en smart tant



därför måste man stänga hennes övre dörr... Hahaha, söt hest!
ha en trevlig valborg, själv ska jag fira med bästavännerna!

KRAM DIANA

en smart tant



därför måste man stänga hennes övre dörr... Hahaha, söt hest!
ha en trevlig valborg, själv ska jag fira med bästavännerna!

KRAM DIANA

älskade catty.

jag skulle egentligen ridit henne idag men hon mådde inte bra ;( hon äter nästan ingeting nu, hon hatar hö och när hon är ute hela natten så vill hon bara ha gräs men det finns inte så mycket gräs i vinterhagen. Och när de andra hästarna äter hö så står hon bara och glor. Så de senaste dagarna har hon nästan bara ätit kraftfoder, och idag så var hon riktigt lös i magen. Så därför så fick hon stå inne och äta hö när vi red. Hon åt faktiskt lite iaf, duktigt tjej. Hon fick fortfarande stå inne när vi putsade massor, 2 sadlar och 3 träns. Tog nästan en och en halvtimme... Sen gick vi en runda med henne. Upp till sommarhagarna som är fulla med gräs så då fick hon gå där och beta lite. Hon frossade i sig och blev sur när vi skulle gå hem sen...  Vi får hoppas att hon blir bättre snart.

Tog lite bilder i sommarhagen som blev riktigt fina, fast jag hade kompaktkameran.


tuggatuggatugga


tycker om sista bilden, hon ser så ståtlig ut och den är så somrig! :D

Kommer ett riktigt kul klipp på Catty senare också, kan ni gissa vad hon gör? ;)

KRAM DIANA

dagens ridpass

kan nog kallas hopppass då jag hoppade rätt mycket! ;) Hade Nado i hagen och kom i trav på liitet räcke, landade i galopp, cirka fem galoppsprång på båge och sen kryss. Och han blev taggad till öronen som vanligt. Den konstigaste är att när han drar efter hindrena går det inte fort utan han bara vägrar bryta av. Sista gången var jag så trött på det så jag tog tillbaka ordentligt mellan hindrena och då kunde jag också stanna efter. Riktigt roligt var det och hobbyhoppa lite och Nado tyckte inte precis det var tråkigt heller... Hahah blev ju lite dressyr mellan varven och i början gick de inge bra alls, mest för att jag var okoncentrerad men i slutet blev han riktigt bra. Det är rätt bra för när jag rider rätt så svarar han rätt men så fort jag slöar till och inte sitter emot så blir det pannkaka.



KRAM DIANA


bio

ska dra och kolla på Water for elephants med kära vänner nu! håret blev bra, dock väldigt likt det det var innan. Men utan utväxt då ;)


juliac & amandas fötter igår! Somrigt värre ;)

KRAM DIANA

dagens ridtur

långrunda med JuliaC. Jag på Tut och jag hade hans dressyrsadel idag. Har knappt ridit i den innan men så grymt skön! Man sitter ju hur bra som helst i den! :) han var jättemjuk och pigg idag så jag körde rätt mycket kort tygel och han var fin i alla gångarter. Särskilt nöjd är jag med traven i slutet, svävarkänsla! (L)


worlds greatest!

och nu ska jag färga håret! ;o JuliaC hjälper mig och ni får före & efter bilder sen, wish me luck.

KRAM DIANA

me & my bestfriend

lite härliga vårbilder från idag på mig och JuliaC.







sådär, vad tycks? :D ni ser också min underbara jacka, käärlek.

KRAM DIANA

dagens ridtur

strålande sol, som de senaste dagarna! :D jag red Nado idag för Susanne var med och han var mkt piggare idag. Vi red klätterrundan och det var väldigt mysigt. Fick honom bra i formen i alla gångarter ett tag men sen ville han inte mer och inte jag heller så det fick va. Nöjd med dagens ridtur, riktigt kul och mysigt!


vacker häst!

KRAM DIANA

ridbilder & poträtt



vilken är er favorit? Själv gillar jag galoppbilden, nr 3 och motljusbilden, nr 6.

KRAM DIANA

bilder från hagen




det var de bästa bilderna från hagen idag :) ridbilderna publiceras imorgon kl 14.00. Vad tyckte ni då, vilken är favoriten?

KRAM DIANA

566 bilder senare

har jag inte så mycket mer kli i fingrarna mer.... Är jättenöjd med en del bilder, tog både i hagen och sen när juliac red barabacka på Tut! :D Och så ska jag gifta mig med kvällsljuset, underbart fint. Smakprov här, och bildbomb senare om ni vill?





sugna på mer? ;)

KRAM DIANA


mini-outfit

Slängde ihop en outfit med en del randiga saker.
Tröjan matchar inte riktigt till shabraket men skulle nog passa hyfsat bra ihop ändå!

idag är det ingen ridning pg a teorivecka på ridskolan
Men ska nog dra mig ut och lyssna på clinicen vid klockan 6.
Kram på er.

kli i fingrarna

är så enormt fotosugen! :D idag ska hästarna ha vilodag så jag och JuliaC ska först dra ner på stan och ha det trevligt och sen ska vi ut och gosa lite med hästarna och då får kameran hänga på. Funderar också på att sno ett av pappas objektiv.... ;) just det, jag har en Canon EOS 450d och den är min, bara min. Betalade den själv och jag ääälskar den. Sen har jag det vanliga 18-55 mm objektivet som ingår till kameran och så har jag pappas gamla teleobjektiv som är 70-200 mm. Och det jag tänkte sno är 50 mm, f/1.8. Om min plan funkar så får ni se bilder ikväll. Ciao amigos, nu ska jag snart till skolan!
förra gången jag lånade pappas 50mm objektiv var det till ett skolarbete, som ni ser ovan!

KRAM DIANA

dagens ridpass

vi skulle ju köra dressyrpass i hagen idag. Men Nado var så grymt trött och seg och förmodligen har han träningsvärk också. Så började lite smått men det gick inget bra alls så vi skrittade ut i cirka 45 minuter istället. Vi får försöka igen i helgen istället. Tycker det inte är schysst mot en häst som är dödstrött att pressa och driva vartenda steg och tvinga till form och jobb. Okej om hästen alltid är så men Nado har ju visat att han kan vara pigg så ja, det fick vara så idag. Trevlig skrittrunda blev det iaf ;)



jag vill också skicka massor av kramar till Ida, hennes underbara fjording avlivades idag. Har ridit honom några gånger och han hade verkligen ett hjärta av guld. Så mysig häst <3

KRAM DIANA

dagens ridtur

red som sagt med Susanne idag och det var så härligt. Lagom väder, soligt men inte stekhett och vi red lååångt. Nado var överförväntan pigg men efter en långlång galopp blev han lite trött. Och svettig! xD Och just det, vi skulle gå över en bro och jag hade ingen aning om hur han skulle reagera. Men han var duktig, kollade först men gick över när jag manade på honom. Duktig pålle! Imorgon blir det dressyr på honom, hoppas han har någon energi kvar trots att det är 3dje dagen i rad han blir riden. Annars får jag väl hoppa lite ;)



du börjar ju bli en riktigt härlig häst nado, fortsätt så ;D

KRAM DIANA, som taggar som tusan till skolan imon....

Fy skäms Diana!




Såg i arkivet att Diana hade dissat en hjälm som inte var sådär jättesnygg.

Vad tror ni att hon prövar på My Horse för bara några dagar sedan?
 
Samma hjälm, bara annan färg!!!!
Fy skäms Diana!!!!


Kram Julia

blomma







satt ute och jobbade med mitt so-arbete. Varmt som tusan och så såg jag en fin blomma och hämtade kameran och ja, jag slutade plugga. Vad tycker ni om bilderna då? Jag fastnade visst också på ett kort, oupsi...

Stallet sent i eftermiddag, ska rida ut med Susanne så jag får rida tjockisen :D

KRAM DIANA

Sista avsnittet av Ponnyaktuten

Idag såg jag sista avsnittet av Ponnyakuten säsong 2. Jag tycker att säsongen har varit både bra och dålig, det bästa har varit att jag har fastnat för Ponnyaktuen, hade aldrig sett ett avsnitt förrän Diana tvingade mig. Sen är alla gästtränare, ryttare och hästar duktiga!
Mest intresserad blev jag nog av Tobbes frihetsdressyr, verkar sjukt häftigt.
Alla ryttare som har sökt med sina problem är riktigt duktiga och roliga att kolla på.

Det negativa är att jag tycker att man har fått se för lite utav all träning. Om man t ex tar Nicholes problem som var att hennes ponny blev stark efter hinder och drog så tycker inte jag att man har fått se alls mycket av hennes träning. Jag tror att hennes problem är ett ganska vanligt då jag genom min "häst-tid" sett mycket "dragiga" ponnyer och deras ryttare förgäves försökt lösa problemet.
Jag hade önskat att man hade fått se mer av hennes träning eftersom man såg tydliga framsteg när hon var och hoppade på Flyinges terrängbana.
Det är bara vad jag tycker, men övervägande tycker jag att säsongen har varit riktigt bra!

Vad tycker ni??



anledningen till att jag inte bloggat så mycket har helt enkelt varit att vädret har varit alldeles för fint!- kram julia

solsken in my heart

liiiivet leeeeker när solen skiner! :D härlig ridtur i förmiddags, dock lite kort. Jag red Catty och hon var lite segare än vanligt. Värmen säkert och att hon fick gå sist. Nado var med ute idag, Anna, en typ skötare på honom red med. Och hon har inte ridit Nado sen i höstas och blev förvånad över hur pigg och fin han var. Då blev jag lite glad för det är ju bara jag som ridit och tränat honom haha :D resten av dagen så spelade jag tennis med JuliaC i hennes trädgård, inte så seriöst men jädrigt skojjigt. En och en halv timmes bad i hennes underbara, 28 gradiga pool hann vi också med! underbart! Har upptäckt spår av solbränna på mina armar, det gillas! Nu är vi på påsk/födelsedagskalas hos kusinen.
tänkte nyss på hur otroligt fint väder det varit på det här lovet! ÄLSKA! tyvärr inte så bra för de 3 skolarbeten som ska vara klara nästa vecka. Men jag har ju en dag till på mig.......... fyfän. bra jobbat diana, bra jobbat. Så morgondagen blir nog inte sådär superkul precis. Vi hörs!
KRAM DIANA

gårdagen

vaknade med ont i nacken, förmodligen sträckte mig när jag sov. Förfärligt onödigt och ont. Stack iväg och red iaf, inte så klokt kanske. Jag red Tut och JuliaC Catty. Vi tog två ordentliga galopper och Tut blev dödstrött. Han behöver verkligen träna kondis och banta bort magen... När jag kom hem gjorde jag typ ingeting. Läste i solen mest bara. Och glömde bort att blogga.... Nacken är mycket bättre idag men har fortfarande lite ont när jag vrider. Men dum som jag är så ska jag rida i dag iaf, hoppas det inte gör ont då. Hörs efter!

 

hade lustigt nog en besökstopp i förrgår... Konstigt när vi inte bloggar alls, haha. Men fortsätt kolla in, snart ska jag börja uppdatera mer! Kommentera gärna mer också, då bloggar vi mer.

KRAM DIANA

ridpass + bilder

Red ut en liten runda med lillasyster idag. Tut var galet piggis. Men också fin i formen, han har blivit så bra efter all dressyr JuliaC ridit på honom. Creds till dig juliaC! Så himla roligt att han är positiv och fin hela tiden :D
 Nu kommer lite bilder som jag klickade igår, enjoy.


Lite smårolig bild... fin uppställning.

tjusigt!

Ha en fin fortsättning på påsken,
KRAM DIANA

I'm back

2 totalt fullsmockade dagar = ingen bloggning.
I onsdags var jag och bästa vännerna i Göteborg och shoppade, en jacka, 2 linnen och ett par solglasögon fick jag med mig hem. Lite besviken, kunde hittat något mer. Men, men har världens finaste jacka iaf! :D

Igår var jag på VFK länge, först på morgonen så red jag och Julia privatlektion för Karin. Jag hade Hilfiger och jag har nog aldrig ridit så hårt innan. Så nyttigt att bli tjatad på hela tiden och verkligen rida i en timme. I slutet var Figge riktigt fin (insåg nu att han nog inte varit fin innan...) och jag fick verkligen mkt mer känsla för att rida. Mycket roligt & nyttigt :D Efter lektionen hade U-sektionen en aktivitet, påskjakt. Jag är nöjd med hur det gick o barnen hade nog roligt.

Ska snart åka till farmor och farfar och käka påsklunch med släkten och efter det blir det nog stallet. Får se om vi rider idag :) just det, jag lyckades köpa ett par ridbyxor igår! Marinblå, helskodda. Ett jätteskönt, annorlunda material och byxorna är inte så speciella men sköna och myyycket välbehövliga.


ha en bra dag, vi hörs!:D

KRAM DIANA


Gårdagens Hoppass

Eftersom jag varit i stallet idag (ska skriva om det i ett senare inlägg) och jag inte orkade skriva igår. Så här kommer ett inlägg om gårdagens lektion, alltså hoppning.
Diana var ju inte där så jag passade på att ta Figge istället för Snurre. Dels för att senast jag hoppade Figge gick det åt skogen, han hoppar riktigt bra och är sjukt kul att rida!
Och ska jag vara helt ärlig så har jag inte ridit så bra i hoppning på riktigt länge!
Jag satt och väntade på hindret, hade en bra galopp, upp med handen, tittade dit jag skulle, var bra över hinder med både kroppen och handen.
Ganska stolt över mig själv om man får säga så! ;)
I slutet hoppade vi en liten bana på 3 hinder. Gick riktigt bra och jag är taggad på att hoppa Figge igen! :D


arkivbild

dagens ridpass

i skogen i det härliga vädret på bästa Catty :D klätterrundan och hon var rolig idag. Gick rätt bra i form när jag krävde det, inte så mkt under som hon brukar.  Och just det, det var iiiinget att mocka idag för hästarna gick ute inatt! Ett säkert sommartecken. Får bara hoppas att vädret håller i sig så de kan gå ute tills i höst :D så härligt!



ingen uppdatering idag för vårt internet har legat nere. Tur att det är tillbaka nu! Och imorgon åker jag & mina klasskompisar till Göteborg för att shoppa hela dagen! Så roligt :) vi hörs när vi hörs,

KRAM DIANA


what a weather

Förlåt för sämst uppdatering men vem orkar blogga när solen skiner och man springer runt i shorts?
Inte jag iaf!
Idag cyklade jag ut till stallet, gjorde typ ingenting och gick sedan med Karin och MUE en tur i skogen. Vi jobbar nämligen på att köra in honom ;)
Får se hur det går.

Tänkte ge er ett sjukt bra bloggtips.
Dessa tjejerna är så grymt duktiga och tänker ge dem en stor fet länk!
Gillar deras blogg eftersom de skriver om mycke blandat, de har alla fina bilder, kul humor, assnygg design och bara en riktigt bra stil. Och eftersom de är fyra stycken blir det aldrig tråkigt eftersom de uppdaterar mycket!

Stor eloge till dessa tjejer och jag tycker alla ska läsa deras blogg, man kan inte sluta när man väl börjat!


http://teamnyman.se/

vilken dag

hej... Jag kan inte riktigt beskriva hur det var på operationen. Eller en sak kan jag säga. bedövningen var vääärst. har ni någonsin tagit en bedövningsspruta? Jag fick 15-20 stk. AJ. det var så där som ni vet att även om man inte vill/behöver gråta så kom det några tårar bara för att det gör så satans ont. Sen kan jag inte beskriva mer än att det tog tid och var lite halvjobbigt. När jag kom hem sen så låg jag i sängen och halvsov i typ två timmar tills den värsta bedövningen släppt. Resten av dagen har jag skrivit arbete och träffat JuliaC lite. Och seeegat. Så jag kunde ha uppdaterat 229140 gånger men jag hade ingen lust och inget att skriva om. Imorgon blir det stallet på eftermiddag och min kompis Sofia på förmiddagen. Roligt, roligt. Har inte precis ätit idag heller, från 7 -19 åt jag två skedar yoggi och inget mer. Och jag var inte ens hungrig?! Mysko. Åt lite kvällsmat iaf, kräm och makaroner. Inte samtidigt förstås. Nä, nu ska jag sega runt lite till och sen sova igen. Hörs imorgon :)

fin liten hest

KRAM DIANA

morgondagen....

jag är så grymt nervös. Ska opereras imorgon.... I munnen. Har man cp-tänder så har man. Iaf så är det två hörntänder som inte har kommit fram utan är på väg att växa fram i gommen istället. Så då ska jag skära upp i gommen imorgon och sen sätta kedjor på hörntänderna. Kedjorna fästs i andra tänder så hörntänderna "dras" rätt. Och just det, två tänder ska jag dra ut också. Det är vid sånna här tillfällen man får tycka synd om sig själv! Ska vara kraaaftigt lokalbedövad i hela överkäken och det kommer säkert vara förfärligt på alla sätt. Buhu! :( och självklart ska operationen uppföljas med flera års tandställning.... Nu ska jag sluta klaga men det är ju inte alla kvällar som är ens sista i livet.... 



piggar upp stämningen med världens finaste på bild.

vi hörs imorgon, om jag överlever.
KRAM DIANA

dagens ridpass

gick så bra att jag aldrig ville sluta! :'D red Nado i hagen idag igen, var sugen på det då det gick så bra i förrgår. Och det är ingenting mot hur det gick idag! Fin redan från början och efter att jag ridit igenom honom på alla möjliga sätt så kunde jag göra vad jag ville och han bara hängde på i fin form. Så underbart! :D travökningar, avsaktningar, fattningar, volter, skänkelvikningar. Allt funkade! :D hemligheten? Hehe, drivning + glad häst + lite hoppning då och då för att variera. Vi körde på studs idag med tre hinder. Rullade igenom 3 gånger på ca 40 centimeter och först en gång på bommar. Så det är ju inte mycket hoppning men det gör så stor skillnad. Alla som har en lite lam och ovillig häst i dressyr borde hoppa några språng varje gång så hästen blir positivt inställd. Jäkligt nöjd med idag som sagt och hoppas, hoppas att det går lika bra nästan gång!


haha, så fin & rolig! :D

det här inlägget blev lite försenat kan man säga. Efter stallet skulle jag äta lunch och sen hem till juliac och äta lunch och sen direkt hem och skriva teknikarbete och blogga. Blev det så? Nej. Jag fastnad där några timmar.... Imorgon ska jag göra en oerhört läskig grej... Ni ska få veta lite senare!

KRAM DIANA

bildbomb 1: porträtt

del 1 av 3 kommer här, kommentera gärna! :D

Nado



Allan


Jag & Tut

hahah, mobba inte hans pannlugg... Den blev lite kort.

VILKEN ÄR ER FAVORIT? MKT KOMMENTARER GÖR ATT JAG LÄGGER UT MER BILDER! :D

KRAM DIANA

stalldag

Var i stallet idag, hade skötarkurs och efter det borstade jag och ryckte man på Celeste. Tvättade Snurres benskydd och smörjde tränset!
Bara för att det var smutsigt och behövde bli gjort.
Imorgon tror jag att jag ska gå på gudtjänst med Tilda och sen åka och handla till vår Påskjakt!
Slänger upp en ganska söt bild ifrån igår!


Söta Snurre
PussochKram Julia

dagens ridtur

red ut med lillasyster idag och det var mysigt! Jag red Tut och vi red en runda vi inte ridit på jättelänge så Tut blev lite rädd vid ett ställe men annars gick det kanonens! JuliaC red igenom honom riktigt fint igår och det satt kvar än idag. Jätteroligt, han var finis. Och sen kunde jag förstås inte låta bli att ta över 100 bilder till idag. Så nu har jag ännu fler bilder att redigera och lägga ut... Haha, jobbigt läge. Men i eftermiddag eller ikväll kommer det massor av bilder för jag har lite att fixa nu innan u-sek möte klockan 3.


en bild från idag, sötnöt.

KRAM DIANA

gårdagens hoppass

Hoppade Snurre och det gick riktigt okej.
Han var piggare än i onsdags och svara fram för skänkeln bättre.
Bjuder på tre stycken bilder som jennie tog, ni får fler senare under dagen. Men de behöver redigeras! ;)




Kolla benen på honom när vi inte hoppar, vilket steg!
Förstår ni varför jag älskar ponnyn?


gårdagens ridpass

ja, jag hann inte skriva igår kväll hehe. Jag somnade...

Nado var som sagt jäkligt skojig igår! Hade hyfsat mkt energi redan från början och var inte så stel. Jag hoppade en liten kombination. Litet räcke, ett galoppsprång och kryss. Han var hel speedad och jag bara höll om så då blev sprången bra och inte så fyrkantiga som de blivit innan. Och efteråt fick jag inte stopp på honom. Så fruktansvärt roligt att den tjocke late kan tända till! Resten av passet var han gööörfin. Särskilt avtravningen, så underbart fin.

Vi ställde upp koner som ett timglas och så kunde vi rida framdelsvändningar i hörnen och skänkelvikning eller båge in till mitten. Jättebra övning, eftersom man kan variera den så mkt :)



ska dra till stallet nu och rida med lillasyster. Idag kommer också någon del av bildbomben! :)

KRAM DIANA

GLAD

bra ridpass, massor med bilder, påsklov och myskväll med JuliaC. Beskrivning av dagens ridpass kommer sen ikväll men säger bara N. Ö. J. D. Dressyr på Nado och jag blev nästan stolt över honom! Aja, mer sen! 
 
Och alla 10000 bilder jag och JuliaC tog kommer komma i tre bildbomber tänkte jag,
- Poträtt, häst och diana & häst (hahah bilder på mig... jag hatar att vara med på kort men men)
- roliga bilder, fails o sånt
- fotografiska bilder. Närbilder, annorlunda vinklar och så. Har försökt bli lite "bredare" i mitt fotograferande och inte bara ta "söt-häst-med-öronen-framåt-bilder".

Sounds good? :) så om ni vill se maaassssvis med bilder är det här den rätta bloggen de närmsta dagarna + att jag ska försöka ta ännu fler bilder nu på lovet så klart!


fina hästen :)

ha en underbar början på lovet,

KRAM DIANA

dagens ridpass

inte mkt att säga. Långtur på cirka 1 o 1/2 timme, långa Ängarna. Blev lite väl flummigt i slutet, torsdag = tröttis dag. Red Tut idag och han var rätt nice. Blev svettig som en gris av våra galopper dock. Hoppas den tjocka magen följde med svetten! Ehh.... Vet itne vad jag ska skriva så jag lägger till några bilder istället. Ciao då!




KRAM DIANA

jag lever, tror jag

Förlåt för mitt dåliga bloggande, riktigt uruselt och jag har egentligen ingen bra förklaring.
Jo, jag har haft annat på gång.
Skolan har gått både upp och ner denna veckan, kompisar och lärare och allt känns bara surt.
Ridningen i onsdags gick sådär, varken jag eller hästen kändes på topp. Snurre var verkligen trött, stackarn!

Men i alla fall, helgen blir nog riktigt hästig!
På lördag ska jag
ha skötarkurs
möte med US
putsa, fixa & dona

Och på söndag åka och handla inför Påskjakten nästa vecka. Kanske kan slänga in en myskväll med kompisarna också, det vore riktigt najs! :D

Annars pysslar jag lite med designen på bloggen, kanske dags för en ny Diana?
Iaf finns det fler kategorier och välja mellan nu!
Ha det bra och ät riktigt mycket godis.
Puss julia

nice day!

Trevlig dag idag :) hade inställd svenska och klasstid så vi drog ner på stan och kollade runt. En fin tröja från Monki fick jag med mig hem! Somrig och fräsch, perfekt till stranden i sommar! Nu sitter jag på tekniken och ska skriva ett arbete eftersom Juliac inte är här så kan vi inte jobba med vår häftiga händelsemaskin. Men jag råkar visst läsa bloggar och sånt istöllet. oupsi. Stallet efter skolan och det är min tur att rida Tut idag. Supersugen på att rida men vet inte om det blir dressyr eller skogen idag. eller varför inte hoppning? Hehe, får se vad det blir sen. Iaf, vi hörs ikväll!


finaste!

KRAM DIANA

dagens ridpass

VFK & lektion idag och måste bara säga att Hilfiger är helt underbart rolig att rida! :D tänker ge Emeli (ridlärare) choklad och massa fjäsk resten av terminen så jag får rida honom mer! ;) I alla fall, redan i uppvärmningen gick det bra och det blev bara bättre. Emeli gav mig lite tips så jag kunde aktivera hans bakben ännu bättre och då blev han lika rund och fin som en badboll. Vi hade markarbete och vi galopperade runt på en bana över 3 bommar. Målet var att bara hålla bra galopp och rulla på över bommarna utan att lätta med säte eller hand. Figge släppte formen ibland men när jag höll ihop och hade stöd med skänklen så svävade han fram. Helt underbar galopp! :D aldrig suttit på en häst med lika härlig galopp som honom innan utan att man behöver rida som en blådåre. Så fin! Lektionen tog slut alldeles för fort, hade kunnat galoppera runt i evigheter. haha, kan ni fatta att jag är nöjd med idag eller ska jag babbla ännu mer? ;) Är också nöjd med min sits. Bra handställning och kontakt näästan hela tiden.



KRAM DIANA


that's just the way it is



jag älskar er. världens bästa, världens roligaste, världens finaste, världens knasigaste. K-Ä-R-L-E-K.

KRAM DIANA

girl, you rock

åh, måste bara slänga iväg en massa kramar till bästa Catty! Hon var så otroligt rolig idag :D men aja, från början nu. Kom iväg till stallet rätt sent och så hade vi två boxar att mocka så allt blev rätt sent. Men iväg kom vi och vi bestämde oss för att rida klätterrundan. Så mysig! Men lång. Och redan från början kändes Catty rolig och sammarbetesvillig. Liite besviken blev hon när vi bara red förbi hindrerna utan att hoppa, hehe. Men vi har satt upp ett hoppförbud på henne på den vägen tills efter påsklovet. Detta för att hon blir så galet, galet pigg. Och inte pigg på ett roligt sätt utan hon stänger av helt och lyssnar inte. Så vi tyckte det var dags att låta bli det lite så hon tycker det blir roligare nästa gång! :) men efter hindrena så kommer man bort till klätterdelen där en liten stig slingrar sig uppåt. Och när man är nästan hemma hos JuliaC vänder man och rider på en annan stig tillbaka. Och sen kommer den kända bäckövergången, haha. Jag fattar inte varför Tut inte bara kan gå igenom som Catty utan tar ett jäääättesprång över. Sjukt fånigt men gulligt. Resten av rundan kan man ha rätt högt tempo och nu blev jag så imponerad av Catty! Hon lyssnade på mig hela tiden och inte på Tut, alltså om han travar så travar hon. Om jag kortade henne så lät hon bara Tut springa vidare och så. Jättehärligt! Hon var samma gamla pigga Catty men så mkt lydigare! :D så jag kunde verkligen rida henne idag och inte bara åka med. massor av kärlek till hästen! ♥


finaste hästen och Hanna!

Haha, och just det. Vi bytte schabrak på båda hästarna idag. Catty fick ett rosa med lite mintgrönt på. Och Tut ett helt mintgrönt. Låter säkert skitfult men Catty var så söt i rosa! :'D och jag gillade Tuts också men JuliaCs tyckte inte om det, kanske för att hon är stark motståndare till mintgrönt... Hihi, ska försöka fixa bild. Men nu ska jag koncentrera mig på lite plugg. Hörs!

KRAM DIANA

Utvärdering; Mina stallskor!

Jag köpte ju ett par bruna stallskor ifrån Mountain Horse för ett tag sedan, tänkte att jag skulle bjuda på en utvärdering.
Dagen efter att jag köpt dem åkte jag till Udden och gick i dem en hel dag, fick väldigt ont i fötterna men inget skoskav, de är mjuka om man jämför med de vanliga mountain horse. Dessutom är de riktigt snygga och håller för vatten kalasbra. De känns nätta och inte så klumpiga. Jag har inte ridit i dem ännu men tror att det kommer gå riktigt bra! 
Jag ångrar inte att jag köpte de skorna, de är sköna, snygga och jag behövde verkligen ett par!


Skorna igen, riktigt fina! 
Kram Julia 

catty i motljus



tihi, jag älskar när pälsen på halsen skiner som guld. Kan ju vara för att hästen är guldvärd? Haha, rolig jag är. Aja, jag gillar bild 2 mest, den är lite annorlunda och häftig. Vilken gillar du mest? :)

KRAM DIANA

bilder!

Jag mådde som sagt mkt bättre och åkte ut till stallet. Där träffade jag Jessica och Elin och de skulle rida men Allan hade ett sår i näsan så då red Elin Tut istället och Jessica promenarade med Catty (jessica har stukat tummen och kan inte rida). Jag hade systemisen med mig så jag gick med de upp till hagen och fotade och gav Elin lite tips. Catty lekte lite och betade. Aja, här kommer lite bilder som jag klickade idag. Mkt starkt ljus så det var lite knepigt med färgerna.






1. Catty, 2. Catty, 3. Elin & Tut, 4. Catty, 5. Tut

Vilken var finast?! :D
sen tog jag lite fräna motljustbilder också! Kommer idag eller imorgon, om ni vill se förstås?!

KRAM DIANA

så kan det va.

pappa blev magsjuk inatt och jag kände mig inte heller riktigt bra. Magen lät jättemkt och jag vågade inte gå till skolan då. Att kräkas i skolan måste vara det värsta som kan hända. Så jag har varit hemma idag och sovit och inte så mkt mer... Har bestämt mig för att åka till stallet idag iaf :) måste ju mocka och fixa de små pållarna nu när Susanne inte är hemma. Och JuliaC rider lektion men om jag verkligen mått dåligt hade Jessica och Elin kunnat fixa. Men nu kan jag ju så då gör jag ju det självklart!


två bilder på Tut som hade problem med höet igår, hhihi.

KRAM DIANA

tränare, möte, träning

Förlåt för brutalt dålig uppdatering.
Men det är så livet är ibland ;)
Igår var jag mycket på staden, stekte i det vackra vädret och kollade på när min kompis gick en modevisning. Kvällen spenderades hos mina underbara kompisar! =)
Idag följde jag med min pappa upp på V-vallen och var hjälptränare för friidrotts 98:orna. Det var ganska kul, men inget jag skulle göra om igen faktiskt. De var väldigt lite tränare och då frågade pappa om jag kunde rycka in. Köpte mig en snabb lunch innan jag for till stallet för lite möte.
Hamnade mitt i ett funktionärsarbete eftersom vi hade tävlingar. Jaja, det är så det blir ibland.
Hade möte utomhus, åkte hem med Dianis! :)
När jag kom hem kände jag mig rastlös och tänkte att jag var tvungen att testa om mitt ben höll för en springtur. Det gjorde det inte riktigt, fick skitont men sprang ändå hela rundan. Man måste ju testa ibland.
Får se hur det blir på träning imon, kanske inte så lyckat.
I alla fall, duschade och sen kom Hanna hit och vi har degat och kollat på film!
Snart ska jag stupa i säng för jag är galet trött!
Imorgon ska jag på stan med Diana, sen utvecklingssamtal på skolan och efter det träning.
Får se hur uppdateringen blir, säkert skitdålig men aja!


En häftig gymkhana-bild ifrån GHS, gymkhana är jäkligt coolt tycker jag!
Kram på er, och sov gott!

stalldag

cyklade ut till pållarna vid kl 11 och kom hem tjugo i fyra. Och då var det direkt till VFK och möte som gällde. Iaf så lunchfodrade vi, mockade och gjorde mat till alla hästarna. Och åt själva lunch i solen och kollade på hästarna. Jättemysigt! :) och sen så ryktade vi och red upp till hagen för dressyr plus hopp. Jag hade tjockis-Nado idag ;) och han var pigg! Jisses, under sker faktiskt ibland. JuliaC skulle hoppa femochhalva med Tut så jag passade på att hoppa lite jag med. Han var pigg men nästan alla språng blev konstiga, haha. Han visste inte riktigt hur han skulle göra för att få avstånd och sånt att stämma. Men sista gången blev riktigt bra! Så jag fick sluta med bra känsla iaf. Och roligaste var att han var pigg :D hoppade iofs inte såå många gånger så blev en del dressyr emellanåt också och den gick bra. Mest för att han hade bjudningen. Fast jag erkänner, jag var inte koncentrerad. Jag kollade på JuliaC och Tut istället och de var jätteduktiga! Och Tut tyckte det var så himla roligt! Fotade lite idag men inget "seriöst" utan knäppte bara. Kommer visas lite senare idag tror jag!


förra gången JuliaC & Tutis hoppade!

KRAM DIANA
btw, har ni också problem med statistiken fortfarande? De har kommit upp de senaste dagarna nu iaf, men det står att vi har 1 besökare idag och ingen igår. HAHAHAHA. Och så klart vet jag att vi har fler än det! skärpning blogg.se, skärpning.

tha day

jobb först och det gick mkt mkt fortare än vi trott så vi var klara redan klockan 2! :D och det var dessutom jätteroligt. Vi packade påskpresenter till ett företag. La i godis och så! Sen bar det av till stallet och vi hade inte tänkt rida för JuliaC hade bråttom hem. Men vi kunde inte motstå frestelsen så vi red iaf. Blev visst barbacka idag igen ;) i hagen. Och jag red Tut i början och jag lekte lite med honom och red helt random. Och han tyckte det var skitkul så han blev jättepigg. Sen bytte vi häst och Catty var som hon brukar. Speedad. Sen när vi kom tillbaka så var det jättebråttom att mocka 2 boxar och fylla höpåsarna. Men vi hann precis iaf :) imorgon ska vi ta lång dag i stallet och ha med oss lunch! Susanne är som sagt borta till torsdag så vi har fullt upp med att fixa allt till pållarna.



KRAM DIANA

HISS/DISS

Fick syn på dehär stövlarna för ett tag sedan och tänkte att jag gör precis som Dressyrmupparna och Sara Carlsson hade gjort.
Dissar dem fett!
Fulaste stövlarna jag sett på mycket länge!
Med en dragkedja lika lång som stöveln och den ser bara allmänt fel ut! Nej, jag förstår inte vitsen, och det var det fulaste Catago gjort på mycket länge!
Vad tycker ni?
Hiss eller Diss?


tidsinställt - skrattretande

börjar med en otroligt söt bild på allan! Kolla ögonen, awwww!




hej jag är en giraff. hahahah ful, fulare, fulast bild.


catty kräktes. Haha, jag vet att hästar inte kan kräkas men helt plötsligt ramlade gräsklumpen ut ur Cattys mun trots att hon inte hade ätit på över 10 minuter. Och såklart får vi en bild på det. Fresh.

Nu sliter jag nog på JuliaCs pappas jobb & sen blir det stallet. Vi hörs! :D

KRAM DIANA

dddagens ridpass

var otroligt roligt och med ganska många fails. Började med enormt smutsiga hästar som ryktades utomhus :D vårigt! Sen så precis när vi skulle sadla sa JuliaC "äh, vi rider barbacka!" Sagt och gjort. Vi gav oss iväg i blåsten på varma hästar. Vi red Klätterrundan, en runda vi inte ridit sen i oktober! På grund av älgjakt och snö. Tuts favvorunda, små stigar hela vägen! ;) först så hoppade jag ett språng bara för att testa det barbacka och det gick bra men efteråt när jag saktat av till trav så vände jag mig om för att kolla på JuliaC och tror ni inte då att det är såhäääär nära att jag studsar av? Drar mig upp i mannen samtidigt som jag asgarvar xD sen höll vi på att blåsa bort. Och sen kom vi in på själv klätterdelen och Tut är så lat, han vill bara trava upp för backarna. Vi fick lämna stigen för att hitta ett torrt ställe att komma över det blöta. Och sen fastnade Tut & jag lite i ett träd. Var rätt läskigt men vi kom loss sen. Sen så kom det. Bäckövergången. Tut är jätterädd för den så han hoppar över. Och jag har aldrig ridit med honom här innan så jag lutade mig bara lite framåt och höll i mannen och han bara .... HOOOOPP. Hahahahaha jag skrek till och hamlade på sne igen. Men ramlade inte av nu heller ;) tihi. Resten av rundan gick rätt bra och jag ramlade inte av fast det var nära en gång till. Sen mockade vi Cattys box och sen hängde vi i hagen med hästarna och tog 1000 fula bilder.





två bilder från mitt på rundan. Som sagt så finns det 1000 konstiga bilder & några fina också som kommer visas i framtiden!

vinnare i tävlingen: www.linamathildas.blogg.se
KRAM DIANA

Dagens Lektion!

Hade Snurriga Snurris och jag kan bara säga att det faktiskt går bättre och bättre på den ponnyn!
Jag har börjat förstå hur han ska ridas och när vi jogar igång går han riktigt fint.
Han är verkligen inte svårriden, däremot tror jag att vi passar riktigt bra ihop, det känns bra! :)
Vi hade en liten markarbetsövning som gick ut på att antingen rida över bom-bock-bom-6 galoppsprång-bom.
Sen vände vi på allt och fick bom-6 galoppsprång-bom-bock-bom. Sista gången gick riktigt bra! :D

Snurre har väldigt vsga galopp och då är det lätt att jag hamnar framåtlutad och driver på för att han inte ska tappa bjudningen. Därför var Karin på oss extra mycket om att sitta upp i galoppen och rida med snabb och kvick skänkel. Fick till det mot slutet!

En liten fråga till er läsare!

Hur gör ni rent era bett?
Efter ridning så tvättar vi ju alltid betten, men jag tänkte om ni gör något extra för att få bort all den äckliga beläggning som man inte får bort när man tvättar vanligt!
Tacksam för svar!


Kram på er!

helgens planer

fredag
efter att ha gjort engelska nationella så ska jag & JuliaC baka lite cupcakes tänkte vi och sedan bär det av mot stallet. Tror att det blir en slapp kväll

lördag
kl 9 så börjar jag jobba! Jag & några klasskompisar ska jobba i helgen på JuliaCs pappas jobb. Vi ska packa varor och får rätt saftigt betalt. Sitter underbart när en shoppnigresa till göteborg vankas på påsklovet! :D jobbar troligtvis nästan hela dagen och sen är det dags att fara till stallet. Susanne åker iväg imorgon och kommer hem torsdag kväll så vi har full jour hela veckan. Ska bli roligt men jobbigt! :) får se om vi hinner rida på lördag.

söndag
jobba färdigt (vi hoppas på bara cirka två timmar idag) och sen så hoppas,hoppas jag att jag hinner följa med till stallet och rida. För vi ska nämligen ha BUS-möte också och jag måste gå på det för det är sista innan påskjakten. På söndag kommer också en vitryss och ska bo hos oss. Det är min storasyster som ska ha henne som utbytesstudent. Jisses. En hel vecka med engelsprat ;S

Som ni ser blir det en full helg men ska försöka hinna blogga lite mellan varven ;) hoppas er helg blir bra!



vinnaren i tävlingen: www.linamathildas.blogg.se
KRAM DIANA

Vinnare! :D



http://linamathildas.blogg.se/ ! 

Lina hade 7/10 rätt. Att hon hade fler rätt än alla andra är inte så konstigt för hon har träffat Tut & Catty flera gånger. Hon är ju JuliaCs kusin ;) Grattis i alla fall, du kommer bli länkad i alla mina inlägg imorgon :D

rätta svaren & kommentar ;)

Vem...

1. Gnäggar när man kommer ut i hagen? Catty, men bara för det gnäggade Tut idag ;)
2. tjurar mest när man sadlar? Catty, alla gånger.
3. är snällast mot barn, kaniner, katter o.s.v? Tut! Han är som en bebis, vill gosa med allt lite och smått.
4. älskar att rymma och trava ett varv på stallplanen? Tut, konstig hobby har han.
5. kan inte vara själv i stallet? Catty, är man 29 år borde man ha lärt sig. Men nej...
6. är högst i rang? Catty
7. äter finast/mjukast ur handen? Catty, om man inte passar sig slinker några fingrar med när Tut ska äta...
8. vem är rädd för pälsglans? Tut, extremt rädd för "pyset". Catty tycker det är lite obehagligt men inte så farligt.
9. box är jobbigast att mocka? Tut, eller bajskvarnen. springer runt i boxen och sprider runt allt något galet mkt.
10. kan öppna boxdörren? Catty. Dålig fråga egentligen, Tut kan öppna Allans boxdörr men inte sin egen ;) men om man inte stänger Cattys överdörr så öppnar hon den undre och promenarar ut. Ska försöka filma detta snart, ascoolt :D

Så, grattis Lina & bra gissat alla andra. Inte så lätt för er ;P är ni förvånade för något svar?

KRAM DIANA


dagens ridpass

Catty, dressyr i hagen. Vi ville inte rida långt bort i skogen p.g.a. blåsten. Men jag vet inte om jag är nöjd eller missnöjd med dagens pass. Det gick bra i början men sen blev hon tjafsig i traven. Skritten och galoppen var bra. Kämpade mkt med traven i slutet och visst lossnade hon lite men inte helt bra. Hyfsat nöjd med sitsen idag i alla fall :) höll innerskänklen på plats mesta av tiden (brukar dra bak den) & tror jag höll upp handen bra. Dock kom jag på mig själv med att sitta och småsmacka. Ajabaja, tyst ska man vara ;)



Tävlingen avslutas om drygt en timme, gissa genast om du inte gjort det! :D
KRAM DIANA


påminnelse!

jag tänkte bara påminna om tävlingen som avslutas imorgon kväll!

Klicka här: http://knasryttarna.blogg.se/2011/april/tavling-tut-vs-catty.html#comment! Och som sagt, vad förlorar ni på att gissa? Man kan ju inte få straff eller så ;))



nu ska jag försöka dra mig mot sängen. Är galet trött och har inte pluggat något ikväll. bra jobbat Diana, bra jobbat. Så nu har jag massor att  bita i imorgon. Suck. Men sov gott alla läsare! :D

KRAM DIANA


snurriga snurris

Red Snurre på lektion idag! :)
Han var lite trött, vilket märktes på honom när jag skrittade fram. Så hela lektion satsade jag i princip på bjudningen och få fram honom för mina hjälper. Vara kvick i skänkeln för att få reaktion.
I Dianas inlägg kan ni läsa om hur övningen gick till.
Jag tyckte att han skötte sig riktigt bra i fram och bakdelsvändningarna. Speciellt bakdelsvändningarna. Kändes riktigt bra. I framdelsvändningarna kändes som om han rusade lite och gick iväg. Fick ihop honom efter ett tag med Emelis hjälp!
När vi jobbade självständigt jobbade jag mycket med traven och fick en jättebra känsla direkt. Han travade på och hade verkligen tryck i steget. Helt underbar känsla!
Galoppen är verkligen hans svaga sida. Har svårt för att fatta, dock får jag honom att vibehålla galoppen ganska okej!
Fick rätt galopp alla gånger idag iaf! Det var skönt.

Ska rita upp övningen vi gjorde när vi skulle göra bakdelsvändningarna.

Rid hästen i skritt ut i hörnet. Tänk att rumpan ska vara en liten bit innanför spåret. Överdriv liiiite.
Vid C eller A leder du in med innertygeln och tänker att hästen ska flytta sig runt i en "volt-tillbaka".
Denna övningen var verkligen jättebra och den funkade perfekt på Snurre.

Puss på er, Julia


dagens ridpass

onsdag idag igen, alltså dags för veckans ridlektion. Jag rider Figge nu och jag har blandade åsikter om den hästen kan man ju säga... Förfärlig i boxen, sur som bara den. Men att rida... VILKEN HÄST! Har aldrig ridit dressyr på honom och är enormt nöjd för att vara första gången! Så härlig :D dagens huvudövning var först framdelsvändningar och sen bakdelsvändningar. Eftersom varken vi eller hästarna är vana vid bakdelsvändningar så gjorde vi dem en & en så Emeli (ridlärare) kunde kolla och hjälpa. Under tiden så red de andra självständigt på resten av ridhuset. Delar upp i två kategorier

framdels & bakdelsvändningarna
jättenöjd med framdelsvändningarna, han flyttade sig lätt och jag lyckades behålla bjudningen i honom. Bakdelsvändningarna gick sådär, egentligen tror jag bra för han var väldigt svår. Höll jag emot det miiinsta började han backa och drev jag på sprang han iväg. Men jag lyckades några steg på varje i alla fall så rätt nöjd.

självständiga
red på volter i galopp och i trav och skritt flyttade jag lite och red volter och allt möjligt. Skritten rätt bra men han tjafsade lite och slängde med huvudet. Blev bättre när jag la till mer ben. Traven gick överförväntan, när jag sett andra rida honom så har han tappat takten och bjudningen så jag tänkte på det redan från början och då gick det bra! :) nöjd med traven, absolut. Sen galopp. Och OMG vilken galopp han har! Efter varje fattningen var han ur form något varv men efter lite ställning och samling så började han sväva. Så underbar känsla! Faktiskt nog aldrig känt en så bra galopp på någon häst innan! Helt sjukt. Underbar, underbar känsla verkligen. Åååh, vill rida mer på fina Hilfiger.


fina, fina hästen.

Figge är nog nu min favorithäst att rida på bergunda. Efter en lektion. Underbar helt enkelt :D

KRAM DIANA

för alltid saknad.

Uni Boy
den knasigaste, intelligentaste och bästa häst jag någonsin träffat. Älskade honom sjukligt mycket, han var roligaste att rida och att pyssla med. Alltid glad och jag lärde mig verkligen att rida på honom. Bästabästabästa. Saknar honom enormt, togs bort i höstas p.g.a spatt (ledsjukdom). Kommer aldrig sluta sakna den här hästen, varje gång jag kommer till VFK så har jag inget att göra. Innan var jag varenda minut med älskade Uni Boy.




jag kommer alltid minnas våra tre ridläger:
Allround, sommaren 2008. Då det blev vi på riktigt. Jag trodde aldrig att du skulle betyda så mkt för mig som du gjorde.
Allround, sommaren 2009. jädrans vad glad jag blev när jag fick dig!
Dressyr, sommaren 2010. Du var så bra, lite seg några dagar men så duktig. Sista dagen red vi en LB:0a, gick jättebra. Den dagen var sista gången jag red dig.

kommer också minnas hur du alltid var så glad mot mig, hur du älskade att bada och just därför inte fick bada då du bara skulle rusat ut och rullat dig och förstört sadlen. Men samtidigt ogillade du vattenpölar? Och hur du drog iväg mot hindrena och hoppade allt du kunde. Ibland fel hinder... Men kom det en mur tog det STOPP. Lustigt, men jag fick över dig några gånger ;) alla barbackaritter, du var lätt den skönaste att sitta på och hur du älskade gymkhana. Att vi alltid vann hela havet stormar för du räknade ut hur det gick till. Den gången vi hade hopplektion och vi slog alla rekord. 1,15 studsade du över som om ingenting, mitt högsta hopp någonsin. Du hade allt.

Lite minnen jag haft tillsammans med en av världens bästa hästar. K. o. m. t. i. l. l. b. a. k. a.

KRAM DIANA


svart & vitt

fick hem framkallade foton i format 13x18 idag. Sattes genast in i ramarna ovanför min säng, på en liten hylla. Jag är nöjd, och klart jag vill ha mina sötnosar över mig när jag sover! Kan ju alltid hoppas att de ger mig bara riddrömmar :D

 

så här blev det! Tycks? :) det är Tut, Catty & Catty från vänster. Som sagt, jag är nöjd och tycker de är så söta så. Man ser bilderna direkt när man kommer in i mitt rum och det ger ju en perfekt bild av vem jag är. För var spenderar jag all min lediga tid?

Godnatt på er & glöm inte bort Tut VS Catty tävlingen :D

KRAM DIANA


Vad jag tycker om..... ponnyföräldrar!

Missförstå mig inte, jag måste också få uttrycka mina åsikter.
Och alla ponnyföräldrar är inte här, det är inte så jag menar. Det är bara det att jag har sett så många föräldrar genom åren som intar rollen som tränare när deras barn tränar. De köper dyra ponnys till sin lilla 10 åring och tror att det är bara sitta upp och vinna hela skiten.
Sådant stör mig, man måste som barn få känna att man vill rida och tävla utan krav ifrån föräldrar.
Det jag menar är att det är skillnad på att stötta och störta!
Som förälder är det lätt att leva genom sitt barn och vilja för mycket. Du ska hjälpa men inte ta över. Pusha men inte driva för hårt.

Jag tycker mina föräldrar hjälper mig jättebra i ridningen. Mamma har ridit innan men pappa kan typ ingenting om hästar. De hjälper mig, mamma kollar när jag tävlar ibland och kör mig till och från stallet.
Helt lagom enligt mig.
Hade jag haft en riktig ponnyförälder hade jag nog slutat rida på stuts. Då hade det ju inte varit roligt alls.
Man måste som ryttare ha viljan själv och kunna bestämma när man själv vill tävla, träna, rida och satsa!

Stötta men inte störta.

hörs imon
julia

dagens ridpass

som jag skrev i förra inlägget så var det min tur att ha Tutis idag. Det regnade när vi cyklade till stallet och blev bara mer men vi red iaf, vi hade ju ryktat x) blev kortaste rundan, ko-gris kallas den. Tar ca 40 min och mycket i skogen. Perfekt vid regn. Nere vid vägen går en grusväg där vi har våra två hinder, så vi hoppade de 1 gång. Gick super för mig, vet hur man hoppar Tut nu. Broms & driv så får han tryck och kan hoppa snyggt :D Men det var 2 ägare med 3 hundar på vägen. Och helt plötsligt kommer ena hunden rusandes mot oss och ägaren ropar inte förrän den är mer än halvvägs och hunden lyssnar inte. Hunden stannar två meter från oss och vi försökter schasa den men det gick inte. JuliaC kände att Catty var på väg att bli riktigt förbannad och anfalla hunden så jag hoppade av och tog ett steg mot den och då sprang den iväg.... Men när den kom till ägarna kopplade dom den inte iaf?!!! KORKAT. Det är deras hund som skulle blivit skadad för Catty är aggressiv ibland mot djur. Aja, vi red ju därifrån sen men ändå. Håll koll på era hundar!

Resten av ridturen gick inte så bra. Catty var galet övertaggad och Tut var med speedad och ville inte jobba alls. Tråkigt. Fick igenom lite i slutet men ändå inte nöjd. Dagens plus: de två sprången var bra, dagens minus: inget bra i dressyren + hunden.



KRAM DIANA

happy girl

det här låter som skryt... Men iaf, idag så fick vi reda på våra nationella fysikprov. Och jag var heeelt säker på att jag skulle få max VG. Alla andra skrev i en och en halvtimme och jag i en halvtimme bara. Och det kändes dåligt överallt. Men tror ni inte jag får MVG på det bara för att jag trodde det gick skitdåligt x)) glad är jag iaf, men känner mig lite dum som sagt hela tiden att jag får verkligen max VG. Haha, fel kan man ha. Men jag är trött som tusan idag så jag måste verkligen sova tidigt ikväll. Somnade nästan,nästan på solektionen och filmen. Fast jag piggnar nog till nu, ska ju till stallet så klart! :D ingen aning om var vi rider idag men min tur att ha Tut. Glöm inte tävlingen i inlägget under, vad förlorar ni på att gissa? Det är ju fifty/fifty på alla alternativ :D



KRAM EN FÖRVÅNAD & GLAD & TRÖTT DIANAAAAA


Tävling! Tut VS Catty

Vinnaren får en bildlänk sam länkad i alla mina inlägg under en dag! Tävlingen går ut på att gissa vem av Tut & Catty som gör vad. Mest rätt vinner och tävlingen avslutas på torsdag kväll. Kom igen nu och var med! :D

Vem...

1. Gnäggar när man kommer ut i hagen?
2. tjurar mest när man sadlar?
3. är snällast mot barn, kaniner, katter o.s.v?
4. älskar att rymma och trava ett varv på stallplanen?
5. kan inte vara själv i stallet?
6. är högst i rang?
7. äter finast/mjukast ur handen?
8. vem är rädd för pälsglans?
9. box är jobbigast att mocka?
10. kan öppna boxdörren?



Var med, vad har ni att förlora på det? ;) Som sagt, kommentera bara med era svar & lycka till :) tävlingen avgörs på torsdagkväll, och JuliaC får inte vara med... :P

KRAM DIANA


världens mysigaste

efter att jag mockat och blandat mat så gick jag ut till hästarna som myste i solen. De var hur gulliga och mysiga som helst, kanske för att jag hade massor av godis i fickorna... Hihi, men det var mysigaste någonsin! Jag bara myste i en halvtimme och glömde bort allt annat och bara släppte stress och allt. Underbart! Den som sagt att hästar inte är terapi vet inte vad dom pratar om ;) och den som var mest sällskaplig var såklart Allan. godisgalenponny.se  xD Han travade efter mig och slickade på jacka, byxor och skor. Söt som få. Det var svårt att gå därifrån sen kan jag ju säga. 



dagens tips, dagens tips, tjalalala, dagens tips: Pussa inte en fällande ponny, för det är väldigt dumt.

Och vet ni vad? Jag tror det är bra för hästarna att man ibland bara går ut i hagen och gosar och ger godis så att vi inte alltid är förknippade med ridning och jobb. Vad tror ni?

KRAM DIANA


uddeliudden

Igår var vi ju på Udden, eller vi. Jag och min ridlärare. Hon skulle tävla och jag var hästskötare.
Det gick jättebra och den lilla hästen var jätteduktig! :)
För mig var det första besöket på Udden, men jag tycker att det funkade bra.

Denna veckan får vi se om det blir någon träning förrutom ridning. Är lite trasig i benet så får se hur det funkar.
Annars får jag väl ägna mig åt promenixer för det funkar än så länge... hatar att vara skadad!!

Bootsen som jag köpte i lördags funkade kalas på söndagen. De var riktigt snygga och jag fick bara ont i fötterna när jag inte gick. Fick lite skoskav på höger hälen också, men ingen fara faktiskt.
Detta inlägg blev otroligt menningslöst men jag hoppas att ni överlever det ändå!


Fina figge får stå för dagens bild!
Kram Julia

spexfoto!

har varit nere på stan en snabbis för att handla till spexfotot på onsdag. Det kommer bli asgrymt, ni får höra på onsdag ;P och se bilder också. aja, nu ska jag till stallet och mocka åt Catty och Allan. Och rykta lite så klart. Vi hörs sen,



KRAM DIANA

dagens ridpass

idag var vi dressyrsugna och då tänkte vi utmana dressyrbanan/hagen. Som vanligt fick jag Nado idag och han var jättetråkig och seg i början. Herregud, han blir ju riden två dagar i rad. (påminn mig att skriva ett inlägg om vem Nado är och så, snart.) Iaf så var han lam och seg... Jag bytte lite med Julia ett tag men det gick inte heller bra och det är svårt att ställa om sitt ridsätt mellan två så olika hästar som Tut och Nado så vi bytte tillbaka. Då tog jag en ökad galopp och efter det blev han helt förändrad! Och när bjudningen kom ordentligt så kom också formen. Så då blev han rolig och fin, den hästen gillar jag! Körde mycket tempoväxlingar och flytta hit och dit idag. Egentligen ingen jätteseriös plan så det blev som det blev. Och det blev ju bra till sist, hehe.


han är ju rätt söt ändå.

Teknikarbete att skriva, vi hörs!

KRAM DIANA


hej...

ja, ingen uppdatering alls idag. Men först var det stallet (kmr med om det sen!) och sen åkte vi och handlade och sen till farmor och farfar. Kom precis hem så ingen tid att blogga tyvärr :( men nu ska jag snaaart skriva om dagen. Ska bara äta & kolla på ponnyakuten först. Hoppas ni kollar in sen igen, fina läsare!


ledtråd om dagen...

KRAM DIANA

sleepyhead

Idag har det varit stall + ridning.
Först åkte jag ut vid ungefär tio. Red lektion istället för Josse. Hade Celeste och vi hoppade. Det gick ganska okej. Eftersom gruppen var ganska enkel för mig så koncentrerade jag mig mest på min egen sits och få ihop henne mellan hindrena eftersom vi hoppade en lång serie.
Efter det slappade jag lite i stallet, hjälpte Karin att putsa hennes saker + packa tills imon! Vi ska alltså till Udden. Hon ska tävla och jag ska vara hästskötare! :)
Vi badade hästen också och efter det åkte vi till City Gross. Träffade mamma och köpte ett par nya stallboots. Eftersom mina var väldans slitna (stort hål i vänster skon där det läckte in vatten. Av det silvertejpade i häl och vid hål!) Ett par bruna ifrån Mountain Horse blev det!
Riktigt sköna och hoppas att de forsätter vara det!



Nä, imon drar vi vid 20 över 6 så förvänta er ingen uppdatering!
Kanske när jag kommer hem, men vi får se.
Puss Julia

hästar och rädsla

Ibland så blir ju hästarna rädda. Det vet vi ju, men man vet ju inte alltid varför. Tut & Catty är nog bland de säkraste hästarna som finns att rida ut på. Det är inte ofta de blir rädda! Och om de blir det så "förvarnar" dom innan så man är beredd. Tut har några gånger blivit riktigt rädd. Då är han rätt obehaglig för han spänner sig som en fiolbåge och vill bara dra hem. Den gången han blev så med mig så släppte det efter ett tag som tur var. Catty däremot flippar inte så ofta men ibland får hon för sig att hon inte kan gå jämte Tut längre utan slinker in bakom. Dessutom så har det varit en grushög som hon spände sig mycket vid innan. Märkligt. Men nu går det jättebra att gå förbi där. Och en grej Tut är rädd för är kor. Särskilt fläckiga! ;o han är också rädd för skäck-hästar... En häst som bor på landet och har koskräck är rätt roligt. Men vi har ju inte stött på kor på länge så vi får ju se hur det blir i sommar.

Och så Nado, han är inte särskilt pålitlig. Han har aldrig blivit riktigt rädd med mig, men en av hans tidigare skötare ramlade av nästan en gång varje ridtur. Idag blev han rädd för en handske på marken. Haha. Brunnslock är inte hans favoriter heller! Eller vägarbetesskyltar.

Men en sak jag måste berömma Catty och Tut för är hur lugna det är med tåg. På Ängarna går järnvägen nära ridvägen och de blinkar knappt ens när ett tåg visslar förbi! Det tycker jag är modigt av de, men de är väl vana.


ganska nära, eller hur? Och hästarna är helt lugna.

Hur reagerar era hästar när de blir rädda? Och för vad blir de rädda? :)

KRAM DIANA


dagens ridtur

Skogen as usual. Men lite extra kul idag för Susanne var med. Så då red hon Tut, JuliaC Catty och jag fick Nado. Han var inte alls rolig i början - först hade han smutsat ner boxen ordentligt och sen var han själv dessutom helt lerig och med en tovig korv till svans :( dessutom sur när jag pysslad med honom. Fast när vi red var han rolig! Glad att få komma ut och så. Vi red ängarna idag igen men med mycket skritt. Jag orkade inte riktigt jobba honom förrän i slutet och då så var han jättestel i båda sidorna men det släppte först i höger och efter mer jobb i vänster också och då blev han jättefin. Typiskt när man precis ska sluta men jag får börja tidigare nästa gång helt enkelt och försöka få honom fin i traven också. Galoppen får jag nog vänta med då han har så extremt lite muskler. Sen när vi var tillbaka i stallet så var han jättegosig och ville bli ryktad :D


Juliac & Tutis ♥

KRAM DIANA

bilder - uteritt


hahah gilla Hannas min, är ju faktiskt bara 3 gången hon rider.










och min favoritbild sist, snyggt steg har han Tuten! 

Har en del bra bilder till, kommer när det kommer :)

KRAM DIANA

Du måste få lite sprätt på snurre!

Idag var det dressyr på schemat och eftersom vi bara var tre stycken (nästan privatlektion ju) så red vi på stora utebanan och inte nog med det, vi red ett litet dressyrprogram. Eller Karin improviserade i något slags program och vi red det! Och tja... jag hade Snurre och det gick faktiskt riktigt bra. Bättre förra fredagen men ändå. Riktigt okej andra gången jag red programmet!
Han är en sådan häst som är mjuk i alla gångarter, har en stark trav men kan tappa lite i galoppen. Traven blev riktigt bra, inte mellantraven dock. Och den förvända galoppen fick jag till efter ett tag! :D

Jag är riktigt nöjd med dagens ridpass, och inte nog med det.
KanskeKanskeKanske händer det en riktigt trevlig sak den första maj. Mer än så tänker jag inte säga!
Ciao Julia


ledtråd, vad händer första maj?

jag är en fuling.

jag körde världens tråkigaste aprilskämt innan ;) jag ska absolut inte sluta ta hand om min bästaste sötnosar! :D och jag äääälskar verkligen 1 april, sjukt roligt.

Dagens ridpass blev dagens photoshot för mig. Hanna hängde med oss till stallet idag igen (helt chockande) så hon och juliac red och jag fotade massor. Många blev rätt lika men jag ska börja sortera och redigera nu så kommer ni få se sen! Rundan var Ängarna och jag cyklade hela, blev nog drygt en mil. Duktigt av mig. Nej men jag hade fått rida om jag ville men jag tyckte det var lika bra att jag bara fotade idag så slapp vi krabba med hästbyte.


smakprov från idag! Bildbomb väntas senare.

KRAM DIANA

min sista dag

som medryttare/skötare åt Catty & Tut är idag. Som ni vet skrev jag om en överraskning för någon dag sen och det är den här. En överraskning behöver ju inte vara rolig. Jag är iaf jätteledsen och ska nu ut och bara njuta i stallet, en sista gång. Fy vad jag kommer gråta. Vi hörs!

KRAM DIANA


RSS 2.0