innan jag...

... fördjupar mig vidare i min bok slänger jag in en snabb cam-bild.



fick jättefin prao-knapp idag. Har ni några gissningar om vart jag ska praoa?
Imon kommer troligtvist bilder på mina nya ridbyxor, om jag lyckas fixa dem då.
ciaaaaaaaaaaaaaaaao

pictures!

Innan jag släpper en bildbomb tänkte jag bara skriva lite ;) i stallet idag så bestämde vi oss för att gå upp till "dressyrhagen" med Catty och Tut. När vi kom upp så släppte vi dom för att leka lite. Catty fattade precis som igår perfekt och travade glatt iväg. Men Tut, han fattade verkligen ingenting x) vi gjorde inte så mycket mer än att kolla på hästarna som gick runt och nosade, travade lite och rullade sig i snön. Nu kommer en bildbomb! KABOOM.

först några på Tutis:




(blixten gjorde att färgen blev knasig men han står ju fint iaf ;))


"ööööööööööö" (tut gör galna brumljud när han rullar sig och bajsar xD)



Och så Catty:


"jippiääääy!"




"åååh så skönt med kall snö....."



hehe kvaliten på en del bilder är usel men jag bara knäppte bilderna utan att tänka ;) sista på Catty tycker jag i alla fall är riktigt söt! Vilken gillar du mest?

KRAM DIANA

färg

Mina absoluta favoritfäger på schabrak är grönt och marinblått. De passar alla hästfärger och är sjukt snygga. Här är några av mina favoriter:


marinblått - jacson




grönt - scapa



marinblått - schockemöhle



grön - gold medal

tyvärr tycker jag scapa förstör den fina färgen med den jättestora loggan. Det blir så kluddigt när man har sadel över sen också... Då är Schockemöhles logga mkt snyggare!

Ha det bra, KRAM DIANA

jippie!

hehe avsnittet kom ut bara tio minuter efter jag skrev förra inlägget ;D så jag kollade på det och blev lite sur. Varför är det så lite hästträning? De visar ju bara massa onödiga frukost och fotbollssnuttar och sånt. Det är ett träningsprogram för problemhästar - VISA DET DÅÅÅÅ! Hehe men de träningarna som visades var bra iaf. Jag gillar Victors outfits! Hur många färger har han egentligen på lindor? x) sjukt duktig kille också tycker jag.

Vem är din favorit av deltagarna? :)


godnatt på er! /Diana

suris.

Ponnyakuten har inte kommit ut på svtplay ikväll. DUMT som tusan, var ju så sugen på att se ett avsnitt :( tror jag ska kolla på lite träningstips där istället nu sen ska jag försöka plugga en aning. Har sjukt mkt att ta igen men jag orkar bara inte. I alla fall så är jag ledig imorgon också! Vi hade öppet hus på skolan en lördag så då är vi komplediga imorgon. Ledigheten firas så klart i stallet och sen med mina saknade klasskompisar som jag inte sett på två veckor :S och sen får jag väl försöka plugga lite med, hehe.


a-a-arkivet....

KRAM DIANA

ddddagens ridpass

Tjäääna!
 Idag så red jag Tut och vi bestämde oss för att rida i hagen och köra markarbete/lite hopp. Lite fail var det ändå för han gick bäst på uppvärmningen innan jag började skutta över det lilla hindret... Vi hoppade som sagt över det lilla björkhindret på cirka 40 centimeter. Tut är ganska jobbig att hoppa för han blir jättetung efter hindret och så är han lite klumpig och river mycket. I alla fall ändrade jag hindret till två upphöjda bommar sen så det blev en miniministuds. Det här var riktigt smart gjort faktiskt för nu blev han inte alls lika tung och lärde sig att hålla koll på benen bättre. Hahahha han var galet trött i slutet men det är bara bra för den tjocka hästen måste banta! ;D

Sen måste jag bara berätta vad galentanten Catty gjorde idag... JuliaC red henne i början och hoppade några språng och Catty såg galet pigg ut. Sen skulle hon leka lite med Catty och prova Monty Roberts taktik att jaga bort hästen så den sen vill komma fram. Det var bara det att Catty fattade FÖR bra så hon satte av i snabb trav runt staketet som sen blev galopp och så rusade hon runt i typ 2 varv innan hon travade ett varv till. GALEN TANT, hon är 29 år och springer runt som en tok. Hon ser iaf ut att må riktigt bra och det är härligt att se! Men taktiken funkade, hon följde efter juliac som en hund sen (y)


fina tjocka heeeesten! ♥

KRAM DIANA

sömn

sov till halv 12 tror jag idag. Väldigt skönt och välbehövligt efter gårdagen som var ganska späckad. Åkte med buss ifrån stallet vid kvart över 6. Och jag som inte somnat förrän halv 2 natten innan var galet trött. Sov inget på uppresan men slappade ganska mycket. När vi kom fram kollade jag, sanna & becka på young rider, gp ponny, gick på mässan, göteborg trophy grand prix osv....

Handlade inte sådär överdrivet mycket men är ändå väldigt nöjd. Hittade ett par ridbyxor som jag ska trycka på, de satt väldigt bra. Alla mina brukar alltid vara stora runt midjan, runt låren eller något liknande. Dessa satt riktigt bra. Köpte tävlingsstrumpor & charliestrumpor. Tävlingsskjorta och ett swarowski-pannband! :D

Är riktigt nöjd, problemet med mässan är väl att det blir otroligt mycket folk på ett litet utrymme, och är det bara jag men jag tyckte inte att utbudet var så stort i år?
Aja, jag är fruktansvärt nöjd med resan och det var bland det roligaste på riktigt länge!
Imorgon börjar skolan igen (N). Dock bara en vecka och sedan ska jag ut på PRAO! :)
Hurra!
Idag ska jag hänga upp saker i mitt rum, gå en runda och slappa tror jag. & Imorgon ner på stan för att försöka fixa trycket på ridbyxorna!

Puss på er.

ridning nr 2

Hei, jag är dööööd! 8 timmar i stallet är inte att leka med... Efter lunch så åkte jag och JuliaC till VFK där Amandas hästar står. Vi började med att mocka åt hennes hästar och en till som vi lovat att mocka åt. Sen bytte vi vatten och blandade kraft och gjorde höpåsar. Sen tog vi in hästarna och ryktade och sadlade och ledde iväg de till lilla ridhuset. Jag började rida Duster, en liten C-ponny skimmel. Skitsöt är han men jag känner mig som en jätte på honom... Ridningen på honom gick bra! Han var mycket mer lättriden idag än han varit innan för nu har han bytt till rakt bett ist för tredelat och fått martingal. Så det var kul! Jag gillar Duster för han är min typ av häst. Sen bytte jag och Julia så jag red Tipperary/Tippan. Hon är en D-ponny och mörkbrun. Skitsöt hon också! Men henne förstår jag mig inte riktigt på i ridningen hahaha. Fick henne bara att släppa korta stunder men jaja. Det kan inte alltid gå bra. Sen bytte vi tillbaka igen för JuliaC passar mycket bättre på Tippan. Nu blev Duster ännu finare så nu var det bara att rida runt och göra volter och avsaktningar och allt man ville och han var stadig hela tiden (y) härligt!

Det vi övade på idag var volter. Vi la ut två bommar längs med medlinjen så man antingen kunde rida en lite avlång mittvolt med båda bommarna eller en volt vid A och en vid C med bara en bom. Rätt smart gjort faktiskt x)) det funkade också att göra serpentiner över bommarna.


Amanda & Tippan!

Efter vi varit hos amandas hästar åkte vi ut till lilla stallet igen och tog in och fodrade de fyra fina pållarna. Nu ska jag sova och sen blir det stallet imorgon förmiddag igen.

KRAM DIANA

ridtur

Hei, ska alldeles strax åka iväg till VFK och ta hand om och rida två hästar. De är min klasskompis hästar och hon är i Göteborg idag så jag och JuliaC har hand om hennes fina hästar Duster och Tippan! Nu på förmiddagen har jag och JuliaC tagit hand om de fyra hästarna i lilla stallet. Vi mockade två boxar och gjorde typ 12 höpåsar och blandade kraft. Sen tog vi in hästarna och red en liten runda. Jag red Catty idag och hon var superpigg för hon har stått i en vecka, av olika anledningar. Vi skrittade mest men det blev en galopp och några travar. Catty var på sitt bästa humör idag, positiv till allt. Särsklilt maten då hahah x)) Fast när jag kortade upp tyglarna och skulle börja trava så bet hon sig fast i bettet men när jag höjde handen och plockade lite skärpte hon sig. Jag red henne bara på kort tygel korta stunder i skritten för det var väldigt knöligt överallt. Men hon samlade sig fint snabbt då i alla fall.


älskade Cattfnatten! ♥

Måste kila nu, vi hörs ikväll!

KRAM DIANA

GÖTEBOOOOOOOOOOOORG!

Har skrivit om detta inlägg TRE gånger nu. Är inte på humör :(

Iaf är jag jävligt taggad till att åka till min hemstad.
Shoppa satan på mässan och tur att plånboken är välfylld.

Ha det roligt här hemma och mögla inte bort av tråkighet...

Puss på er.

snowboard!

Nu ska jag, jessica, JuliaC och Elin åka till hanaslövbacken och åka snowboard. Jag har aldrig åkt snowboard innan. Jisses. Aja, kul att testa något nytt (y) vi hörs imorgon då jag & juliac ska passa 7 hästar! Hahah hur ska detta gå? Blir nog dålig uppdatering imorgon för jag ska ju som sagt vara i stallet hela dagen och Julia ska till Göteborg Horseshow. Men nu ska jag byta om, vi hörs!



KRAM DIANA

dagens ridpass

Idag var en väldigt väldigt skojig dag i stallet! Först mockade vi och fyllde på spån till Catty och sen klumpade vi oss lite när vi tog in hästarna, hahah. Men till slut stod Tut och Allan i sina boxar. Jessica (min lillasyster) och Elin (JuliaCs lillasyster) skulle rida och "leka" lite med Allan och vi skulle då tolka och rida Tut. Vi skrittade upp till hagen, tar cirka 5 minuter. Där travade jag fram Tut lite och han var jättetrött x) men han piggnade till när vi började tolka. Jag red först och Jessica åkte efter och Julia C hjälpte Elin lite med Allan. Jag tycker faktiskt jessica var duktig jämfört med hur jag var i onsdags... Sen red Jessica lite på Tut, för första gången och jag åkte efter. Sen red Jessica på Allan lite medans jag red Tut igen och juliaC åkte efter. Det var då vi filmade :P sen åkte Elin efter och jag red fortfarande. Sen red Elin och jag åkte efter och sen red Julia och ingen åkte efter. Komplicerat? Ja rätt så men alla blev nöjda med att få åka lite och rida lite. Eftersom Allan har noll kondis och är 31 år så skrittade och travade Jessica och Elin lite bara. Sen tog de av sadlen och knäppte av tyglarna och lekte med honom. Han var så söt och sprang efter dom (och godiset...) överallt. Under tiden de lekte så byggde jag fram ett litet hinder. Jag hittade två smala björkbommar i skogen, de var perfekta! Och sen tog jag två stenar från stenmuren och släpade fram till bommarna. Som ni förstår blev hindret bara typ 30 centimeter högt, som en upphöjd cavletti ungefär. Julia fräste på rätt mycket i galoppen och skuttade över några gånger. Tut älskade det! Han behöver verkligen tränas i galopp för att banta bort magen, men det är inte lätt med frusna vägar och inget ridhus/paddock. Som tur är är hagen perfekt att rida i just nu, cirka 7 centimeter snö så det blir precis lagom mjukt. När Julia skrittade av släpade jag fram två stenar till så till nästa gång är hindret kanske 50 centimeter :P haha man får öka långsamt...

Här kommer i alla fall några bilder från idag:


söta lilla Allan! ♥


 
Julia C och tut "hoppar" :) hahah vet att sista bilden är mongo men det är skitsvårt att ta i rätt ögonblick med min kompaktkamera....


Där fick ni en text & bildbomb om dagens ridpass :D

KRAM DIANA


Tolkning 25/11-2011

Här kommer två små filmsnuttar från tolkningen idag :D jag rider på båda filmerna och JuliaC åker efter. Mkt, mkt skoj var det minsann! Ska berätta lite mer och visa lite bilder också i nästa inlägg.





hehehe, erkänn vi har skills?!

Vi hörs lite senare, KRAM DIANA

Tips

Julia har en idé.
Att om du skriver en kommentar under detta inlägg med länk till en blogg, antingen din egna eller någon du tycker om, så ska jag läsa några inlägg ifrån den bloggen. Sen skriva i ett eget inlägg vad jag tycker om bloggen. Design, uppdatering, innehåll, bilder, you name it!

Lovar att jag ska kommentera alla bloggar som jag blir tipsad om!
& samtidigt skriva vanliga inlägg under tiden.
Sista tipsar-dagen är; 6/3- 11!
Så kom igen och tipsa nu!

inleder morgonen med en HISS/DISS



Jag hittade de här bettvärmarna på www.ponnyprakt.se <-- de verkar toppen men funkar de verkligen? Någon som har provat? Eftersom jag inte vet om de funkar så får idén en HISS! hatar att värma bettet så man själv blir kall... -.-

Om drygt en halvtimme blir det stallet och vi ska nog tolka idag igen och göra nytt försök att filma! :D hörs efter stallet.

KRAM DIANA


Dagens Ridpass 2011-02-23

Det var hoppning som stod på schemat och jag hade stora Misty.
Tidigare under dagen hade jag hoppat Windy, ridskolans yngsta ponny. Det gick sådär, men hon skötte sig riktigt fint!
På lektionen hoppade vi först kombinationen några gånger och sedan det lilla räcket med omhoppningssväng.
Ska jag vara helt ärlig gick det bättre vid ett annat tillfälle som inte är filmat.

Men aja, man ska inte klaga.
Diana har den lilla gula ponnyn och jag har den stooooora och maffiga hästen! :D



hej. hejdå.

vi har ju som sagt varit på klubbens årsmöte och det var lite ... svårfattat. Jag fattade ungefär 3% av ekonomirapporten. Men verksamhetsberättelserna var roligare ;D särskilt BUS´s!

jag skickar just nu filmerna från igår via msn till Julia och det tar evigheter! Sen ska hon fixa och lägga upp (om de kommer fram...). Jag suger på redigering och sånt så jag skickar vidare. Hoppas de kan komma fram snart iaf så vi kan lägga upp det :) Annars har jag inte mycket att säga så vi hörs imorgon!


världens bästa&mest saknade.

KRAM DIANA


årsmöte & pris

Precis varit på Årsmöte med Diana och lite annat folk, bl a ifrån BUS.
Fick prata lite om vad vi hittat på under 2010 i BUS samt ta emot pris för årets Klubbmästare i Hoppning för ridskoleryttare.
Nu ska jag kanske slappa lite, kolla på någon film eller sova lite. Har sovit sämre än sämst denna veckan och eftersom man måste gå upp klockan 05.00 på lördag så vore det nog bra med lite sömn.
Det kommer troligtvist film om gårdagens ridpass lite senare och jag ska skriva ett inlägg om hur jag tyckte det gick.


lessen, men ni får stå ut med urkass bild!

ciaaaaaaaaaaaaaaaao


dagens ridpass

idag red jag dressyr i hagen. Jag red Nado och juliac red tut. Nado var kalasfin! Han har faktiskt aldrig varit så stadig och fin med mig innan :D jag red mycket stora volter och lite serpentiner i trav. Mycket trav blev det för att öva upp den tjooocka hästen kondis.


otroligt söt bild på tjocka hesten!

Nu ska jag åka på VFKs styrelsemöte. Vi hörs ikväll och då ska jag se om jag hinner/orkar ladda upp film från igår :)

KRAM DIANA

me&tut

Nu ska jag till stallet efter en shoppingförmiddag! Var också inne en sväng på my horse men hittade inget fint:( här kommer några bilder från igår:




som sagt bara uppvärmning och han var galet pigg.

Nu drar jag till stallet!

 KRAM DIANA

om jag hade hur mycket pengar som helst...

.... är nog det på bilden några av sakerna jag skulle köpt på GHS.
Ridbyxorna med namnet tycker jag är grymt snyggt. Jag har också en vag tanke om att skapa en ny tävlingsoutfit. Men om jag lyckas... tja det återstår att se när jag kommer hem ifrån GHS.
Åker tidigt tidigt på lördag och kommer hem runt 1-tiden natten till söndag!
Så förvänta er ingen uppdatering på lördagen.

I kväll ska jag & Diana på Årsmöte, dels för att vi är US-representanter och dels för att jag ska ta emot KM-pris! :D
Kanske bloggar mer senare, eller så kommer kanske filmen ifrån gårdagens ridpass upp.


grrrr...

det funkar fortfarande inte att ladda upp bilder. Får göra det imorgon då :(( jag som för en gång skull hade några nya bilder. Kan ju berätta lite om hopplektionen iaf! Vi hoppade en trekombination och sen ett litet räcke som vi övade omhoppningssväng på. Trekombinationen gick sådär då jag hade Dolittle som har liten galopp så han räckte inte riktigt fram så jag fick gasa på rätt mycket. Omhoppningssväng däremot gick kalas! Han svängde runt fint och skuttade över. Dulle var väldigt självgående så jag behövde bara styra och gasa. Jag tycker vi skulle hoppat lite högre då det gick bra för alla men man det kan ju vara bra att hoppa lägre ibland så alla får bra flyt och bra känsla. Lektionen var kul men jag tycker inte det var så svårt ;P och kallt var det... Har två små filmsnuttar på mig och en på Julia som jag ska försöka lägga upp imorgon. Vet inte hur det här ska gå för jag har aldrig lagt upp film innan. Och, dumdumdumma blogg.se som inte funkaaaar!! KRAM EN ARG DIANA

tolka

JISSES VAD SKOJIGT! Tyvärr var jag nog också världshistoriens sämsta... jag ramlade 3005 gånger. Och JuliaC bara stod på skidorna,utan att ramla. Hur gör hon? Jag får öva upp balansen! Tut tyckte i alla fall att det var lika skojigt som vi tyckte så det här ska göras om. SNART.Jag har faktiskt aldrig ridit en Tut som varit så pigg och glad innan. Och jag och Juliac satte upp kameran och startade filming. Och sen stannade vi den när vi ridit förbi. Trodde vi. Problemet var att vi missade hela kameran så vi syndes inte alls xD Sen dog batteriet så det blev ingen mer film... SÅ ni kan tyvärr inte se någon film men vi ska filma nästa gång som troligtvis blir på fredag! MEN jag har några bilder på när jag värmer upp. Tyvärr så är blogg.se damp just nu så kan inte ladda upp, kommer i nästa inlägg. Sen ska jag också fixa film & beskrivning från hoppträningen idag.

På staden

Tjena hallå, sitter på staden med mimmi. Lagom seg och trött och full med böåmärken är man idag men jag överlever. Mamma hämtar mig sen och kör mig till stallet hörs ikväll :)

vinter

varför är det så kallt?! Jag kommer frysa ihjäl i stallet, idag igen. Men jag och JuliaC ska försöka åka skidor efter Tut idag! Hoppas det går bra :D sen kommer jag vara hemma några minuter innan jag åker til VFK för att rida lektion. Hoppning är det på schemat,  undrar hur det går. Har missat två lektioner med den här hästen så ja, vi får se. Hehe! Nu ska jag äta innan det blir stall nr 1.


österrike - 2009

KRAM DIANA

bbbboda borg!

satiken vilken dag! Ruskigt kul. Vi började med att ha "Konferans" där vi pratade om vad som kännetecknar en bra ungdomssektion och sen om vad vi vill göra i sektionen iår. Roligaste iden var att göra en film. Med småklipp från alla aktiviteter och sånt som vi sen kollar på innan nästa årsmöte! Hahaha började filma lite idag och herregud vilket kul klipp jag fick på Julia och Sanna när Julia skriker: TA BORT DIN FOT FRÅN DEN GRÖNAAAA!! Hahaha... Och som Julia sa, så vann vi såklart! 7 stämplar samlade vi på oss. Ett lag fick inte en enda stämpel...
Dagen i korthet: ROOOOLIG!

Här har ni några pics:


jennie, tilda, peg mumsar tacos!


sanna rånar banken...


snygga julia...

Sen har jag några filmer också som ni inte får se x))

KRAM DIANA


slå mig gul och blå

jag är död.
inte egntligen men hela min kropp är mörbultad och öronen sönderskavda av dianas evinnerliga kackel på hemvägen. Dock var dagen den bästa på väldans länge.
Sjukt underbar ungdomssektion vi har! :D
För er som inte hängde med så åkte vi idag till sävsjö och boda borg, såklart vann mitt lag. Är ni förvånnade?

Dianas damp på hemvägen behöver inte diskuteras, det var bara lite små-jobbigt när hon skulle nypa mig hela tiden -.-'

Stor kram på er allihopa, om ni har tur så kanske diana slänger upp lite bilder! :)


greatans

har haft en superbra dag idag faktiskt! Började med en runda på stan med kära Julia och ett par jeans, två nagellack och en mascara blev det allt. Har fixat naglarna nu med grå/silver grund och sen svart graffiti över.  Blev askalas! Jeansen sitter som en smäck så det är nice.

Sen gick jag och mamma till doktorn för lite tester. sen i höstas har vi nämligen trott att jag har ansträngninsastma men testvärderna har varit normala och medecinen har inte hjälpt. Så vad är då detta? Idag har vi fått reda på att det förmodligen är Vocal Cord Dysfunction... låter knäppt men är att stämbanden inte riktigt fungerar vid hård ansträgning och extra dåligt vid kyla. Skönt att veta vad det är men dumt att det inte finns någon hjälp... :( För många växer det här problemet bort.

Sen åkte jag ut till stallet med JuliaC. Vi hann inte rida så vi passade på att fixa lite. Cattys sadel fick en ordentlig rengörning. Nogrann puts och till och med gummiplattorna i stigbyglarna blev tvättade ;P vi bytte också schabrak till ett rött som är jättefint till Cattys svarta päls. Tränset blev också isärplockat och fettat. Blankt blev det och jag och Julia har en idé om att köpa ett fint bling-blingpannband till henne. Vi rensade också Cattys ryktlåda och slängde ut massa hår och damm. Så nu är alla Cattys grejer rena och fina! :D vi skulle gjort Tuts saker också men det hann vi inte med idag så det får vi göra någon annan gång.


random bild uppifrån catty. Visst passar det schabraket henne? Smutsigt här iochförsig...

NU ska jag fortsätta tagga Boda Borg imorgon. Kommer bli awesome!

KRAM DIANA

IKEA-kungen

Varit på stan med Diana idag och nästan hela eftermiddagen gick åt till att snickra ihop mina nya möbler ifrån IKEA.
Är lite förvånnad över att jag lyckades få ihop både byra och skrivbord alldeles själv. :O

imon drar jag & diana till BODA BORG med världens bästa ungdomssektion.
Får se om det kommer något inlägg efter dagen,
Ciao på er


världens snyggaste failbild helt enkelt.

19.54

Stall idag, gjorde inte så mycket mer än att borsta på stackars Mingo. Putsade mina saker och träns. Käkade, spanade på ny häst! :)
& hade årsmöte.
Sitter som ordförande ett år till och det ska bli riktigt rolgt att komma igång igen!

Nu blir det alldeles snart solsidan och vid 11 kommer min fader hem med nya saker till mitt rum!
Bestämde också träff på stadens gator med en viss fröken Diana imon!

Göttmos!


bjuder på en icke-häst-bild
pusspåer

årsmötet

var rätt skoj och god fika ;) vi bestämde vilka platser alla ska ha nästa år och nu är jag sekreterare i ungdomssektionen! Hoppas det ska bli roligt! Annars har jag inte mer att säga, bio klockan 9 ikväll. Sanctum 3D blir det med JuliaC. Vi hörs imorgon!

KRAM DIANA

söndag

Samma väder som igår och hästarna var lika glada och pigga idag men det blev inte så tufft ridpass i alla fall för Catty haltade litelite på vänster fram. Inget farligt bara lite vätska som gör henne halt ibland. Är man gammal så är man. Hon hade inte ont av det eller så men JuliaC skrittade bara henne (hon markerade inte i skritten alls, bara i traven) medans jag tog några små skutt över lite pinnar och sånt vi byggt upp. Hästarna har nog inte hopppat sen i höstas, det ska bli ändring nu för både de och vi gillar ju det. Tut gillade det väldigt mkt och jag med, men det blir lite fladdrigt när man rider i termobyxor. Men what to do när det är -10 grader ute?


ridskoleponny

Nu ska jag snart åka på årsmöte i ungdomsektionen. Gissa vad jag ska bli? ;D

KRAM DIANA


here comes the sun

Idag har jag slappat lite, ska snart packa ihop och dra mig ut till stallet.
Dels för att kolla på lite träningar men också för att ha Årsmöte med ungdomssektionen!
En ganska lugn dag, det är soligt ute men jag tror dock att det är ganska kallt.

Hade tänkt att fota lite idag också (kanske) och skriva lite om allt möjligt när jag kommer hem!
Tills dess kan ni lyssna på denhär underbara låten.
Love to the Glee Club!


underbar bild som diana tagit! :)

sol&kyla

blev som jag sa igår stallet på förmiddagen. Var rätt jobbigt att göra allt vanligt men jag kämpade på. Brodda var värst! Sen red vi ko-gris-rundan och det var lite kul för hästarna var pigg-pigga! Så när vi skulle rida av vägen och in i skogen började Tut trava med juliac framför mig och då tog Catty chansen och "hoppade" över snövallen och sen galopperade några steg innan jag fick tag i tyglarna x) knashest, hon borde fatta att hon är 29 år... Iaf red jag med långa tyglar hela tiden, dels för att Catty blir så glad och för att jag hade jättetjocka vantar på mig så man inte riktigt kan använda händerna. Det var väldigt kallt iaf trots 29301 lager tröjor. Så blev en varm dusch när jag kom hem och sen vet jag inte riktigt vad jag gjort..

 
söt - sötare- Catty!

KRAM DIANA

Dagens ridning

Red lektion idag och hoppning stod på schemat. Hade underbara Hilfiger och tillslut gick det bra. Figge hoppar riktigt bra, det är bara jag ibland som inte riktigt hänger med. ;)
Vi började med att hoppade ett litet kryss på ena långsidan, sedan studs på samma långsida. Sista övningen skulle vi komma i vänster varv på ett räcke som stod på diagonalen. Sedan vända runt för ytterskänkel och hoppa studsen.
Mitt problem är att jag vill vara följsam över hindret och gärna hoppar av "innan" hästen. Måste lära mig att sitta kvar i en bra sits och vänta!
Men det är såklart svårt att bli en riktigt bra ryttare och framförallt hoppryttare om man inte får hoppa mer än var fjärde vecka. Man behöver träna och om jag hade egen häst och fick rida varje dag hade jag nog ridit bättre än vad jag redan gör.
Bara något jag funderar över på fredagskvällen :)

Ha det kalas!


gammal bild på fina smokey.

ursäkta...

men jag har 0 blogglust och ingen aning om vad jag ska blogga om. Imorgon ska jag till stallet så då får jag säkert lite insperartion! Vi hörs.

KRAM DIANA

Wow.

JAG KAN SITTA UPP! Heheh, har varit sjuk. Sjukt sjuk faktiskt. Hade 39 graders feber tre dagar i rad men det var inte det värsta utan jag hade också typ något virus på balanssinnet. Så fort jag satte mig upp snurrade det som tusan och jag mådde illa. Det var fortfarande så imorse men nu är det nästan bra! Snurrar till lite ibland bara. Är sjukt glad för att det är borta!! Att ligga i soffan i 4 dagar utan att kunna resa sig upp annat än för toalettbesök är förfärligt. Nog klagat... Är hemma imorgon med och då kan jag blogga igen och vara rolig (A) men nu ska jag vila lite.


old pic.


KRAM DIANA

Säkerheten då?

Ponnyakuten är ett väldigt akutellt och omtalat ämne just nu.
Men jag måste ändå få skriva av mig lite!
Jag fattar inte hur ett program som sänds i tv och uppmärksammas av flera tusentals hästmänniskor kan tänka så lite på säkerheten?!
Jag är väl en extrem säkerhetsperson och tänker väldigt mycket på hur jag är i stallet och med hästarna. Kanske beror det på att vi faktiskt håller på med levande varelser med extremt mycket muskle?
Men ungdommar som faktiskt har egna hästar och verkar ha haft det ett tag borde veta vad man gör och inte gör hos sina hästar. Programmet borde också sätta större aspekt på säkerheten!
Liza hoppar sin ponny i bara linne, och hennes hakband på hjälmen är alldeles för löst spänd.
Jacob tar på sig sporrar när han ska lasta sin bråkiga ponny och lindar grimskaftet runt handen!
De duktiga gästerna som kommer och rider och visar upp sina konster har inte hjälm på sig!
Vad är dethär?
Är jag ensam om att tycka såhär?


detta stör mig något enormt iaf!

Dagens ridning

Onsdag och det betyder ridlektion!
Hade stora Misty Mast igen och det gick verkligen helt AWSOME!
Hon var väldigt pigg till en början och blev stark efter ett tag. Men jag jobbade mycket övergångar och få henne att lyssna på mig, då gick det kalasbra!
Jag slappnade av mer i hela kroppen också och fokuserade inte så mycket på att få dendär perfekta formen från början men det kom efter ett tag och hon blev verkligen hur go som helst!


Övningen då; Värmde upp självständigt och red lita serpentiner mellan bommarna som ligger på böjt spår överst i bilden. Sen red vi över de andra bommarna på rakt spår vid långsidan. Travade på och Misty gick verkligen jättebra. Efter ett tag delade vi upp oss i grupper och galopperade över bommarna på böjt spår. Då skulle hästen ta två galoppsprång mellan bommarna och galoppera på i bra takt. Fick verkligen till det efter ett tag och fick bra flyt! Galopperade sedan över bommarna i höger varv, längs långsidan och hoppade det lilla hindret på diagonalen. Det gick också kalasbra och jag är nöjd med ridningen idag!

Påtal om ingenting blåser det brutalt mycket idag. Det är inte särskilt roligt!

Ha det gött & blås inte bort!

Träns?

Frän början tyckte jag att detta träns ifrån Dyón var riktigt tjusigt. Vid en närmare eftertanke är det inte alls lika snyggt. Ser klumpigt ut och jag gillar det inte alls.
Det är ju såklart bara enligt min personliga uppfattning och åsikter!
Vad tycker ni? Hiss eller Diss?

 
Det till höger är mycket fränare tycker jag! :)
Kram Julia

it's WINDI outside

Påtal om rubriken är det ett internskämt mellan mig & diana.
Idag slutade jag lite tidigare, vid två kanske. Cyklade hem i detta sjukt blåsiga väder. Har ni det också blåsigt?
Sedan bestämde jag mig för att jag skulle springa en runda. Sprang i kanske 45 min och sen ringde bror, han ville att jag skulle med honom och gå ut med grannens hund som vi hjälper till med ibland. Så jag sprang hem, slängde på mig en jacka för att inte frysa och sen gick vi i en halvtimme kanske!
Stretchade lite ordentligt när jag kom hem, åt scones, stickade och nu sitter jag och pillar lite med läxorna.
Suck och fy!
Har en helt brutal hög med läxor som måste göras och jag ser verkligen inte fram emot det!
Är ganska dålig på att göra läxor då jag har ganska lätt i skolan och inte riktigt gör mina läxor ordentligt. Fy på mig!

Helt plötsligt utan att jag förstod det förvandlade jag detta inlägg till ett icke-hästigt-inlägg, diana måste bli frisk så att hon tar tag i mitt skrivande!


Bild på mig och Diana ifrån förra årets kadrilj på Luciashowen. Otroligt snygga & suddiga!

Lackade Ridstövlar?

Vad tycker ni om lackade ridstövlar?

Själv tycker jag att det kan se väldigt plastigt ut om hela stöveln är lackad. Då är det finare att putsa upp stöveln själv så att den blir blank. Men om man bara har den översta delen av stövlen lackad kan det vara ganska coolt.


Scones

Bakade precis lite scones eftersom jag var så brutalt hungrig. Sjukt gott blev det och mätt blev jag också!
Diana är fortfarande sjuk och kommer inte blogga idag. Detta är inte eftersom hon ligger och gråter i sängen pga att hon är deppig eftersom det är alla hjärtans dag. Bli inte ledsna om ni trodde att så var fallet, jag trodde det också!
Hon är istället jättesjuk och yr osv... Funderar på att skicka något kuligt till henne! Det är ju trots allt alla hjärtans dag. Man kanske borde vara snäll?

Jag hade tänkt planera en liten tävling framöver. Stay around så kommer ni att få se exakt vad jag tänker.


fina kårniflakes!
krya på dig! :)

14/2...

... eller mer känd som Alla hjärtansdag.
Därför ger jag er idag en Alla hjärtansdag-outfit.

Lite knepigt och knåpigt, men ganska coolt ändå!
Ha en riktigt bra dag.

Puss&Kram Julia


gör ett försök ändå...

... jag brukar aldrig vinna. Ska trots allt göra ett försök nu! ;)

En av mina favoritvaror på Cheval är: http://cheval.shop.textalk.se/sv/ridklader/ridbyxor/agnes-jeans-blue-denim-fran-martha-rideweare.html <----- läänk! :)
Kram på er.

Uni Boy

född: 1989
död: 11/11 2010

Vad ska jag börja? Du var den bästa, den konstigaste, den intelligentaste, den knasigaste. Jag saknar dig så fruktansvärt!

Uni Boy levde i princip hela sitt liv som ridskolehäst på Bergunda Ridskola och han älskade sitt jobb! Allt från att skrämma nybörjare till att leka med de mer vana. Jag var själv livrädd för honom i cirka 3 år. Bara för att han la öronen bakåt när man kom in i spiltan... Han var cirka 150cm i mankhöjd och är men 8 år så är det rätt stort. Men efter några år så började jag tycka att han var lite speciell och rolig så jag önskade honom på ett ridläger och det var början på min "romans". De fem dagarna lärde jag mig otroligt mycket och jag har aldrig ångrat att jag önskade Uni! Jag red honom så ofta jag kunde och fick efter det och nästa sommarna när det var dags för läger igen så red jag honom hela veckan igen och jag blev ännu mer fast. Alla visste att UniBoy var "min". Nu började jag också bli mycket duktigare på att rida honom och visste precis var hans knappar satt. I somras (2010) anmälde jag mig till dressyrläger - och gissa vilken häst jag ville & fick? Rätt gissat! Uni Boy. Han var kalasfin hela veckan och han kunde bli hur stadig som helst. Sista dagen red vi uppvisning, programridning och jag red LB:0. Jag fick rida med spö för att han är lite skänkeldöv men jag fick fram honom ordentligt på framridningen så det behövdes egentligen inte. Jag är nöjd med programmet i alla fall! Det här var sista gången jag red Uni Boy. Han blev halt några veckor in på terminen och det blev aldrig bra. Så den 11/11 avlivades han. Jag praoade i stallet den veckan och fick alltså vara med samma dag. Detta är jag oerhört glad för! Så jag fick säga adjö ordentligt. Men jisses vad jag grät...

Jag & Uni Boy - maj 2010

Om några dagar kommer fortsättningen då jag ska berätta om alla galna grejer den här hästen har gjort! Både mot mig och mot andra.

KRAM DIANA


sjukling - igen

VARFÖR?! Jag brukar aldrig vara sjuk och nu är jag det för andra gången på två veckor! ;( vaknade med huvudvärk och konstig värme, tempar mig och javisst. 38.8 grader celsius står termometern på. Underbart! Så då var det bara att ställa in ridturen med JuliaC och Susanne. Typiskt när solen skiner! Så hela dagen har jag legat i soffan och först kollat på Gossip Girl och sen spelade jag Wii, ett nytt spel jag köpt idag. Donkey Kong Country Returns heter det och det var mycket kul men svårt och lite väl långa banor :P aja, nu ska jag försöka göra ett till inlägg som kommer upp senare ikväll innan jag däckar i soffan igen.



KRAM SJUK-DIANA

dagen söndag

Underbart väder idag, och jag har fram tills klockan.... nu, bara kollat på Ponnyakuten på svt play. Hade aldrig sett ett avsnitt innan men nu måste jag säga att jag är ganska så fast!
En riktigt bra program idé men ibland blir man ju faktiskt riktigt förvånnad. Man vet inte om man ska skratta eller gråta pga alla knasiga ponnysar.
Herregud säger jag bara.
Det var en ponny på castingen som fångade mitt intresse. Vet inte vad den heter eller vad ryttaren heter. Men tydligen gick den inte att hoppa fram på eftersom den bara stack mot och efter hinder. Däremot hoppade den hur fint som helst på banan och vann hela tiden.
En riktigt cool ponny om jag får säga det själv!
Påminner lite om underbaraste Uni Boy. Han bestämde verkligen själv.
Men historien om Uni Boy får Diana berätta!

Idag hade jag tänkt träna, klippa och färga håret innan jag drar mig ut mot stallet och möte!
Får se vad jag hinner med men ut ska jag iaf i detta underbara väder.
Hörs senare.
Kram Julia


Blev en gammal arkivbild på mig och Nimba!

HISS/DISS


Diss från mig. Färgglada träns ser bara plastigt ut tycker jag. Hittade tränset hos www.ponnyprakt.se <----


SÅHÄR ska ett träns se ut, okomplicerat, svart och med bling-bling på pannbandet. Extra plus om det är ett äkta swarowski-pannband. HISS FRÅN MIG! :D tränset hittades hos http://www.ryttarcompaniet.se/ <----


Tycker du som jag, eller precis tvärtom? (: TELL ME!

KRAM DIANA

Vit&Röd outfit


Här kommer en lite hastigt ihopslängd outfit.
Vit & Röd blev det denhär gången.
Ganska lyxig vinröd och jag tycker den blev helt okej.
Gillar huvan och schabraket. Kommer ifrån Hööks!

Ordentligare inlägg kommer om ett tag! :)

Kram Julia

dagens ridpass

Jag red Tut idag och JuliaC red Catty. Vi red en runda som vi kallar "ko-gris". För på sommaren går det kor där och så är det ett grisstall ;P rundan tar ca 40 minuter på sommaren när man kan trava och galoppera mer. Iaf så var det lite knöligt i början men blev riktigt bra på några ställen så ganska många små travar blev det och en ganska lång galopp. Det var väldigt uppskattat av hästarna kan man ju säga! ;)  Jag struntade i formen och sånt utan skrittade bara på långa tyglar och lät honom trav och galoppera på som han ville idag (:

två bilder på de sötaste från idag:


tut


catty.

De var två från idag, de som blev okej. Är så fruktansvärt kräsen med bilder x))

KRAM DIANA


'cause you, you and you and you.

vädret är fortfarande strålande! Så jag tar med kameran till stallet idag och ska försöka knäppa lite fina kort :D


en annan dag med fint väder. Och en av världens sötaste ponnisar!

KRAM DIANA

trött.

fy fikon vilken underbart rolig kväll det blev igår! Började med förfest/fixning hos Iza innan vi drog till Oleo och dansade järnet! Lätt jag går nästan gång det är Oleo 16 :D mina fötter och vader är väldigt trötta... Men jag ska inte gnälla, det är smällar man får ta! Planerna för idag är följande:
- städa lite, kanske...
- stallet efter lunch (hoppas på att detta underbara väder håller i sig! :D:D)
- inga mer planer faktiskt. Tror bara jag ska slappa hemma och vila upp mig efter igår. Borde hänga upp tavlorna på mitt rum igen så det får jag väl bestämma mig för att göra.

Har nog inte så mkt mer att säga. Får se om vi hörs innan stallet annars blir det efter (: puss på er!


söta lilla Allan ©

KRAM DIANA

inte hästigt egentligen

Snart ska jag åka ut till stallet, i detta UNDERBARA väder!
Alldeles för fint för att sitta inne egntligen
Får se om jag rider något annars kanske jag bara myser lite! ;)
För er som gillar LadyGaga så har jag hittat hennes nya singel Born This Way här<------ otroligt bra låt.

Hörs sen
Kram Julia

Dagens ridning

Idag var jag och red mitt vanliga pass i stallet.
Riktigt trevlig övning, skulle rida bågar mellan 3 st bommar som låg på böjt spår vid C. Sen rida skänkel in och ut ifrån långsidan. Upp till A-kortsidan. Göra övergång eller liknande. Vid nästa långsida göra samma som innan och rida skänkelvikning.
I slutet galopperade vi över de tre bommarna.
Jag har Hilfiger och eftersom han har väldigt jobbig galopp så blev sista övningen jobbig när man skulle galoppera på volt över de tre bommarna. Jag fick göra det själv, eftersom vi var ojämna och de andra skulle göra det 2&2. Fick extra mycket hjälp och gosh vad jobbigt det blev. han blev riktigt fin när han galopperade med kortare steg och inte kastade sig över bommarna. Men man fick verkligen jobba för det.
Aja, som man säger. Ingenting är gratis!

Imorgon har jag planerat ett stallutflykt men kanske hinner blogga innan jag svänger ut.
Diana lär ju vara bakis, eller inte ;)

Ett tidsinställt kommer nog senare.
Ciao på er! :)

Kram Julia


fina figaro, som gillar att bli kliad bakom örat! :)

fredag...

Vem pallar att sitta vi datorn då? Märks både på bloggarnas uppdatering och på läsarantalet! Hehe. Men i alla fall, det här blir sista inlägget från mig idag för nu ska jag lämna datorn och fixa mig innan jag drar till Iza vid åtta, där man möter upp de bästa! Är hos henne några timmar innan vi drar vidare mot Oleo! Hoppas det blir kul... Är inte jätteglad i discon och sånt men, någon gång får man ju prova!

Stallet idag var roligt, förutom en viss korkad häst vid namn Nado. Han kommer alltid på så korkade grejer! Idag drog han med sig Allan bort preeecis när vi skulle ta in dom. Och vilka får då knata genom heeela hagen i snökaoset? Jag och JuliaC. TOPPENKUL! Tack Nado. In kom dom i alla fall och då så stod jag och JuliaC och drog i Allans päls, och jisses vad den ponnyn fäller! Fick en hög med päls större än en kanin. Hehehe han tyckte det var skönt iaf ;)


en del av mitt fotoarbete till bilden! Vad tycks? Någon som fattar hur jag gjort? :))

Ha en superbra kväll, för det ska jag!

KRAM DIANA

so far, so bad

vädret är... vad ska man säga?! Hagelsnö och blåst. Underbart. Tror jag tar en långrunda till häst... Eller inte. Vi får se hur det blir och hur tagad JuliaC är. Mocka och sånt som vanligt såklart :)) nu ska jag byta om så ringer jag JuliaC sen så ser vi om vi skjuter på det några minuter. Puss!


fina Tut.

//DIANA

DISS

Endurance Master 2 ridhjälm - Casco

Bläää! Jag hatar ridhjälmar i färg. Och kolla skärmen... Pingvinvarning! Den heter Endurance Master 2 - Casco och jag hittade den hos www.chevalridsport.se <--

//DIANA

gott & blandat

tudelu. Har ägnat kvällen åt plugg till engelskaprov, tror jag har koll nu, och så har jag även målat naglarna. Har inte gjort det sen i somras ;) Imorgon kväll är det nämligen dax för Oleo 16, och jag ska visst dit. Får väl se om det är något för mig.... Tänkte också putsa stövlarna nu ikväll men blev inget med det. Har förresten ett jättebra putstips! När du putsat med din "kräm" eller vad du nu har så gnuggar du lätt med en nylonstrumpa på stövlen så blir den superblank och snygg. Om du inte testat, gör det. Jag har som sagt ett par Pioneer i storlek 37 lång-smal. Pioneer var de enda stövlarna jag kunde ha för mina fötter är små och mina vader långa. Så alla andra stövlar slutade långt under knäet. Jag rekommenderar verkligen pioneer, supersköna och med perfekt passform! Nu när jag ändå skriver om utrustning kan jag ju säga att jag vill ha en ny hjälm (har en fuuul eurolite). En GPA eller en John Whitaker skulle inte sitta fel. Får tjata på mamma om att de är myyycket säkrare hjälmar. Och de är de ju faktiskt. Min väst vet jag faktiskt inte vad det är för märken men den är skön iaf... Ska kolla det imorgon när jag är i stallet :P det är inte en RaceSafe, men en mycket lik. Nu ska jag fixa ett tidsinställt tills imorgon och sen sova lite sött och tagga för imorgon kväll! Partyy! Min uppdatering imorgon kommer förmodligen vara låg men ska göra så gott jag kan (:


oups, fel håll på en meningslös bild....

Godnatt&Kram på er alla! //DIANA

fula bilder

© DIANA


GBG horseshow förra året. (ska inte dit i år:(( ). Liiiite tidigt avstamp...


fortsättning på förra bilden ;) de klarade det faktiskt utan att riva! Helt sjukt vad ponnys kan klara.


....




inga öron?!



Halva 2010, mer kommer om några dagar eller så. En del bilder tog jag för att få det fult med mening och en del bara slump... Vilken är fulast enligt dig? (;

KRAM D

det snöar spik.

aj. inte världens roligaste cykelväder till stallet precis och ridningen hoppade vi och hästarna blev nog glada av att stå inne och käka istället för ut i "stormen" och jobba. I alla fall, här är jag nu och vet inte vad jag ska hitta på. Lite fulbilder kanske? Ja. Det låter bra. Får börja leta nu då, så kommer det upp i nästa inlägg. Och detta inlägg var helt onödigt känner jag.... Jag har btw ett par Pioneer-stövlar, true love! Underbar, så Julia köp sånna istället för Treton! ;D


hej bildrepris..

KRAM DIANA

jag ångrade mig...

Nejnej, tyvärr. Jag ångrade mig.
Insåg att det är bättre att fota min outfit ordentligt någon dag så får ni se det bättre.
Hittade dessutom inte bilder på allt!
Ibland får man ändra planer.

Iaf, jag har funderat ett tag på att köpa ett par ridstövlar. I början hade jag helt ställt in mig på ett par Pioneer Classic. Men när jag insåg att de inte är någon stallstövel och är ganska ömtåliga så började jag fundera lite. Jag vill ju inte vara rädd för att gå omkring i mina stövlar för att de ska gå sönder. Utan eftersom jag är inte så noga med mina saker vill jag inte vara rädd för att de går sönder hela tiden. Så då började jag tänka efter och kom fram till ett Tretorn Comfort faktiskt också var ganska snygga och ser sköna ut. De är lite mer hållbara i sulan och materialet (känns det som) men jag vet faktiskt inte riktigt. Jag har aldrig testat några av stövlarna men just nu har jag nog funderat mer på Pioneer. Man har ju faktiskt bara stövlarna på sig när man rider
Men vad tycker ni? Tretorn eller Pioneer?

 

Statistiken sjunker! :O

What's happening?????

Idag är det riktigt ruskväder, fy. Jag blev alldeles less på skiten bara av att cykla till och från skolan. Nu sitter jag med dubbla tjocktröjor och raggsockar på mig för att slippa frysa. Det är inte såhär det ska vara, snön ska försvinna nu!

Jag tänkte bara slänga in ett icke-hästigt-inlägg innan jag ska leta upp bilder och skriva om; Min vardagsutrustning. Typ vad jag har på mig i stallet och vad jag har för väst, hjälm, stövlar... sånna saker.
Själv tycker jag sådant är ganska roligt att läsa om och kanske ännu roligare att skriva om!
Så, det är något att se fram emot. Kommer snart!

Kram Julia

en liten lögn.

Hallo. Jag har haft en hyfsad dag men har verkligen ingen aning hur nationella gick. Hur gick det för er alla som gjort det idag? (:
Ska erkänna en sak, jag har ljugit för er :P min kompis, som ni känner som A heter inte något som börjar på A. Hon heter också Julia. Varför har jag då kallat henne för A? Jo, för att det skulle vara så jobbigt med två J. Dels J som jag har bloggen med också J som jag är min klasskompis och som jag rider med. Men nu så tänker jag kalla båda Julia. Blogg-Julia för Julia och rid-Julia för  JuliaC. Got it? Komplicerat, jag vet. Det blir lite dumt när två av ens närmsta kompisar heter Julia. Byt namn någon av er! :P 

Nu väntar jag på att JuliaC ska komma hem från skolan så vi kan cykla till stallet. Vet inte om vi ska rida eller inte.... Mocka och mata iaf. Hörs senare! :))

det här var JuliaCs lägerhäst, hon älskade honom riktigt mkt men jag tycker bara han var knasig ^^
KRAM DIANA 


ridningen idag

Japp, Julia har ju redan skrivit vad vi gjorde så jag skriver hur det gick för mig. Jag red Dolittle, en fjording-arab. D-ponny (tror jag) och alltså ganska liten för mig. Men jag älskar ju ponnys och vill fortsätta rida dem så länge det bara går! Iaf, Dulle (som han kallas) är en ny häst på ridskolan och jag har aldrig ridit honom & aldrig sett honom jobba ordentligt innan så när vi red fram självständigt bara testade jag lite och han var väldigt, väldigt stel i båda sidorna så jag travade mest runt på volter och ställde igenom. Han har också väldigt snabb takt så det jag fick tänka mest på idag var att hitta lugn takt och ställa igenom, och vår övning var ju perfekt för det! Åttvolt och tempoväxlingar, som gjort för stel häst med fel takt. Han släppte riktigt fint stundtals men blev inte 100 procent stadig men bättre blev det ju längre jag red. Han var en mysig häst som jag gärna rider mer! Dumt att jag missade förra lektionen :( jag blev riktigt varm idag för fick jobba mycket och tänka mycket (haha) för att hålla takt och ställning hela tiden. Dulle var mycket häst att rida för att vara så liten.

Har tyvärr ingen bild på honom.

Nu ska jag tagga som fÄn till nationella uppsatsen imorgon, fy. Wish me luck! Godnatt ♥ /DIANA
vinnaren av namntävlingen: www.rovardottiir.blogg.se <-- besök!

stalldag!

Hej alla, jag lyckades faktiskt snabba mig hit utan några längre stopp någonstans. Pappa hämtade mig ifrån stallet vid 10 i åtta och nu hade jag både ätit och dushat. Vågen för mig! :)
Dagen övning; Vi hade dressyr och övningen gick till på så vis att vi skulle vända rätt upp vid A, rida till X där göra en åttvolt. en volt åt höger och en åt vänster, mellan koner. Sen rida till C och vartannat varv vända höger och vartannat vänster. Vi började med allt i trav men lite senare ökade vi traven till och från X och galopperade på långsidan.
Min häst var vädligt duktig, hade en stor madame som heter Misty. Hon är extremt mycket häst att rida och jag hade glömt hur jobbig hon egentligen var. När vi travade av i slutet fick jag verkligen kläm på henne och stuntals i åttvolten också. I galoppen gick det fint de tre första långsidorna men den blev hon trött och saktade av/ fattade fel galopp.
Vad jag tyckte om övningen, jag tyckte den var riktigt bra. Mycket lösgörande och man fick hästen i fin form. Det var mycket att jobba med, dock kan det också ha varit för att jag hade en väldigt jobbig häst. ;)


MistyMast! :)


Länk till vinnaren av namntävlingen; http://rovardottiir.blogg.se/ <------ Grattis! :)

ridbyxor...

jag behöver/vill ha nya ridbyxor. De jag har nu är båda rutiga och beiga. De är faktiskt väldigt olika trots att dom låter lika... Men iaf så vill jag ha nya i den fina färgen blå! Det tycker jag är supersnyggt. Men har lite svårt att hitta några fina och hinner nästan aldrig åka och kolla så om du vet några som är blå och snygga så säg gärna till! Max 1000 kr säger mamma... Du behöver inte peka ut exakt en ridbyxa utan blir jätteglad för en kedja med bra byxor också (:
Tack på förhand!

 de här äääälskar jag men de kostade 2000 så det var lite väl dyrt ;(

KRAM DIANA
.Besök --> www.rovardottiir.blogg.se <---

PS. Julia åkte hem från stallet nyss så det är inte säkert att hon hinner skriva om ridpasset men annars kommer det imorgon!

onsdag

är lika med dålig uppdatering från oss båda. Vi råkar ju rida i samma ridgrupp på ridskolan och när båda åker ut direkt efter skolan blir det lite svårt att hinna med bloggen. Julia ska skriva om ridpasset (hon är mkt bättre på det än jag) och sen ska jag skriva hur det gick för mig! (: nu måste jag verkligen koncentrera mig på lite plugg ett tag, så vi hörs senare! BESÖK: www.rovardottiir.blogg.se! <--


ponnie...

KRAM DIANA


jag vill....

jag vill att snön ska smälta
jag vill att marken ska vara grön
jag vill att solen ska skina
jag vill kunna rida utan jacka
jag vill slippa vara orolig för att hästen ska halka
jag vill se hästar beta hela dagen
jag vill att hästarna ska gå ute på natten
jag vill galoppera på en äng
jag vill vara i stallet en hel dag utan att frysa
jag vill se flugor svärma runt hästarna
jag vill... HA SOMMAR!


Hoppas ni gillar min fina lilla "dikt" ;D besök ronjas blogg: http://rovardottiir.blogg.se/ <--

kram Diana


ge mig nu!


mitt bidrag till bildtävling

Jag anmäler mig till en bildtävling hos www.ponnybrudarnaa.blogg.se med den här bilden:



nu håller jag tummarna på att jag vinner! (y)

ska fixa tidsinställt till imorgon & sen fixa lite innan jag ska sova. Hörs imorgon fina läsare! Godnatt! //Diana

Vinnare av namntävlingen!

Ingen lyckades pricka in båda rätt, men Ronja gissade rätt på J. Ingen gissade rätt på mig... Jag heter inte Denise eller Daniella! :P Okej, nu säger jag vad vi heter:
J = Julia
D = Diana

Så, grattis Ronja som var den enda som gissade rätt på Julia iaf. Du kommer få länkar i alla inlägg imorgon! (: Läs Ronjas roliga blogg http://rovardottiir.blogg.se/ (<-- länken är där men vi har fortfarande inte lyckats fixa färg på den... Dumma koder. Hjälp någon?) Ronjas blogg handlar om hästar (såklart!) och hon tävlar hoppning med sin D-ponny och tävlar också på en lånad häst. Det jag gillar mkt med Ronjas blogg är de fina träningsskisserna hon gör så man förstår hur hennes träning gått till! LÄÄÄS: http://rovardottiir.blogg.se/!!

Kram Diana (hehhe inte Denise som många trodde, det är iofs ett fint namn. Man kanske ska byta?:P)

 
meee.

hiss&diss

Var några dagar sen jag gjorde en hiss/diss så jag kör dubbelt idag! ;D tänkte hissa & dissa olika saker med vintern...

HISS!
Snygga täcken. Tycker det finns så många snygga vintertäcken till hästar....

 från hööks.

DISS!
solklart - broddar. När man har det som jag och inte har något ridhus eller någon paddock är det bara att brodda bak varenda dag man ska rida. Tar tid och är jobbigt. Men självklart skulle jag aldrig hoppa över bara för att det är jobbigt! Man får ta det goda med det onda helt enkelt.

Kram D
hööks här med.

jabadabadoooo!

Statistiken har börjat tickat uppåt och det första jag ser när jag loggar in är massor av nyligen kommenterade inlägg! :D kalasduktiga läsare har vi allt! Puss på er.

Och detta trots att jag inte bloggat idag men tiden mellan skolan och stallet räckte inte till tyvärr. Hemma fyra och skulle var hos A kvart över så en macka slank ner och sen bytte jag om lite snabbt. Men nu är jag hemma efter in ridtur i ljus. Tänka sig, våren är på väg! Rida i ljust på en tisdag (det blev liite mörkt i slutet, men bara lite..) och dessutom så är snön så gott som borta på en del ställen. För att göra dagen ännu lite bättre så var nationella provet rätt så lätt. Några frågor lite klurigare men det mesta var bara att skriva. Men sen vet man ju aldrig vad någon annan tycker om det. Men ur min synvinkel gick det bra ;D på trosdag är det skrivningen - 3 timmars prov... Wiho!

Nu tillbaka till hästarna, dessa fina små varelser! Idag var Susanne med och red (hästarnas ägare) så hon red på Tut, A på Catty och jag på Nado. Nado är det inte Susanne som ägare utan han är inackorerad hos henne. Nado är en stor och egentligen väldigt fin fux men som är ordentligt överviktig. Hans ägare har tappat lusten och då tänker kanske ni, varför rider inte du honom mer då? Jag skulle gärna göra det för han är rolig men ägaren vågar inte riktigt låna ut honom för jag är minderårig och han kan få för sig lite saker. Han har alltid varit snäll mot mig (förutom en gång i hagen...) men som sagt kan man aldrig veta. Därför får jag bara rida honom när Susanne är med eller i hagen med A. I vår/sommar hoppas jag på att kunna rida honom lite oftare i hagen (: I alla fall så red vi tre idag och vi tog det lungt. Skrittade länge och sen travade vi en lång bit och skrittade sen tillbaka. Nado var väldigt stel men var ändå samarbetsvillig och uppförde sig väldigt bra. Längtar till sommaren så vi kan rida dressyr igen! Det är ju så roligt ;)

Nu ska jag äta och sen ta en dusch. Och vet ni vad?! Ikväll avslutar vi http://knasryttarna.blogg.se/2011/february/en-liten-tavling-pa-lordagskvallen.html! Än så länge har ingen gissat helt rätt så ni som redan gissat kan gissa igen så vi får en vinnare :P



Nado, han fäller som tusan på bläsen nu. Ser roligt ut med vita hårstrån spridda i hela pannan ;D

kram D

SOMMAROUTFIT



Nu när det börjar närma sig sommaren behöver man lite nya saker att rida i som fläktar skönt.
Hade tänkt kommentera sakerna lite också och vad jag tycker är bra/verkar bra! :)

Handskarna: Ejendals Tegera Pro, har de själv. Världens skönaste vantar, hade dem hela vintern. Har inte gått sönder och jag har haft dem ett tag. Funkar skitbra, asbolut de bästa ridhandskar jag någonsin haft!

Byxorna: Har en crush på jeansridbyxor just nu, dessa var snygga och till ett riktigt bra pris.

Stövlarna: Riktigt coola, jag tycker att tretorn comfortable ger ett lite mer vardagsintryck än tretorn advance. Riktigt stiliga för att trimma hemma på sommaren.

Toppen: Gillar saker ifrån CRW, denna hade snygg färg och riktigt billig. 79:- ifrån HÖÖKS.

Fleecen: Matchar tröjan och byxorna. Bra att ha när det blir kallt, kanske inte riktigt sommar men bra om det skulle blåsa eller om man fryser.

Hjälmen: Finaste hjälmen ifrån Lamicell helt klart, är skitbra (har ridit i den några gånger) den är skön och sitter bra på huvudet. Samt väldigt luftig en varm sommardag. Och ett riktigt bra pris. Hade jag varit i behov av en egen hade jag definitivt köpt den!

Det var det mesta ifrån mig denna sjukliga dag, suck att vädret skulle vara så fint :(
Ha det gött, Kram J

psssssst, ikväll avgörs namntävlingen! Har du gissat?


utan sömn

Inte sovit ett piss inatt, kunde verkligen inte sova. Tur att jag är hemma idag också och får chans att vila upp mig lite.
Ska skriva mer när jag ring min praoplats (hoppashoppas) men slänger in en hiss så länge.


snyggaste jeansridbyxorna på väldans länge. Synd att de var så dyra! :(
Kram J

1 vecka...

har vår blogg funnits idag! Hurra! Vi har skött oss bra och uppdaterat mkt tycker jag, 40 inlägg. Nu ska vi bara försöka fortsätta så. Säg gärna till om det är något ni vill ha mer/mindre av så försöker vi fixa det ;D nu ska jag plugga lite och sen sova faktiskt, måste vara pigg-pigg imorgon på nationella provet. Lycka till, alla i nian! Hinner tyvärr inte göra något tidsinställt tills imorgon, så hoppas J uppdaterar eftersom hon är hemma och sjuk. Men vi hörs imorgon eftermiddag, kramar! /D

ingen bild = tråkigt inlägg.

ridläger a la sickinge

Trevlig stund i stallet med lillasyster var det allt ;D mockade två boxar, fodrade och ryktade lite. Nu ska jag leta upp några bilder sen ridlägret, enjoy!










Vilken är din favorit? Upptäckte btw att jag bara har huvudbilder, nästan inga helkropp. Får tänka på det i fortsättningen x)) top model nästa och sen tagga inför första nationella provet imorgon... S-s-scary

kram D och glöm för gudskull inte namntävlingen! <--- (det är en länk, håll musen över så syns den!)

HISS/DISS



Tänkte dissa detta extremt fula schabrak.
Aldrig att jag skulle ha något sådant. Dessutom ser det väldigt dåligt ut!
Har en dålig erfarenhet av schabrak utan "rutor"

Vad tycker ni? Hiss eller Diss?

kram J

nu: stallet

kom från skolan för en tjugo minuter sen och ska nu byta kläder och ut till stallet. Ingen ridning men gos och mockning (: hade faktiskt en rolig dag i skolan, hehhe håltimmen ... var galen.
 Och tack för att ni kommenterar så mkt! Det är så roligt att höra sånt som fin blogg & fina bilder. TACK och fortsätt så! Ställ gärna frågor om ni undrar något också. Nu ska jag cykla till mina favoriter, ciao!


ful bild på söt häst.


FAILBILDER

Jag är sjuk idag, säkert D som smittade mig.
Men eftersom jag är sjuk och inte har så mkt att göra tänkte jag bjuda på lite failiga hästbilder!
Känner att det kan bli en hel del!









Det var endel av de jag hittade! Har haft ganska kul genom åren om man säger så! ;)
Kram på er.

outfit: brun



Den andra outfiten vi gjorde igår. Tänkte göra hel brun men så såg vi det gröna schabraket och det skulle vara så snyggt tillsammans med benskydden så det fick vara med ;D stövlarna är annars min favorit, vilken är din? (:

en liten fundering på söndagkvällen...

Varför täcker de över alla märken & sånt i Ponnyakuten? Jag menar, alla som vet något om ridkläder ser ju att Jacob har på sig en GPA-hjälm, så varför måste det sitta en grå lapp över märket? Då kan han lika gärna ha en plast påse på skallen ju, om man verkligen inte ska se vad det är för någon!

En sak till som jag gärna vill ha hjälp med, när vi fixade designen&headern igår så gjorde vi så att länkarna blev vita. Och när vi skulle ändra tillbaka till en annan färg så hittade vi inte koden igen. Vet någon vad just länkkoden heter? (: Annars så vet ni att om det är ett vitt hål så klickar där så är det en länk x))

Kram & Godnatt på er bloggläsare! Nu ska jag ta tag i livet med läxor och rumfix... Lycka till, D.


bara för att jag saknar elsa & ridlägret i somras. Åkte förbi där idag på väg till kusinen och såg hagen där vi hoppade, och där hon var megapigg och rolig. S-A-K-N-A-D.

finally I'm happy, if only for a while.

Gosh vad trött jag är! Dåligt med sömn + att leka med en ettåring i flera timmar... Tur att A kunde mocka och sånt idag för jag hann verkligen inte med stallet idag. NU ska jag äntligen berätta om min ridning igår på min klasskompis häst. Hennes häst heter Duster och är en c-ponny. Känner mig stor som ett monster på honom, hahah. Men någon gång ibland går det ju att jag rider honom. Jag värmde upp med lite volter i skritt och sen trav. Han var på lite bushumör och stannade och backade och till och med bockade lite någon gång men när jag red på framåt så slutade han. Jag galopperade inte mycket för han kändes lite trött. Han släppte lite i sidorna men inte helt så då hjälpte min kompis mig och då gick det kanonens! Hade inte precis någon plan för ridpasset innan så då blev det inte så jättebra utan gjorde bara volter, serpentinbågar och andra lösgörande övningar.


en gammal bild jag tagit på lilla Duster! (:

kram D, men vad är mitt riktiga namn?! Var med i tävlingen: http://knasryttarna.blogg.se/2011/february/en-liten-tavling-pa-lordagskvallen.html#comment


Bloggtävling hos Johanna Grant!


Jag är med i Johanna Grants tävling om ett JW schabrak
Var det du också ;)

sverigeoutfit

Hej, ska alldeles snart åka iväg och träffa min kusin. Slänger bara in sverige-outfiten jag och J gjorde igår! Eller, outfit och outfit, lite olika Sverigegrejer vi hittade ;P


kram D

sunday bloody sunday

Idag är det söndag!
& också klubbhoppning i mitt stall, jag bestämde mig för att inte vara med för ett tag sedan. Har helt enkelt tappat lusten att tävla för ett tag :(
Hoppas den kommer tillbaka snart!
Idag är jag väldans trött men ska ändå skriva om min dag igår, eftersom det blev en stalldag!
 
Kom ut till stallet vid 10 snåret någon gång, pratade lite med M som jobbar där. Pussade på hästarna och var lite social med mina kompisar som rider på lördagar. Hjälpte till att släppa ut hästarna när de gått sina lektioner. DET VAR ISGATA UT TILL HAGEN. Superäckligt och det kändes som om alla hästarna skulle halka och skada sig. Riktigt läskigt.
Jag gjorde lite lappar till ungdomssektionen, åt lunch och sen var jag med på den sista knattelektionen och hjälpte till. Det blåste så sörens mycket så E frågade om jag kunde vara med och hjälpa henne hålla lite koll på hästarna ifall de skulle få spelet. Det var bara en av dem som blev lite piggelin och började galoppera, men den lilla tjejen som satt på var så pass duktig att hon lyckades stanna honom. När man ser en sådan liten tjej som går till min höft stanna en stor (och ganska stark) D-ponny fattar man hur mycket makt man har. Eller hur snälla ridskolehästarna egentligen är ;)
Men när hästarna skulle gå ut så blev det lite knasigt. Jag gick ner och öppnade i hagen, och försökte skrämma bort de hästar som redan var ute så att E kunde öppna boxdörrarna och släppa ner de hästar som skulle ut. När jag står där nere och ska knuffa undan hästarna som är ute blir jag nermejad av Hilfiger som springer upp till stallet, han tar med sig de andra hästarna och de springer upp till stallet. Två av de hästar som inte hade varit ute hade ställt sig i hagen och fattade ingenting. Så alla hästarna sprang runt i paddocken och visste inte om de skulle in eller ut. Tillslut tog vi in allihopa. När de var inne hjälpte jag E med stallet, mockade, höade, hängde ut höpåsar och så skulle jag gå ner och ta in Snäckan. (Världens finaste häst) som bor i vårt stall ett tag för hennes ägare är borta och ska tillridas ett tag av vår ridlärare. Sjukt fin häst och stor som ett hus typ. Hon var grymt snäll, men traskade ändå på ganska snabbt mot stallet pga att det blåste så sjukt mycket. Och hon var sist själv ute.
Jag blev kär i den hästen, finaste på länge. Säkert 1.75 i mankhöjd, minst!
När vi var färdiga med stallet fick jag skjuts hem med E och senare på kvällen åkte jag till D.
Nu är jag trött och ska plugga lite och kanske senare ta en promenad i det vackra vädret.
Det var allt för mig
Kram J


bild ifrån ridlägret i sommar, åkte av två gånger på baddagen av denhär hästen. Aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Bland den roligaste veckan i mitt liv!

god förmiddag.


Hej alla där ute, nu har vi fnissat en hel natt och är inte trötta alls, nej nej! ;)
Igår kväll så passade vi på att fixa headern, vad tycks?
Samt att göra två olika outfits. En som blev riktigt najs!
Glöm inte vår namntävling! 

Bloggar mer senare idag när jag kommit hem till mig och sovit lite! :)
Ha det riktigt bra!
Kjaam! 


fina snurresprätt! :)


knasiga ryttare borde inte sova i samma hus.

Ehhh, vi får se hur det här går! Vi har gjort några outfits tillsammans som kommer komma upp de närmsta dagarna och så ska vi se vad som händer mer... Glöm icke tävlingen "vad-heter-vi" :D uppdateringen har varit låg på bådas sida idag för vi har varit i stallet en massa timmar (y) skriver mer om ridningen på min kompis häst imorgon (D) & jag skriver om vad jag gjorde i stallet imorgon också (J). Nu ska de knasiga två gå och hitta på något kul, tjingeling!


kram D&J

EN LITEN TÄVLING PÅ LÖRDAGSKVÄLLEN

Låter väl skoj? Tävlingen går ut på att gissa vad vi heter på riktigt! Alltså, vad heter D & vad heter J? (vi har tröttnat på att vara halvt anonyma...) Vinnaren får sin blogg länkad i alla inlägg under en dag! Så börja gissa nu så kanske du vinner ;)


är jag ramlat ner i en grop?

haha nej, men jag har inte haft en endaste liten minut över! Jag åkte till stallet igår iaf (hehe..) och red en liten runda med lillasyster och hennes kompis. Bara skritt och trav. Sen när jag kom hem skulle vi äta sen började jag flytta in på mitt rum igen och sen skulle jag då bygga en byrå. Och pappa hjälpte mig inte! Så gjorde den helt själv, helt sjukt duktigt. Ska ta bilder på mitt rum och visa sen när alla tavlor och sånt är uppe, fortfarande mkt att fixa. Och idag har jag då varit i stallet och ridit världens bästa runda, Ängarna kallas den. Men det hade varit massor av skogsmaskiner och skövlat skogen mellen järnvägen och ridvägen så är nog inte jättebra om man möter ett tåg där nu :( Men jag måste kila nu, ska åka med en kompis ut till VFK och rida hennes hästar! Jättefina är de. Ikväll kommer det bli massor av roliga inlägg förstår ni, båda knasryttarna i samma hus en hel natt! Det kommer bli galet. SÅ kolla in då!

Kram & förlåt för min uppdatering! //D


tog bara en bild ur arkviet...

HISS/DISS

Har inte bestämt mig för om jag verkligen hissar dessa stigbyglar ifrån Jacson. Dock tycker jag de är coola. Tror tyvärr inte jag skulle köpa dem och jag hade egen häst. Då tycker jag stigbyglar ifrån JIN är mycket snyggare. Cool design har de också.
 






Vilka tycker ni är snyggast?


Outfit; Röd


Kvaliten suger, men säkerhetsvästen var ju brutalt snygg. Superfin att matcha med ett par röda tretorn advance!
kram J

Dagens ridning

Idag på lektionen fick jag rida ridskolans finaste häst. (Jag skojar inte, han är brutalt UNDERBAR att rida)
Dock är han den tjurigaste som finns i boxen, sparkade efter mig när jag borstade honom under magen :S
Det gör mig absolut ingenting om han tjurar lite, om han skulle sparka och träffa mig så skulle jag däremot bli väldigt arg. Men småkittliga är väl alla?!
Iaf, ridningen:
Red en övning som var ganska lik onsdagsövningen.

De runda ringarna är koner och sträcken är bommar. Det är strängligen förbjudet att mobba mina paintskills! Vi red först i skritt och gjorde framdelsvändningar vid konerna. När vi gjort två på en kortsida travade vi på långsidan och gjorde små volter vid B & E. Jobbade dem i båda varven. Sedan gick vi över till bakdelsvändningar vid konerna och galopp på långsidan. På ena sidan red vi förvändgalopp och på andra rättvändgalopp. I galoppen var tanken att man skulle tänka som en öppna. Att ha framdelen lite innanför spåret och jobba dem i lugn galopp. Hilfiger som jag hade gillar att galoppera och kommer igång mer då. Galoppen gick sjukt bra och jag behövde knappt peta på honom med skänklarna för att han skulle fatta. I framdelsvändningarna har han en tendens att stanna och inte vilja gå. Därför var min uppgift att jobba honom i en inte så centrerad framdelsvänding utan att få honom att gå framåt i vändningen istället för att han blir still och backar. Bakdelsvändningen gick bättre då hästen ska gå mer framåt.
Övningen var väldigt rolig och man märkte ett bra resultat på hästen då han kopplade av och jobbade i riktigt fin form. Han blev väldigt mjuk och riktigt fin i alla övergångar.

Det var allt för mig.
Kram J

Vad glad jag blir!

Sådana här kommentarer gör mig extremt glad! :D

Sv: jag älskar eran blogg:D hehe jätte bra(;

Tack så mycket Michelle. Stor kram till dig och alla andra som läser och kommenterar! 
Skriver snart om Dagens Ridpass. 



HISS/DISS


Tycker att dethär täcket är så otroligt FULT!
Vem skulle vilja klä in sin häst i plast egentligen?
En stor fet DISS och ush, jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha ett sådant täcke!

skola men inget stall.

Idag pallrade jag mig iväg till skolan och det var fett jobbigt, började med engelskaprov & sen soprov direkt efter. Skulle dessutom ha minitest på tyskan men eftersom jag varit sjuk så får jag göra det nästa vecka. Jag vill-vill cykla till stallet idag men jag får inte. Har dessutom massor att göra idag, ska flytta in alla möbler på mitt rum (har tapetserat om, heltmegasuperamazingsnyggt blev det!) och sen fota till en grej jag gör på bilden. Meeen jag vill ju till mina bebisar. Kanskekanskekanske åker dit ikväll iaf... ^^
Hoppas alla har en bra fredag & så hörs vi senare med något skojigt från min "ska-blogga-om-lista" ((:

kram & förlåt för ingen bild. //D

hihi bloggtokig

Jag är älskar att läsa andras bloggar, framförallt hästbloggar! Jätteroligt att läsa om andras ponnyer/hästar, medryttarhästar eller ridskoleryttare. Andras favoriter och icke favoriter inom hästmodet och allt möjligt hästsnack! Har du en hästblogg? Eller vet du om en blogg som är grym? Kommentera och skriv vad den heter! Tack ^.^


© D

kram D


DISS



fy fikon vad fula säger jag bara! Vad tycker du? Hiss/Diss?
kram D


Mitt tävlingsår 2010

Hej, J's here.

Jag rider ju som sagt på ridskola och tävlar då på Klubtävlingar i både hoppning och dressyr. Förra terminen var lite speciell då min ridskola anordnade något som hette KM, alltså Klubb Mästerskap.
Men min termin började att jag var med och hoppade en klubbhoppning på ridskolans nyaste ponny, Snurre. Jag hade ridit honom på en lektion innan, men aldrig hoppat honom. Hade dock hört att han hoppade bra.
Tävlingen gick riktigt bra och vi fick ett stopp på första hindret, det var helt mitt fel men vi hamnade ändå på en andraplacering.
Nästa tävling var en dressyrtävling, jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick men jag kommer ihåg att jag red en stor och ganska klumpig häst vid namn Misty. Hade tävlat henne ett tag utan att riktigt fått superbra resultat.
Nästa klubbhoppning var med Snurre igen, nu hade han börjat bli lite tröttare. Han var brutalt tjock när han kom till ridskolan och eftersom han gått ner så mycket i vikt orkade han inte riktigt hela banan. Fick ett stopp i omhoppningen men slutade trots allt på en andraplacering där också! :)
Sen hoppade jag en klubbhoppning till på Snurre. Gick riktigt uruselt och det var delvis mitt fel. Han hade också gått ner ca 50 kg men behövde gå ner minst 50 till innan han orkade hoppa en bana med bra fart.
Sista dressyrtävlingen var med ridskolans finaste häst Hilfiger. Det gick riktigt bra och slutade med en förstaplacering i den ena klassen och en andraplacering i den andra.
Riktigt nöjd är jag med mitt tävlingsår.
Just nu kämpar jag på med träningar och tävlingar och kommer fortsätta skriva om mina tävlingar och hur jag (vi) utvecklas.

Hoppas ni tycker att det var ett ganska roligt inlägg.

mina knasigaste hästbilder

Jag har varit hemma från skolan idag igen men inte orkat uppdatera så mycket som igår iaf. Nu ska jag iaf lägga ut de knasigaste, fulast, mest failade bilder jag kan hitta! :P


jätte&mini.


sniffsniff


snett sniff...


hur var det med balansen då?


heeeej!


shake it baby, shake it!

Det var de jag hittade från 2009, de fulaste från 2010 kommer inom kort, i en butik nära dig! :P

Vilken var roligaste/fulast/knasigast enligt DIG? :D

varför började jag rida?

Jadu, jag hade ridit lite ponnyridning och så och sen sa jag till mamma och pappa, "jag vill börja på ridskola". Jag visste ingen som red och mina föräldrar kan ingeting om hästar. Men nu när jag bestämt mig så frågade jag några kompisar och då sa en tjej i klassen att hon red på VFK, bergunda ridskola. Eftersom hon tyckte den var bra och jag visste ingen annan så ringde pappa dit. Och vi hade en otrolig tur som kom in bara några veckor senare! I januari år 2003 red jag min första ridlektion på hästen Miramis, en stor och tjock fux. Jag tyckte det var lika kul som väntat och fortsatte rida, rida och rida. Nu har jag då ridit åtta år på VFK, älskar det stallet! Ett tag 2 ggr i veckan och nu 1 gång i veckan. Jag är också med i Ungdomssektionens styrelse, BUS (bergundaungdomsektion).  I alla fall, så började min lillasyster rida i exakt samma ålder som jag :P Att hon började är kanske inte så konstigt men vad som flög i mig när jag ville börja rida vet jag faktiskt inte! Men bra gjort var det iaf av den sjuochetthalvt-åring jag då var.

letade upp en gammal bild som ser väldigt, väldigt rolig ut.

HAHAHAHAH! ridläger 2006, 5 & 1/2 år sen då alltså...

mamma & jag.

Jag: MAMMA! Kolla vilka snygga ridbyxor!
*mamma kommer*
Mamma: Ja...
Jag: Jag har ju sagt länge att jag vill ha blå byxor, och de här är perfekta!
Mamma: Vågar du verkligen beställa ridbyxor på nätet? (mina ben är lite speciella, så måste alltid prova byxor så de passar)
Jag: Nej, men man kan ju leta upp nånstans där de säljs?
Mamma: Hm. Vad kostar de då?
Jag: ....... 1950 kr....
Mamma: Då får du betala själv!

BUHUUUUU!
Se så fina:

pikeur cindy

Nu ska jag sova och hoppas på att jag kan gå till skolan imorgon! Ska göra något tidsinställt inlägg tills imorgon också, iaf jag går till skolan så ni får lite underhållning ;D

kram D


HISS/DISS

Jag vill HISSA snygga dunvästar såhär under vintern.



bilden: västar ifrån Kingsland, HV Polo & Pikeur.

Det är så otroligt snyggt, trots att jag aldrig själv gillat västar tidigare kanske jag borde köpa mig en?
Tål att tänka på

J

dagens ridning

Idag hade vi dressyr, vilket var ganska roligt då vi gjorde en supernajs övning som var jätterolig.
Jag hade en ponny vid namn Smokey, han är fin och mjuk men troligtvis den slöaste häst på hela ridskolan. Fast det gick ganska bra i slutet.
Övningen: Vid C stod två koner, vi skulle göra en kvarts framdelsvändning runt dem, sen rida ut till spåret, göra skänkelviking in till kvartslinjen ungefär. Sen ut till spåret igen för andra skänkeln. Vid A-kortsidan skulle vi göra två volter, en i varje hörn. Ställa mycket i volten och rida för ytterskänkel. Sen på andra långsidan skulle vi trava och lite senare galoppera.
I slutet la vi in galopp på långsidan efter de två volterna och sedan rida en litenliten galoppvolt där vi tidigare gjort framdelsvändningar.
Låter det förvirrande?
Det var det inte, mest kul för att man fick tänka hela tiden. Och eftersom övningarna var lösgörande så blev hästarna riktigt mjuka i slutet.
Detta var en riktigt bra övning och får jag chansen att rida enskilt någon gång ska jag definitivt göra om den! :)

Kram J


-ingen bild idag, måste duscha, äta och plugga-

HISS

Schabrak i marinblått, supersnyggt och passar hästar i alla fäger!

från Horze


från Schockermöhle


Från Kingsland


från Jacson

Min favorit är det från Schockermöhle, vilken är din? :)

här sitter jag och....

.... trycker i mig godis!

Haft en förfärlig dag i skolan och tycker verkligen att jag behöver godis. Eller behöver och behöver, det är gott när man är deppig. Såg att D hade gjort en lista på saker hon kommer skriva om, kanske borde göra en likadan?

Saker jag kommer skriva om framöver:
Mitt tävlingsår 2010.
Hästar jag aldrig glömmer.
Hur min ridskola ser ut.
Varför jag håller på med hästar.
Min vardags utrustning i stallet.
Avsutten träning.
Tips!
Outfits och bilder.

Det blev bara en liten lista så har ni några förslag på mer jag ska skriva om så får ni väldans gärna höra av er.
Skriver ikväll om ridpasset och vad vi gjorde.

J


mina bästa hästbilder - 2008

År 2008 började jag bli hästfoto-intresserad! När jag var på ridläger i början av sommaren lånade jag med familjens lilla Canon-kompaktkamera. Endast 4 Megapixel... De här bilderna är tagna med den kameran:


kommer ihåg att jag var sjukt nöjd med den här bilden, trots att den är suddig och med ben i bakgrunden... Alla bilder är oredigerade.


yttligare en bild jag tyckte var perfekt.

Någon månad senare köpte jag en egen kompaktkamera, Canon IXUS 80 IS, med 8 megapixlar och 3ggr-optisk zoom. Och här är några bilder jag tog med den resten av 2008.

hej motljus...

trodde att bara för att hästen är söt blir bilden söt... So wrong.

Sådär, det var några bilder från 2008. 2009 kommer om några dagar.
Är hemma från skolan idag pga den förfärliga förkylningen. Har därför massor av tid över till lite krångligare inlägg som tar lång tid! Något som suger är ju att jag missar ridlektionen idag, men J får skriva om den i detalj så jag ser vad jag missar ;D

kraaam D

Vem är Catty?

Ålder: 29 år
Färg: Svart
Tecken: Bruten bläs som sprider sig i pannan, pga åldern. Vit kota, båda bak.
 
Och Catty har som sagt massa egenheter för sig, kan ju börja i stallet då hon inte alltid uppför sig exemplariskt. När man broddar brukar hon rycka åt sig hoven eller helt enkelt trycka ALL sin vikt på benet man håller i vilket gör det omöjligt att fortsätta. Hon är stel och tycker därför inte om att hålla uppe benen länge. Hon gillar att bli pysslad med men ett ställe vill hon ha för sig själv, magen. Detta gör ju också såklart att hon är hyfsat aggressiv när man sadlar. Vad är detta för monsterhäst tänker väl ni nu så nu borde jag skriva lite positiva saker om henne istället för det finns det också massor av såklart!

När man rider är hon så satans rolig för hon segar i skritten när man rider från stallet men när man vänder och rider hem går det undan. Jag förstår inte varför hon vill hem hela tiden för hon hatar ju när hon inte får följa med på ridtur...? Iaf är hon sjukt pigg och ser hon hästen framför sig börja galoppera taktar hon som sjutton och springer i sidleds, alltid åt vänster. Den senaste månaden har jag verkligen lärt mig hur man ska rida henne för att få henne att jobba ordentligt och nu kan gå hur stadigt som helst jämfört med i somras/höstas då jag max klarade av att hålla henne 10 meter typ. Så massor av kramar till Catty för att du blivit så fin! Eller till mig kanske, för att jag lärt mig att rida henne så fint?! En till sak som Cattfnatt är expert på är att flytta sig för skänklarna! Jag har aldrig ridit en häst som är så lätt att flytta. Att vända går också väldigt fort på Catty, om man vänder mot hemmet då... Catty blir aldrig okontrollerat rädd för något för hon är en väldigt trygg häst, men ibland när hon inte vill vara med längre tvärvänder hon och börjar gå hem.

Min lillasyster har varit med i stallet och ridit Catty några gånger och det är roligt att se hur lite respekt Catty har för barn, min syster kan inte tränsa henne överhuvudtaget och när hon rider vänder Catty hem ibland. Catty har aldrig gillat smådjur eller småhästar. Ägaren har berättat för mig att en gång tog Catty full fart och attackerad en döende fågel som låg på marken. Fåglen dog direkt och släppa lida mer, så creds till Catty för att hon räddade fåglen :P En annan sak Catty gjort är att hon har attackerat små kattungar också, kanske inte lika bra...

Nu är min bibel om Catty snart slut, ska bara berätta om Cattys kärlek till mat. Hon får massor av uppblött kraft för att kunna äta det för hon har inga kindtänder kvar utan bara framtänder. Men hon klarar sig bra ändå och ägaren säger att så fin som hon är nu har hon inte varit på flera år! För nu blir hon riden så mycket och har mat som hon gillar och kan äta. Dock är hennes bajs lite löst för det är för mycket proteiner i hennes mat, men bättre det än att hon magrar. Iaf så frustgnäggar Catty högt när hon ser sin stora svarta hink och springer runt lite i boxen.

Pusslade ihop lite bilder på Catty.


dumma blogg.se som förstör kvalitén!

Hoppas någon orkade läsa allt!
Kram D


vad lilla D kommer blogga om...

Har klurat lite nu på kvällen och kommit på lite awesome stuff som ni säkert kommer gilla! En liten lista:
 - Närmare presentation om framför allt Catty och Tut, men också om Allan och Nado.
 - Mer detaljerad beskrivning om hur mitt hästliv sett ut tills idag
 - sorgset inlägg om en grymt saknad häst som togs bort den 11/11-10
 - mina bästa hästbilder, kanske från 2008, 2009 och 2010 i tre olika omgångar så man ser min utveckling inom foto?
 - mina sämsta hästbilder som är väldigt komiska
 - Min kamerautrustning, jag fotar nämligen hyfsat mkt och har bla tagit alla bilder på ridskolehästarna till klubbens hemsida. tyvärr är det arbetet inte klart med kolla gärna på www.vfk.just.nu
 
Japp, det var lite grejer jag tänkte blogga om den närmaste tiden! Och så klart kommer J skriva sina inlägg också om vad nu hon vill skriva om. Sen blandar vi de här "seriösa" inläggen med hissar och dissar, outfits och annat kul om hästar.

Hoppas ni kommer gilla det :D

kram D


knepat & knåpat



knepat och knåpat med en outfit, blev sådär. Ganska snyggt med blinget på stövlarna och pannbandet. Byxorna och framförallt västen är så snygg så jag faller ner och... dör.
Bevisar även att det går att göra outfits även om man inte har PS.
Nu ska jag hit the shower.

Kommentera gärna vad ni tycker, mer outfits?

dagens ridpass

tjena! Kom precis hem från stallet efter att ha åkt dit när jag egentligen borde varit hemma. Har en förfärlig förkylning, förstår ni. Men cyklade ut iallafall och det var det värt! Jag och A red en runda och fy fikon vad bra det gick! Red fram lite på grusvägen innan vi gick in i "paddocken" som är en fyrkantig hage som vi rider i på sommaren. Idag funkade det faktiskt att rida där också, ca 10 cm snö och mjukt så det gick kalas. Började med stora volter i skritt och trav och Catty blev mycket mjukare än hon brukar bli. Tog riktigt bra stöd och gick inte och halvtjurade som hon faktiskt brukar göra. Tog också två korta galopper (man får ju tänka lite på att tanten faktiskt är 29 år...). Även i galoppen höll hon formen perfekt och bara rullade runt i rund och fin galopp! Kärlek till hästen! Hon har faktiskt aldrig gått så fint med mig så jag hade ett stort leende på läpparna när vi red hem kan man ju säga :P nu när jag tänker efter har jag faktiskt aldrig ridit Catty i hagen innan, när vi rider dressyr brukar jag rida Nado och A rider Tut.


Cattyplutt med hyfsat mkt egna ideer... Ska skriva mer om det om några dagar.

Nu ska jag äta soppa och sen bada i näsdukar,
kram D

mina sköthästar genom tiderna

by J

Även om jag ridit på ridskola sedan jag var 7 så har jag också varit skötare på en del privathästar genom åren. Vi börjar väl med att gå lååångt tillbaka. Eller långt och långt, jag har inte haft på tok så många, men några har det ju blivit.
För ungefär två år sedan började jag följa med min kompis som hade en sköthäst utanför stan som hette Nimba. Nimba är en ganska kraftig c-ponny som är halvblind. Hon ser bara 25% på högra ögat och det gör henne lite speciell. Jag vet inte riktigt hur gammal hon är, men under den tiden jag hade henne var hon en riktig liten dam. Jag hade hand om henne i ett år kanske, innan jag insåg att jag var påtok för lång. Men Nimba var så rolig och egen och det var jätteroligt att ha henne som sköthäst. Jag red mest dressyr och jag började ha hand om henne hade hon precis kommit ifrån bete, hon var tjock, hade dålig kondition, vresig och otroligt stel. I slutet av vår tid hade hon blivit riktigt fin och var väldigt lätt att få i form och hon gillade att arbeta på ett helt annat sätt. En helt annan häst med andra ord.

 



Om jag inte minns fel så slutade jag vara skötare på nimba lite innan det blev 2010. Ett ganska bra tag höll vi ihop. Anledningen till att jag slutade var att jag blev alldeles för lång och kunde inte rida henne. :(
Min nästa sköthäst var ett stort skimmelsto som hette Perfect Pearl. Hon var en riktig tant och kunde vara riktigt elak mot den hon inte gillade. På något sätt passade vi ganska bra ihop, dock hade pearlie väldigt lätt för skav och kunde knappt ridas alls. Första gången jag satt på henne hade jag väl tagit hand om henne i ett halvår. Men trots att hon var så vresig och tjurig i boxen var hon en helt annan häst när man red henne. Hon älskade att arbeta och var verkligen en helt annan häst då. Några månader efter jag slutat vara skötare på henne så var hon tvungen att avlivas. Hon hade haft stora problem med fång och dessutom blivit diagnostiserad med en tumör på hypofysen. Jag saknar henne oerhört och hon var verkligen en speciell häst.




Fram tills september 2010 tog jag hand om Pearlie och sedan började jag hjälpa en annan tjej med hennes stora hästar. Hon hade två stycken hopphästar. De var väldigt stora, stoet var 1.75 i mankhöjd tror jag och valacken bara några centimeter mindre. De var syskon och det var anledningen till att jag hade hand om båda två. Dock blev perioden jag tog hand om dem inte så lång eftersom de tog väldigt mycket tid och ganska svåra att rida och handskas med om inte ägaren var med. Lite synd eftersom de är extremt fina och jag lärde mig otroligt mycket under den korta tid jag hjälpte till med dem.


jag och den lilla valacken (av de två stora)



Gillar ni sådana här inlägg?
Hiss eller Diss?

D hissar / dissar

något vi ofta kommer göra är hissar och dissar! Allt är hästgrejer så klart!

DISS!!!


det här var nog den fulaste ridstumpan jag sett! (www.hööks.se) Rutigt ska det vara, go classic...

Kram D.

RSS 2.0