota bak
Tävlad som högst, hoppning: vet ej!
Tävlad som högst, dressyr: vet ej!


här får ni en stämmningsfull bild på mig, juliac och våra älskade hästar! :D och jisses vad snö som faktiskt redan har smält..

Nu ska jag byta om och sen cykla till stallet! Ikväll ska jag också gå på en dansuppvisning som en klasskompis är med i :) dålig uppdatering idag igen då alltså.. Ni får överleva!

KRAM DIANA

dagens ridpass, Celeste

som julia sa var det öppnor på schemat idag och jag red Celeste. Ett stort kopparfärgat sto som ser rolig ut ;) haha men hon har lite konstiga vinklar här och där. Jag har inte ridit henne mkt alls innan så på uppvärmningen kände jag bara lite på henne för att hitta rätt "knappar". Jag kände direkt att hon var helt annorlunda än de hästar jag är van vid! För det första har hon ingen egen takt och man måste rid mktmkt med ytter och vara lugn i handen. I alla fall så var hon jätteduktig på öppnorna! Trodde jag inte hon skulle vara faktiskt :) Vinglade lite ibland men annars fint. Jag är superdupernöjd med ridpasset! Härlig känsla!



fina & knasiga hästen :)

Nu ska jag plugga järnet i matte och idrott, prov imorgon. See ya!

KRAM DIANA

onsdag

Ridning idag och det gick kalasbra. Red öppna och det gick verkligen hur bra som helst.
Jag hade kimberly, en ganska tråkig men väldigt snäll häst. Hon kom verkligen igång i bakbenen efter ett tag och gick hur fint som helst!
Galet nöjd, + att brallorna funkade kalas att rida i. + att jag har en svart kavaj tills lördag. Om den passar!

Allt löser sig, förrutom att jag har engelskaprov imon och inte har pluggat ett skvatt!
AJSING AJSING!
Så nu lämnar jag er. för mat & dusch & plugg.

adios

reitung

jao, det blev en runda idag. Jag hade Catty och JuliaC Tut. Vi skrittade ganska länge på duntevägen och sen red vi in i hagen för att kunna trava och galoppera. Fast jag skrittade bara och travade pyttelite för Catty är inte riktigt tipptopp (vill inte gå in på detaljer, och det är okej ibland). I skritten var hon mjuk och fin iaf. Sen kollade jag mest på JuliaC och Tut var kalasfin! Stadig i formen och höll sig dessutom hyfsat stadig i övergångarna, vilket han har svårt för. Sen när juliac galopperade så gjorde hon galoppombyten! Proffsigt! Hon galopperade på en åttvolt och där man byter varv bytte hon då galopp. Såg skitsnyggt ut! Jag ska också testa det nästa gång jag rider Tut. Hoppas jag med lyckas för jag har aldrig gjort det så skulle vara kul att ha gjort något nytt! Susanne (hästarnas ägare) har berättat att när Tut var yngre och i bra form så kunde han byta i vartannat språng.


tut&jag galoppsar i snön ;)

Nu måstemåstemåste jag plugga men orkar inte riktigt....

KRAM DIANA


GALET GLAD

Skolan var alldeles för tråkig idag, suck!
Men efter skolan så sprang jag ner på stan och fixade mina ridbyxor.
Jo, jag har nämligen tryckt mitt namn, väldigt stort på vänstra låret!
Byxorna är mörkblåa och trycket vitt och det blev galet snyggt.
Nu är jag väldans taggad på ridningen imon!! :)
Mindre taggad på läxor, men jag tror jag överlever det!

ciao.


Vad tycker ni om brallorna?

tjofräs!

blir kortkort inlägg för ska till stallet snart! Tänkte bara säga hej och tacka för de fina kommentarena på bilderna från igår! :)) är det något ni undrar om mig eller mina fina hästvänner så fråga bara! :D


catty får dekorera detta onödiga inlägg!

KRAM DIANA


RSS 2.0